Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Még a tél előtt betömik a kátyúkat

Igyekeznek kihasználni az enyhe időjárást az útkezelők, ezekben a hetekben tudnak utoljára melegaszfalttal kátyúzni.


A megye nagy forgalmú útjainak karbantartására év végéig 19 millió forint áll rendelkezésre, a székhelyen tervezett javítások első körben 800–1000 négyzetmétert érintenek.

A megye 1615 kilométeres állami közúthálózatából 130 kilométeren jó vagy megfelelő, 500 kilométeren tűrhető vagy nem megfelelő, 985 kilométeren pedig kifejezetten rossz állapotú a burkolat. A statisztika jelentős javulására egyelőre semmi esély, azért azonban mindent elkövet a karbantartó közútkezelő, hogy még a tél beállta előtt megjavítsa azokat az úthibákat, amelyeket a hideg és csapadékos időjárás január-februárra balesetveszélyes kátyúvá marna.

Az év hátralévő hónapjaiban 250 tonna melegaszfaltot használnak fel, ezzel mintegy 2500 négyzetméternyi felületet foltoznak be, közel 19 millió forint értékben. A forgalomra veszélyes burkolathibák télen sem várhatnak, akkor viszont már csak hideg kátyúzóanyagot dolgozhatnak bele. A javításnál elsőbbséget a főútvonalak és a forgalmasabb útszakaszok élveznek, az elterelésekre vagy kényszerű lassításokra figyelmeztető táblákra mostantól jobban kell ügyelniük a közlekedőknek.

A közepesen balesetveszélyes hibákat gyűjtik Győrött is, a lista a hét végére lesz teljes. A telet megelőző kátyúzás hétfőtől folyamatos, a melegaszfaltos kátyúzással a tervek szerint december első hetére végeznek. A sort Gyárváros, Likócs és Jancsifalu kezdi, az első 800–1000 négyzetmétert érintő munkálatokat már meg is rendelte a város. A legkritikusabb szakaszokra az egyébként is gyengébb úthálózattal rendelkező Szabadhegy, Szentiván és Gyárváros területén számítanak a felmérést végzők.

Olvasóink írták

 • 5. 01010 2010. október 28. 10:12
  „Mosonszentmiklósi vasúti átjáró előtt fogyott el a megrendelt mennyiség , így itt most is szép számmal vannak gögrök.
  A kerülgető kocsik miatt szerencsére még nem volt baleset...
  igaz a KAMIONOSOK kerülik ki legtöbbször, így jobb ha az ember menekül előllük!”
 • 4. Madarász 2010. október 27. 09:20
  „Ne reménykedj, megszűntették a kátyúvonalat...

  Én többször is írtam az Önkormányzatnak és azt válaszolták, hogy fontossági sorrendben javítják a kátyúkat, csak az a kár, hogy van olyan gödör, ami 3-4 éve nem került sorra.

  Akérki akár mit is mond, lehet, hogy a Balogh alatt nem voltak ekkora látványos belvárosi beruházások (és ilyen ízlésficamosak sem), de a kátyúk tavasszal a külvárosban is javítva voltak, reggeli indulásra a kisebb utcákat is letakarították a hótól, ami erről a városvezetésről nem mondható el...”
 • 3. reggi 2010. október 26. 21:19
  „Czuczor G. ut- Árpád ut telefonfülkétől 5 méterre ! Tavasz óta két 60 cm-es kátyú! Megvárjuk a jövő nyarat, vagy várunk az uniós támogatásra? Javaslom, hogy a "nyitóban" legyen mindíg kátyúvonal! Bejelentési lehetőség, még van két hét és jön a tél!!!”
 • 2. Madarász 2010. október 26. 14:17
  „CSak azt nem értem, mi a büdös francot csináltak egész nyáron? Szabadhegyen van olyan gödör, amit évek óta nem sikerült betömniük...
  Talán nem csak a belvárosi látványberuházásokkal kéne foglalkozni, az előző városvezetés alatt a hóeltakarítás sem olyan vacakul folyt, mint most!”
 • 1. Slowflash 2010. október 26. 10:48
  „Szerintem Révfalu is elég kritikus... Lenne munka bőven.
  Csak aztán nehogy "fél év múlva is legyen munka" alapon csinálják meg a kátyúkat...ahogyan úgy általában minden útépítéssel kapcsolatos munkát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer több kínai turista jött megyénkbe

Bár augusztusban jött idén a legtöbb – 56 ezer – turista, a megye idegenforgalma az év… Tovább olvasom