Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mától él a város Lakossági Kapcsolatvonala

Győr polgármesteri Hivatala a 96/500-180-as Lakossági Kapcsolatvonalon várja a közérdekű észrevételeket.
Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala mától a 96/500-180-as Lakossági Kapcsolatvonalon várja a hivatal munkáját segítő közérdekű észrevételeket a város polgáraitól. Borbélyné Simon Panka lakossági referenssel – előzetes egyeztetést követően – lehetőség nyílik a személyes találkozásra is.

Borkai Zsolt polgármester még a kampányában meghirdette a nyitott önkormányzatot. A kifejezés azt jelenti, hogy már nemcsak a továbbra is működő üzenetrögzítős, 96/442-432-es vonalon, hanem hivatali időben lehetőség nyílik a 96/500-180-as telefonszámon személyesen is felvenni a kapcsolatot Borbélyné Simon Panka lakossági referenssel, aki hetente tájékoztatja a polgármestert a beérkező információkról és a személyes megbeszélésekről. A kor követelményeihez igazodva a városháza létesített egy e-mail címet, amely a lakossag@gyor-ph.hu e-mail címen érhető el. Az érdeklődés és az igények felmérését követően lehetőség lesz a személyes ügyfélfogadásra, amely a jövőben rendszeres időrendben történik majd.

A lakossági kapcsolattartó referens elsősorban a polgármester és a polgármesteri hivatal munkáját segítő közérdekű észrevételeket várja a város polgáraitól, amelyek egy-egy városrész vagy lakókörzet közösségi problémáira hívják fel az illetékesek figyelmét. Az adatok, illetve az elérhetőségek felvétele után a lakossági referens továbbítja a felvetett téma szerint az információkat az illetékes szakiroda vagy külső szerv felé. A cél minden esetben az, hogy a közérdeklődésre számot tartó problémák valóban megoldásra találjanak. A hivatal munkatársai ígérik, hogy valamennyi megkeresést feldolgozzák, a bejelentők mindegyike írásos vagy telefonos tájékoztatást kap a megtett intézkedésekről, illetve a probléma kivizsgálásáról.

Ilyen problémák lehetnek többek között: a közlekedést akadályozó tényezők, kátyúk, veszélyes útszakaszok, közvilágítási problémák bejelentése, a város honlapjával, közgyűléssel, önkormányzati képviselőkhöz kötődő észrevételekkel, rendeletekkel és szabályozásokkal kapcsolatos információk kérése, egy-egy városrészben folyó építési munkálatok okán felmerült, illetve a hivatal munkájával összefüggő észrevételek.

A Lakossági Kapcsolatvonalat azonban nem lehet igénybe venni egyéni szociális problémák esetén, de nem ajánlott telefonszámok, személyek elérhetősége iránt érdeklődni sem rajta, ezeket továbbra is a 96/500-100-as, illetve a 96/500-212-es számon lehet megtenni. Okmányokkal, illetve igazolásokkal kapcsolatos információk pedig mindig az illetékes szakirodánál, nem pedig a Lakossági Kapcsolatvonalon kérhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagszóró Gála-nyeremények

A Győri Nemzeti Színház ötéves hagyományát ápolva 2006. december 30-án tartotta meg Csillagszóró… Tovább olvasom