Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Mászkálás nélküli ügyintézés

Várhatóan már januártól nem kell az okmányirodából a postára és vissza mászkálni az ügyfélnek, s megoldódhat az ilyen gond a közlekedési felügyeletnél is.
A Fidesz győri választási ígéreteiben szerepelt többek között az ügyfélbarát, szolgáltató önkormányzat kialakítása. A tegnapi városházi sajtótájékoztatón Németh Zoltán alpolgármester már bejelenthette: várhatóan a jövő év elejétől nem kell az ügyfeleknek az okmányirodából befizetési csekkekkel elmenni a postára, majd újra vissza, a befizetést megtehetik helyben. A feltételek adottak, s az OTP Bankkal előrehaladott tárgyalások folynak. Ugyancsak tervezik, hogy jövőre már a városszéli közlekedési felügyelettől sem kell beutazni a városközpontba a különböző okmányok (például forgalmi engedély) ügyintézésére. Ehhez gyakorlatilag az illetékes szakminisztériumok hozzájárulása szükséges.
Az alpolgármester bejelentette, hogy hétfőn megkezdi munkáját a Kisalföld Volánt átvilágító, gazdasági szakemberekből álló bizottság, amelynek mandátuma november végéig szól. Az úgynevezett Pannon-Víz–Rába Quelle bizottság csak a peres ügy bírósági döntése után dolgozhat. Ez eltarthat két hónapig is.

November 11-én a városrészekben (később ismertetendő részletekkel) lombgyűjtési akció lesz, amelyre elsősorban az állatbarátokat várják. Lakossági észrevételek nyomán szeretnék a Török Ignác utcai állatmenhelyet kevésbé zavaró helyre, a Pápai úti hulladéklerakó melletti területre telepíteni. A lombgyűjtő akcióban ledolgozott minden munkaórának megfelelő mennyiségű szakmunkát végez el a kialakítandó telepen a kommunális szolgáltató.

A takarítás ugyanakkor nem csak az állatmenhelynek fontos. Az idei meleg őszön lassan indul hullásnak a fák lombozata, s várhatóan a november eleji hűvösebb idő hatására majd egyszerre zúdul nagy mennyiség a parkokra, utakra. A Komszolnak általában két és fél hónap szükséges a lombgyűjtésre, de mivel idén nem kezdődhetett a szokott időben az intenzív munka, félő, hogy egy esetleges korai havazás az utakon találja a leveleket, ez pedig közlekedési veszélyt is jelent. Ily módon a november 11-re tervezett akció többcélúan is hasznos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérségi kezdés

A Győr és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás elnökségének megválasztása csütörtökön megtörtént a… Tovább olvasom