Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Médiabál 2010 - A legnagyobb házibuli - fotókkal, videóval

A hetedik médiabálra érkezőket egy csodás Audi TT fogadta a győri egyetemi csarnokban.


Kevesen tudták, ahhoz, hogy ez a Győrött szerelt csoda ott lehessen a helyén, az Ablakcentrum szakembereinek egy komplett üvegfalat kellett kibontaniuk, majd újraépíteniük. És mindezt kétszer, hiszen az autónak el is kellett hagyni az épületet!

Réz András és a Győri Balett

A szervezők úgy tűnik, mindent megtettek azért, hogy a hetedik médiabál is az előzőekhez hasonló emlékezetes esemény maradjon. Az egyetemi csarnokból ismét báltermet varázsoltak, a bál védjegyének számító extra bevonulási lépcsővel, Győri Likőr- kóstolóval, a hatalmas táncparkettel és a fényhatásokkal gazdag óriási színpaddal. Ezen utóbbira kiváltképpen szükség volt, hiszen a kiváló fogadó és vacsora aláfestését játszó Why Not együttes után a nyitányról a győri filharmonikusok gondoskodtak. De hogyan? Berkes Kálmán Liszt-díjas dirigálásával, Vidos Tibor értő hangosítása segítségével bensőséges, mégis felemelő és lenyűgöző produkciót adtak elő. Ebben volt segítségükre a tehetséges Bakonyi Marcell. Az ifjú operaénekes Salzburgban, a Landesteater színpadán két főszerepet énekel éppen, de a bálozóknak is tartogatott meglepetést.

Akárcsak a nyitányok szünetében színre lépő Réz András. Az esztéta a média felelősségéről tartott egy rövid beszédet, mintegy felvázolva az utat a múltból a jelenen át a jövőbe. Kifejtette, a média számára a korrektség, a megbízhatóság és az erkölcsösség, az olvasók, nézők tisztességes szolgálata lehet csak a cél. Őt követték a Győri Balett táncosai. Egészen egyedülálló, ha balettosok húznak keringőhöz frakkot és nagyestélyit. Mozgásuk légiessége betöltötte a táncparkettet és a Kék Duna keringő taktusaira már-már megmozdult a közönség. A Radetzky-marsra aztán Berkes Kálmán vezényletével már tapsoltak is, ahogy azt a dirigens előjátszotta.

Polgármesteri méltatás

A bál fővédnöke, Borkai Zsolt, Győr megyei jogú város polgármestere – akit báli asztalához elkísért Ottófi Rudolf és Simon Róbert alpolgármester, valamint Bolla Péter kabinetfőnök is – báli köszöntőjében elmondta, fontosak az e bálhoz hasonló események, ahol találkozhatnak a sajtó munkatársai azokkal, akikről általában írnak, szólnak, beszámolnak. Ám ez a bál már több ennél, hiszen a régió talán legjobb társasági eseménye.

Az est mindig kedves háziasszonya, Jakupcsek Gabriella a polgármester után Szammer Istvánt, a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezetőjét kérte fel a helyi média részéről a bál megnyitására. Az ügyvezető kifejtette, nehéz évet hagyott maga mögött mindenki, a média is. Ebben számos szükségszerű lépést kellett megtenni. Most eljött az összefogott cselekvés ideje, amikor egy kicsit megnyugodva, de természetesen a jövőre koncentrálva kell majd lépni mindenkinek. Bízzunk benne, könnyebb év lesz a mostani, mint az elmúlt, de az biztos, keményen kell majd idén is dolgozni mindenkinek a médiában is. Ehhez sok erőt, a bálhoz pedig nagyon jó szórakozást kívánt az ügyvezető.
Fotók: Stróbli Norbert

Taps a helyi médiának

A műsorvezetők, Jakupcsek Gabriella és Fábián György ezután köszöntötték a helyi média képviselőit! A jelenlévők az összes médiát tapssal jutalmazták. Ott voltak a bálon az eseményt főtámogatóként segítő Kisalföld és Kisalföld Online újságírói, szerkesztői, vezetői. Tapsot kapott az X-Meditor kiadó, a Győri Közélet, a Győri Hét, a Győri Tükör, a Revita TV, az Oxigén Média, a Győr Online, a Kék Duna Rádió és a Rádió 1, a Palatia Nyomda és az összes jelen lévő ügynökség, valamint kiadó képviselője.

