Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Másodszor lopta el a kutyát a győri menhelyről - videó

Önkéntes találta meg az ellopott kutyát, mely már másodszor kerül vissza a rendőrség segítségével a győri menhelyre. Halmozott lopás és besurranás miatt tesznek feljelentést, és kamerákra gyűjtenek.


Sebestyén Melinda, a győri menhely kiemelt önkéntese délelőtt a Megyeháza melletti szökőkútnál sétált, amikor egy padhoz kötött kutyában felismerte Szundit, a közép-ázsiai juhászt, akit pár nappal ezelőtt loptak el a menhelyről. Azonnal rendőri intézkedést kért.


Videó: Oxygen


Mint arról a Kisalföld is beszámolt, május 28-a kedd reggelre két kutyát loptak el a menhelyről: az öt év körüli Szundit és a három éves Sábát, a német juhászt, aki azóta sem került elő. W. I., a hatvan körüli győri férfi halott schnauzerjét szerette volna új kutyával pótolni – a hivatalos út megkerülésével.

Akkor egy pesti állatvédő szervezet hívta fel az állatmenhelyt, mert a kutya, akit egy budapesti kocsmai verekedés helyszínén találtak, a chipje alapján a győri menhelyhez volt regisztrálva. Így került vissza hozzájuk június legelején.

Múlt hét szombatról vasárnapra Szundi újra eltűnt. Nagy Péter, az Emberek az Állatokért, a győri menhelyet üzemeltető alapítvány kuratóriumi tagja nyilatkozata szerint a kutya szombaton még a kennelében volt etetéskor.

Aznap a Szundival foglalkozó munkatárs szabadnapos volt, vasárnap viszont nem találta a kutyát – annak tehát a két időpont között kellett eltűnnie.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

A férfi egyszerűen kisétált a kutyával - mondta el Sebestyén Melinda.

"Jöhetnek hozzánk sétáltatni emberek, de csak regisztrációval: személyigazolvány, lakcímkártya, mindenki csak akkor viheti el a kutyát, ha ki van adva.

A férfi nyitva tartási időben ment ugyan be, de se nem regisztrált, se nem kért rá engedélyt, egyébként sem adtuk volna ki neki. Van a menhelyen felügyelet, de valaki éppen örökbefogadási szerződést ír, valaki olt, valaki kiadja a kutyát; ezt használta ki W. I."

A férfinak a menhely nem adta volna örökbe a kutyát sem múltja, sem a kutyatartás hiányosságai miatt – Szundi láthatóan rossz állapotban volt.

"Az önkéntesek jelezték, hogy a vasútállomásra is vitte a kutyát, úgyhogy valószínű, hogy megint Budapestre akart vele menni" – tette még hozzá Sebestyén Melinda.

Szundi ma ismét visszakerült a menhelyre. Nagy Péter, akárcsak az előző esetben, feljelentést tesz halmozott lopás és besurranás bűntette miatt.

„Nagy valószínűséggel ugyanaz a férfi volt az elkövető mindkét esetben, így a két eljárást össze fogják vonni. Kaptunk korábban lakossági bejelentést ennek a férfinek az adataival, de mi nem indíthattunk eljárást" – magyarázta.

A győri állatmenhely hetekkel ezelőtt gyűjtést kezdeményezett egy kamerarendszer felállítására, mely körülbelül 250 ezer forintba kerül. Ha sikerülne felállítaniuk, rögzíthetnék a további hasonló eseteket.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Tündenéne 2013. július 18. 12:31
  „27. LukiA 2013.07.17. 14:12

  Vigyázz, a kettő akkor sem ugyanaz!

  "Önkénteseink és állatgondozóink egy része (!!!) elvégezte a képzést, majd megkapta hivatalos Állatvédőr igazolványát, amelyhez ezúton is gratulálunk!-"”
 • 32. Tündenéne 2013. július 18. 12:29
  „23. HarconaMarcos 2013.07.16. 22:46

  mondjuk ezzel egyetértek én is.”
 • 31. Tündenéne 2013. július 18. 12:18
  „21. aninnocentman 2013.07.16. 19:34

  Világos, a kamerarendszer viszont sokkal drágább, másrészt maga a kamerázás nem feltétlenül előzi meg a további betöréseket, legfeljebb látható lesz rajta az elkövető :(”
 • 30. Tündenéne 2013. július 18. 11:45
  „16. HarconaMarcos 2013.07.16. 09:07

