Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Még édesebb lett az abdai Mézeskalács

Még édesebb az abdaiaknak a Mézeskalács, ugyanis a falu óvodaépületét a tetőtér beépítésével bővítették ki és a földszinti részt is korszerűsítették.

A minap átadott intézményben így két bölcsődei csoportnak és idősek napközi otthonának is lett hely.

– Kapóra jött családunknak a Mézeskalács Óvoda felújítása, bölcsődével bővítése. Nagyobbik gyermekem, Fanni pár napja kiscsoportos óvodás és öccse, a tizenöt hónapos Tibor hamarosan bölcsődés lehet – mondta el lapunknak Kiss Tiborné, aki a gyes alatt tovább tanul, megfelelő munkalehetőség, kereset érdekében. Ez is fokozta a háztartásvezetésből adódó leterheltségét, így örül a segítségnek, amit a kicsik napközbeni felügyelete jelent. Azt is fontosnak tartja, hogy gyermekei minél többet legyenek velük egykorúak társaságában.

A 103 óvodás mellett hamarosan 26 bölcsődés is járhat az abdai Mézeskalácsba, többek közt Kiss Tibor, aki felvételünkön édesanyjával, Kiss Tibornéval látható.
A 103 óvodás mellett hamarosan 26 bölcsődés is járhat az abdai Mézeskalácsba, többek közt Kiss Tibor, aki felvételünkön édesanyjával, Kiss Tibornéval látható.

Nagyon tetszik az egész Kiss családnak a megszépült intézmény. Mindannyian megnézték helyiségeit az avatás napján és kislányuk délutánonként szinte nem is akar hazaindulni onnan. Igaz, ők nem tudják a régivel összehasonlítani, de akik igen, egybehangzóan állították: megérte átmenetileg kiköltözni az épületből, megérte elviselni a rakodással járó hercehurcát. A pakolást egyébként a helyiek társadalmi munkában oldották meg, az egész falut megmozgatta a feladat.

A Nyugat-dunántúli Operatív Programon 60 millió forintos támogatást nyert az átépítéshez az önkormányzat. Ehhez még legalább ugyanennyit hozzá kellett tennie.
A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 60 millió forintos pályázati támogatást nyert az átépítéshez az önkormányzat. Ehhez még legalább ugyanennyit hozzá kellett tennie és egyben 4 millió forint értékben új eszközöket, felszereléseket is beszereztek. A kivitelezés rekordgyorsasággal készült el: nyár elején kezdődött és ugyan az esőzések gondokat okoztak, a napokban felavatták a megújult óvodaépületet. A földszint teljesen átalakult, itt van most az összes megszépült csoportszoba. A tetőtérbe került a tornaszoba, az ebédlő, az irodák és itt maradt üresen nagyobb tér, amely idősek napközijének adhat otthont. A munkálatok keretében elvégezték a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét is.

Olvasóink írták

  • 1. naposnap 2010. október 04. 22:19
    „Ez igen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogterjesztőket fogtak el az M1-es autópályán

Alig szabadult az előzetesből, a rendőrség újra drogterjesztés közben fogta el a téti L. Veronikát. Tovább olvasom