A vacsorát ismételten a La Maréda étterem és a Culinart szolgáltatta. Szabó László és Csákány István csapata jelesre vizsgázott mind az ízek változatosságát – ó az az éjféli kocsonya –, mind mennyiségét tekintve.

Díszvendégek és karikatúrák

A médiabál díszvendégeinek sorában olyan személyiségek voltak jelen, mint Molnár Csaba kancelláriaminiszter, aki feleségét, ahogy mesélte, kikérte a tapsrendről, hogy együtt jöhessenek a bálba. Szűcs Kinga színésznő és férje sokáig maradtak az eseményen. Akárcsak a többiek. Réz Andrásék, Zoób Kati divattervező, Hardy Mihály, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Szövetsége) elnökségi tagja, Kiss János, a Győri Balett, Fűke Géza, a győri filharmonikusok igazgatója.

A vacsora előtt a közönség videoüzenetet nézhetett meg. Pécs, Európa 2010-es kulturális fővárosai közül a magyar üzent Győrnek, a médiabálnak. Nagy Csaba alpolgármester köszöntötte a bálozókat, kellemes időtöltést kívánt és egyben invitált mindenkit a színes programokra Pécsre.

Miközben szinte mindenki felállt a gyönyörűen terített, a Margaréta virágszalon díszeit viselő asztaloktól, kint az előtérben beindult a karikatúraőrület. A Vanos Autószalon jóvoltából készülő rajzokat nagyon sokan vitték haza bekeretezendő emlékként a bálról. Akárcsak Mekli Zoltán fotóit, melyeken párok, családok, asztaltársaságok felejthetetlen jókedve maradt meg az örökkévalóságnak.

A vacsora után Hardy Mihály pohárköszöntőjében kifejtette, Győr nem csupán a hazai ipar egyik fellegvára. Érezhető, hogy a média itt összetartóbb, mint bárhol az országban. Példa erre a bál, ahol gazdasági emberek, a tudomány képviselői találkozhatnak azokkal, akik naponta írnak cikkeket, készítenek fotókat az újságok számára, forgatnak anyagokat tévéknek, rádióknak. Jó példaként említette a győri médiaklubot is, amely ugyancsak úttörő az országban, megköszönve a tagok munkáját, az eddigi elnökök tevékenységét. Száraz Lajos, a jelenlegi elnök ezt egy kedves integetéssel köszönte meg asztalától.

Fotók: H. Baranyai Edina
Fotók: Fazekas Barnabás


Benkő László visszajár

Benkő László, az Omega frontembere nem először vett részt a bálon. Eddig is és most is jól érezte magát. Vendéglátói, az Első Győri Lions Club asztalától azért lépett ki középre, hogy pár szót meséljen Szabó Andrisról, a vak kisfiúról, aki a Kisalföldnek és a lionok támogatásának köszönhetően ma már jegyzett, elismert tehetség hazánkban. (Köszönhetően Benkő Lászlónak, valamint Vida István kollégánknak is. A szerk.) Zoób Katalin pedig arról mesélt, milyen fontos számára az, hogy az emberek tudnak öltözködni, tudnak megjelenni és külön elismerését fejezte ki a győri bálon megjelent társaságnak azért a hagyományokra épülő, ám mégis modern összképért, amit kialakítottak magukról, városukról. Amely példa lehet akár a fővárosban is.

A beszédek, a vacsora után már mindenki mozdult volna. „Itt az idő, kezdjünk el huncutkodni" – javasolta Jakupcsek Gabriella, és ehhez a kezdő lökést a Royal tánczenekar adta meg. A táncparkett egy pillanat alatt megtelt és szinte ki sem ürült hajnali négyig. (Az utolsó asztaltársaságok egyébként negyed öt körül hagyták el az egyetemi csarnokot.)