  Igen, nyilván egy olyan ajtóra gondolok, amit nem ilyen egyszerű felfeszíteni. Ehhez sem kell túl sok fantázia :)
  Egyébként a magam részéről köszönöm az invitálást, én szoktam ott járni. :)”
 • 29. fiona63 2013. július 17. 18:18
  „Ha az illető kocsmázó úriember egy kicsit is szeretné a kutyát, akkor nem vitte volna magával a bizonytalanba, éhezésbe, nem kötötte volna a kocsma előtt lévő padhoz a rekkenő hőségben és napsütésben, hanem vele foglalkozott volna az ivócimborák és az ital helyett. Lehet, hogy nem is a szeretet motiválta, hanem a kutya tekintélyt parancsoló kinézete tetszett meg neki. Gondolta, majd a kutya megvédi, ha ő éber kómában van.
  Az állatvédőr téma nagyon szomorú,de nem kéne általánosítani egy ember viselkedése alapján. És elképesztő világot élünk sajnos, mert szerencsétlen kidobott állatokat is képesek meglopni ´emberek´.”
 • 28. HarconaMarcos 2013. július 17. 15:25
  „27 - Kedves G.! Kissé cikk-cakkos az emlékezeted, de lelked rajta. Akkor nyilván azt is tudod hogy került oda, és hogy miért került eltávolításra azóta a sofőrrel együtt. Sérelmeid megbeszélésére ennél alkalmasabb helyet is találhatsz.
  Azt, hogy most mi van az autón meg tudod tekinteni a videón.”
 • 27. LukiA 2013. július 17. 14:12
  „25. aninnocentman 2013.07.17. 09:57

  Hát, én konkrétan emlékszem a feliratra, mert volt egyszer ebből konfliktusom az autó vezetőjével, akitől számon kértem a kocsin feltüntetett állatvédőrséget és a férfi mondta, hogy ő ugyan nem az...
  De ha nem hisztek nekem, itt egy kép a feliratról a menhely honlapjáról (2011nél):
  http://www.menhelygyor.hu/rolunk/menhely_tortenete”
 • 26. HarconaMarcos 2013. július 17. 10:08
  „24 - a mellékelt videón 1:33-nál látható az autó - állatMENTÉS felirattal. A kék kereszt az állategészségügy általánosan használt jelzése.
  Az Állatvédőrség tagjai az állatvédőrök, aki pedig nem az, az nem. Ez egy szervezet, vizsgával, arcképes igazolvánnyal, stb. Aki pedig teljesen civilként, egyenruhában (vagy annak tűnő öltözetben), hatósági személyként lép fel, és úgy intézkedik az nettó csalást követ el. Ha még büntet, vagy azzal fenyeget és állatot elkoboz, akkor még a BTK egyéb oldalait is olvasgathatja.”
 • 25. aninnocentman 2013. július 17. 09:57
  „LukiA 2013.07.16. 23:52

  A menhely autóján NINCS állatvédőrség felirat és logó, az győri állatmenhely EGYETLEN DOLGOZÓJA VAGY ÖNKÉNTESE SEM visel ilyen feliratot, amennyiben nem hiszi el, kérem látogasson ki az állatmenhelyre, minden érdeklődőt szeretettel várnak.”
 • 24. LukiA 2013. július 16. 23:52
  „21. aninnocentman

