Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Matias BorBon – Borklub nőknek!

A kezdeményezés célja, hogy a bor iránt érdeklődő hölgyek, a szakma képviselőinek kalauzolásával ismerkedjenek meg a bor rejtélyes világával.

Az esték során, az előadások közben borkóstolásra kerül sor, így a tudásszerzés kellemes időtöltéssel párosul. Természetesen a különböző borokhoz a megfelelő borkorcsolyákat és falatkákat is kínálunk. Az esték remek hangulata garantált.Csábítás az estékre

Engedd, hogy Rád találjon!

Ön hányszor felel a hétköznapi bevásárlásokért? Amennyiben válasza a heti 4-et meghaladja, akkor Ön bizonyosan hölgy, vagy csupán azért válik ki hölgytársai közül, mert azon szerencsések egyike, akinek párja aktívan kiveszi részét a hétköznapi tennivalókból!

És a vásárlások során hányszor áll a boros polcok előtt tanácstalanul? Én rengetegszer! Mindig rákészülök, hogy „ma valami különlegessel" fogok előrukkolni, végül pedig csalódottan távozom a sorok közül, egy palack ötletszerűen kiválasztott borral a hónom alatt.

Most képzeljük el ezt a szituációt kicsit másképpen. Határozott léptekkel tartok a boros részleg felé. Mikor odaérek, értő tekintettel végigpásztázom a címkéket, egyes borok nevének és évjáratának láttán elmosolyodom, majd magabiztosan, a „megvan, ezt kerestem" kifejezéssel az arcomon – az este a vendégeimnek felszolgálandó vacsorával természetesen tökéletesen harmonizáló – bort leemelem a polcról és továbbállok.

Ha igazán őszinte akarnék lenni magamhoz – persze nem akarok –, akkor be kellene vallanom, hogy ez utóbbi jelenet kicsit utópisztikus, talán még annak is nagyobb az esélye, hogy Andy Vajna felfedezzen.
Nem-nem, nem engedhetek meg több bizonytalan topogást a tiszteletemre felsorakozott borospalackok előtt, ők is megérdemlik, hogy kicsit több figyelmet szenteljek nekik. Igazából szeretnék is többet tudni a borokról, de a tanulást nem „iskolás" formában képzelem el, azt majd talán később...

Szeretnék egy olyan borklub tagja lenni, ahol az esték előadásai rendhagyóak, ahol valami mást kapok, hiszen én is más vagyok, nem egy borszakértő, hanem egy nyitott kíváncsiskodó, aki szereti a bort. Szeretnék egy olyan klub tagja lenni, ahol a szakma krémjét képviselő előadók úgy avatnak be a bor misztikus világába, hogy a beszélgetés közben értelmet nyernek a jelenleg idegenül csengő szavak. Szeretnék egy olyan klub tagja lenni, ahol a kóstolások és előadások közben is nyugodtan kérdezhetek, hisz mindenki tudja, itt nincsenek rossz kérdések.

Örömmel mondhatom, hogy mindez mára már nem csupán vágyálom. Ha velem együtt Ön is szeretné felfedezni a bor misztériumát, akkor csatlakozzon a Matias BorBon női borklubhoz, ahol kóstolva tanulunk, és kellemes diskurzus mellett teret engedünk a bornak... hogy Ránk találjon!

Kisida Krisztina
Matias BorBon estéinek háziasszonya

A hölgyeknek a következő 6 estét ajánljuk figyelmébe!
A szerdánként megrendezésre kerülő klub első alkalma 2010. március 31., 18.00.

Helyszín a Matias Étterem és Kávéház: 9021 Győr, Baross Gábor u. 12.
Az esték díja:
3500 Ft/fő/alkalom (a Matias borvacsora külön díjazással kerül megrendezésre)

1. A borász szemével
A Matias borászat és a szőlészet Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik. Neki köszönhető, hogy a Matias Pincészetet nagy mérete ellenére a kis családi pincészetek gondossága és mívessége jellemzi. Gábor segítségével a klubtagok betekintést nyerhetnek a szőlőtermesztésbe, borkészítésbe, továbbá megismerkedhetnek a borvidékekkel és borfajtákkal.

Érdeklődés és foglalás:
Személyesen a Matias Éttremben, Győr Baross G. út 12. vagy
96 / 550 – 388
30 / 817 – 02 – 83 vagy emailben matias@alexandra.hu

További esték (kettő hetente):

2. Borok és borstílusok
Ditz Edit borszakértő, leendő nemzetközi borakadémikus bemutatja a szőlőfajtákat, borstílusokat; lerántja a leplet a férfiak és nők borkóstolási szokásairól. És végre megtudhatjuk, hogy kerül málna-, ribizli-, föld- és virágillat a pohárba!

3. Sommelier ismeretek
Mikes Márk elkalauzolja a hölgyeket az éttermek világába, ahol a sommelieré a főszerep. Szó lesz továbbá arról, hogy az otthoni vendéglátás során milyen lehetőségek nyílnak a bor bemutatására és felszolgálására, illetve a bor és az étel párosításának alapvető szabályait is megismerhetjük.

4. Sajtok világa
A sajtok csoportosítására, a sajtkultúrák, sajtkészítések módjának bemutatására az egyik legfőbb szakember, T. Nagy Tamás vállalkozik. Az, hogy honnan is lehet beszerezni a különlegességeket, és hogy melyiket meddig lehet tárolni, csakúgy az est témája lesz, mint a sajt és a bor közös világa.

5. Ízek és gondolatok
A Matias Pincészet az ízek mellé gondolatokat is kínál, ezért a kóstolón írók, színészek, művészek osztják meg borral kapcsolatos élményeiket.

6. Matias borvacsora
A borvacsora megnyitja kapuit a hölgyek párja, ismerősei előtt, hogy az esték során megszerzett tudást és élményeket megoszthassák környezetükkel.

GYŐR – 3500 Ft/fő/alkalom (a Matias borvacsora külön díjazással kerül megrendezésre)

Matias Étterem és Kávéház: 9021 Győr, Baross Gábor u. 12.
A szerdánként megrendezésre kerülő klub első alkalma 2010. március 31., 18.00.

Amennyiben csatlakozni szeretne a Matias BorBon estéihez, jelentkezését az Alexandra Könyvesboltokban, vagy a www.matias.hu oldalon is fogadjuk.

Részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a klubest árát a helyszínen lehet rendezni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dubi Árpád és Vitáris József művész-tanárok kiállítása Gyirmóton

Vitáris József a médiákból átszűrt látványt festette meg nagyméretű vásznain, Dubi Árpád pedig a… Tovább olvasom