A Royal kitett magáért, több mint egy órán át ropták az emberek, csak a médiabál hagyományos díjátadójának idejére ültek le. A régió újságíróinak véleménye, szavazatai alapján mindig megválasztja a bált szervező Média 2003 Alapítvány az év médiaszemélyiségét. Olyan országos személyiséget, akinek munkája, a munkáról vallott felfogása példa lehet mindenki számára, akinek tevékenysége figyelemre, elismerésre méltó.

Rangot egy díjnak, kik adják át?

Az idei díjátadó különleges volt, hiszen tudva a díjazott nevét és mutatva a díj fontosságát, azt két egyetem rektora adta át: dr. Hudecz Ferenc, az ELTE és dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi-egyetem vezetője. A díjat pedig Vágó István vehette át! Különlegesség volt, hogy nem hoszteszek hozták a bölcs baglyot ábrázoló, magyar iparművészek által készített kerámiát és a bíborba burkolt plakettet, hanem az a győri újságíró, aki 25.000.000 Ft-ot nyert Vágótól a legutóbbi műsorában. Szabó Tamásnak örült a kvízmester és miután meglapogatta a fiatalembert, elnézést kért, hogy ebből az összegből adózni kell, de bízik benne, azért maradt jócskán. Tamás bólogatott, tehát nem bánta meg, hogy játszott és nyert.

Közvetlen ezen esemény után került sor egy, a kisalfold.hu oldalain futó licitálás lezárására. A Győri Filharmonikus Zenekar a győri új pacemakerműtő létrehozásához felajánlott egy plakátot, amely a
szöuli koncertjüket harangozza be és a mester, Ennio Morricone aláírása is szerepel rajta. Fűke Géza egyébként elmondta, abban a csarnokban volt szerencséjük e koncertet adni több ezer embernek, ahol Borkai Zsolt aranyérmet nyert annak idején az olimpián. A plakátot végül is Szabó László úr vette át az OTP képviseletében. A bált is támogató bank háromszázezer forinttal segítette a célt, amelynek fontosságáról a szívkatéteres labort már létrehozó, most az új pacemakerműtőt megálmodó prof. dr. Dézsi Csaba András is beszélt.

Ezután szabadult el az igazi hangulat. A Smile Showtime együttes Gönczi Gáborral az élén mindenkit megmozgatott. Hatalmas show-műsort adtak elő három felvonásban. Táncoltató zenéjüket csak az Isztambult (Európa Kulturális Fővárosa 2010 – Törökország) megidéző Saba csodás hastáncosai, valamint a tombolasorsolás szakította meg.

A bál vége felé már az egész zenekar a táncolók sűrűjében zenélt, énekelt. Gönczi Gábor több ízben is említette, múlt szombaton ennél nagyobb házibuli aligha volt az országban.

Fotók: Fazekas Barnabás

Jótékony cél
A médiabált sok résztvevő segítette munkájával, hozzájárulva az esemény jótékony céljához. Március 15-én, a magyar sajtó napján helyi médiamunkások kapnak majd elismerést a bál hozadékából. A bált szervező alapítvány ezzel is segíteni szeretné a tehetséges fiatalok és a munkájukat huzamosabb ideje jól végző idősebb kollégák életét.

Hang, fény, látvány

A Rock-golyó Bt. munkatársai kitettek magukért. A hang és a látvány színpompája túlmutatott egy egyszerű báli eseményen. Hittel és odaadással szolgálták ki a fellépőket és a táncrészhez megszerezték Magyarország két legnagyobb diszkógömbjét is. Csak a szerelési munkálatok a bálhoz az Unihall Kft. hathatós segítségével három napot vettek igénybe.

Joker volt

A bál a résztvevők szerint igazi joker volt a társasági események között. Joker, mint az a játék, amely a bál beharangozását segítette a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a csúszós 1-es főúton

Hétfő délutánig további havazás várható. Az utak síkosak, az 1-es főúton balesetről is hírt kaptunk. Tovább olvasom