Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Mechatronikusokat képeznek

Mechatronikai műszerész képzést indít Győrben a megyei munkaügyi központ, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik képesek az ún. „mesterséges intelligenciájú” gépek javítására.
Mechatronikai műszerész képzést indít Győrben a megyei munkaügyi központ azzal a céllal, hogy olyan szakemberek szerezzenek új szakmát, akik képesek az úgynevezett „mesterséges intelligenciájú" gépek javítására.

– A mechatronika mint új tudomány és felhasználási terület egyre jobban igényli a szakemberek, kiemelkedően a mechatronikai műszerészek képzését – kezdte lapunk tájékoztatását Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei munkaügyi központ igazgatója.

A szervezet ezért indít ilyen szakirányú képzést Győrben. Az igazgató elmondta, a képzés általános célja olyan általános ismeretekkel rendelkező szakember képzése, aki képes az úgynevezett mesterséges intelligenciával ellátott gép, berendezés szerkezeti működésének megismerésére, szétszerelésére, javítására. A gyártmányok, folyamatok tényleges létrehozására.

A mechatronikai tudományágat közel másfél évtizede használják a fejlett ipari országokban. Az Európai Közösség által elfogadott definíció szerint: „A mechatronika a gépészet, az elektronika és az intelligens számítógépes irányítás egymás hatását erősítő integrációja a gyártmányok és a folyamatok tervezésében és létrehozásában." – A képzésben részt vevők többek között gazdasági és vállalkozási ismereteket, műszaki rajzot tanulnak.

Megismerik a mechatronikai elemeket és készülékeket, a robottechnika alapjait. A képzéssel betölthetők az elektronikai műszerész, elektronikai és mechanikai vagyonvédelmi rendszerszerelő, mechanikai műszerész, NC-, CNC-gépkezelő, karbantartó és programozó technológus, orvos-elektronikai műszerész, számítástechnikai műszerész, számítógép-kezelő munkakörök – tudtuk meg Rimányiné Somogyi Szilviától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felére esett vissza a falopás

Körülbelül öt falopási ügy van folyamatban a Kisalföldi Erdőgazdaság területén. Tovább olvasom