  Ha a menhely annyira elhatárolódik az ál-állatvédőrségtől, akkor hogy lehet az, hogy a menhelyes autón éppen az Állatvédőrség felirat és logó látható, de az autót olyan ember vezeti, akinek köze sincs az állatvédőrséghez? (ezt személyesen tapasztaltam). Akkor most ki az ál-állatvédőr és ki viseli jogtalanul a feliratot?!”
 • 23. HarconaMarcos 2013. július 16. 22:46
  „22 - én egyáltalán nem ítéllek el. Gondolom akkor néha te is feladsz egy-egy tizest a Unicef-nek - nem csak így elméletben támogatod azt az ügyet jobban.
  Persze lehet elméleti is az érdeklődés, akkor viszont indifferens, hogy melyik érdekel kevésbé.”
 • 22. centralasian2 2013. július 16. 20:43
  „Lehet köveket dobálni, de én meg azt mondom, amíg éhező gyerek van a Földön, addig kevésbé érdekel a kutyák sorsa...”
 • 21. aninnocentman 2013. július 16. 19:34
  „1. A "szerencsétlen" ember néhány éve a befogadott kutyáját a vonaton hagyta ittas állapotban, a kutyát a győri állatmenhely szállította vissza, kész csoda, hogy a kutyának nagyobb baja nem történt
  2. Májusban betört a menhelyre és ellopta Szundit, akit egy verekedés helyszínén magára hagyott Budapesten, néhány nap múlva sikerült visszaszállítani, ismét csak a szerencse és az állatvédők elkötelezettsége mentette meg a nagyobb bajtól az állatot. A másik ellopott kutyáról (Sába) semmit sem tudunk kevéssé valószínű, hogy jó helyen van, ha egyáltalán még életben van.
  3. A május végi betörés előtt egy héttel történt egy másik betörés is a betörés módszere, a behatolás helye ugyanaz volt mindkét esetben, valószínűsíthető, hogy ugyanaz a személy követte el, ekkor 50-60 kutyát engedett ki a kennelekből, szinte hihetetlen, hogy csak néhány kisebb sérültet kellett a menhely állatorvosának ellátnia.
  4. Normális esetben nyilvánvalóan nem a kamerarendszer a legfontosabb egy állatmenhelyen, ezért sem valósult meg eddig, ezért kennelek, elkülönítők, raktárak, orvosi, szoba, műtő, konyha stb épült meg a korábbiak során, de jelenleg kiemelt fontosságúvá vált, hiszen az állatok biztonságát súlyosan veszélyeztetheti egy ilyen bűnöző.
  5. A csengő és a sétáltatók egyenkénti ki- és beengedése sem megoldás, mert szerencsére hétvégente rengeteg önzetlen önkéntes sétáltató jár ki és (KÖSZÖNET NEKIK !) és tízesével jönnek - mennek a kutyák ki-be.
  6. Az egyik hozzászólásban felmerült az állatvédők túlkapása és az ál-állatvédőr esete is, nagyon fontos megjegyezni, hogy az Emberek az Állatokért Alapítvány / győri állatmenhely elsőként sietett a tulajdonos segítségére a kutyáját visszaszerezni és elítélte az ál-állatvédőrt.”
 • 20. HarconaMarcos 2013. július 16. 15:48
  „18 - én nem a menhely vagyok, csak néha kijárok, és észosztáson kívül is próbálok segíteni. Önkéntesként. Pedig nekem is van otthon öreg(ebb) jószág. Kamerarendszer valószínűleg ugyanabból lesz, mint a többi fejlesztés - adományból. Van aki tápot tud adni, van aki kamerát. Most pont erre gyúrunk, hogy ne másnak a rovására menjen, de addig amíg betörnek és lopnak, addig szükséges a kamera is.”
 • 19. kató11 2013. július 16. 14:17
  „Az a szomorú hogy pl Angliában támogatják a menhelyeket de itt a mélygarázs fontosabb meg az út amit folyton elönt az árvíz.Ebből a pénzből ezer fontosabb dolog lehetne pl a menhelyre kamerarendszer.Talán nem mindig csak saját zsebjeiket kellene tömni a képviselőknek.”
 • 18. Mathrin 2013. július 16. 12:54
  „16.HarconaMarcos 2013.07.16. 09:07

  Senki nem védi az alkesz betörőt, csak nem értjük, legalábbis én, hogy ha arra nincs pénzetek, hogy a menhelyen a kutyáknak tápot és egyéb szükséges dolgot vegyetek, honnan lesz kamerarendszer?
  Amúgy meg, lehet mondani, hogy gonosz vagyok, meg okos vagyok, de nem járok menhelyre kutyát sétáltatni, mert van egy sajátom, akit már 13 éve nevelgetek és imádok!”
 • 17. Oreg35 2013. július 16. 09:45
  „8. apokalipszis
  Az helyett, hogy másokat sérteget és kioktat nézzen önmagába, továbbá olvassa el még egyszer a cikkben foglaltakat!
  De figyelmébe ajánlom 16. Harcona... írását is!”
 • 16. HarconaMarcos 2013. július 16. 09:07
  „13-14 - először a zárt ajtót feszítette fel. Ez elég egyszerű? Ha valakinek nincs gond a szövegértésével, akkor ebből az írásból is kederült, hogy épp a város közepén a napra volt kikötve a kutya, amíg a jómunkásember kocsmázott. És már korábban is a kocsmából vitték el őt is és a kutyát is. Korábban részegen a vonaton hagyta a menhelyről befogadott kutyát, amit aztán a menhelyre vittek vissza a megtalálók.
  Tudom javasolni a sok okos embernek, hogy pl. szombat délelőttönként fáradjanak ki a menhelyre! Mindenki örömmel fogja fogadni a segítségét.
  Amúgy itt már mindenki megőrült, hogy az alkesz betörőt védi?! Idióták. :-/”
 • 15. zrx_xzr 2013. július 16. 08:50
  „ja, barátnőmnek egy menhelyen azért nem adtak ki egy macskát, mert mondta, hogy kiengedi a macskát az udvarra és a kertben lehet a macska .. erre felháborodtak az állatvédők, hogy hogy képzeli, hogy a macska kimegy a kertbe, így biztosan nem kapja meg .. :D”
 • 14. zrx_xzr 2013. július 16. 08:46
  „hadd vigye a kutyát, azt hittem, az a bajuk a menhelyeknek, hogy nincs elég férőhely új kutyáknak.. istenem, de szerencsétlenek.. kamerarendszerre persze van pénz.. lol”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éleslövészetre készülnek a győri rakétások

A Balti tenger partján lévő katonai lőtéren magyar és külföldi katonai vezetők értékelik majd, megfelelően teljesítették-e a feladatokat. Tovább olvasom