Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

MDF: ''A Mosoni-Duna rehabilitációja közügy''

"Várhatóan megvalósul az MDF által is szorgalmazott és a megyeszékhely közbiztonságát jobbító program” – vélekedett Szabó József képviselő, az MDF országos alelnöke.
Szabó József szerint – több szereplő bevonásával – vissza kell térni a Mosoni-Duna rehabilitációs tervére, amely nem került be a Nemzeti Fejlesztési Terv II.-be.

A városatya üdvözölte a belvárosi és az adyvárosi kamerarendszer továbbfejlesztésének tervét. Ez ugyanis az MDF választási ígéretében is szerepelt. Másik témaként az Autopolis ügye került terítékre, amely maximálisan meghatározhatja Győr és a régió jövőjét. Ezzel kapcsolatban Szabó József kifejtette: a fejlesztési program akkor lesz sikeres, ha azt az emberek közösen formálják, magukénak tudják. A Nemzeti Fejlesztési Terv II.-n belül az alelnök szerint vissza kellene térni a Mosoni-Duna rehabilitációjának kérdésére, ennek kapcsán az MDF több szereplő bevonását reméli. A program átgondolása elengedhetetlen, közös érdekről van szó.

Az Autopolisról

A megyeszékhely jövőre megkezdi a járműipari kutató-fejlesztő bázis kialakítását Autopolis néven. Az Országgyűlés múlt decemberben döntött arról, hogy Győr – a nyugat-dunántúli régióban egyedüliként – fejlesztési pólus lesz. A cím anyagi előnyökkel, várhatóan száznyolcmilliárd forintnyi európai uniós támogatással jár együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött nem drágul a távfűtés

A fűtési idényre való felkészülés során végzett fejlesztési, karbantartási munkákról, az augusztusi gázáremelés hatásáról, a távhődíjak „összetevőiről” a Győri Hőszolgáltató Kft. tegnapi sajtótájékoztatóján H. Szováti Miklós ügyvezető igazgató és vezető munkatársai beszéltek részletesen. Ebben a fűtési szezonban Győrött a gázárak és egyebek emelkedése ellenére sem drágul a távhőszolgáltatás. Tovább olvasom