Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Másként szavazott Borkai és a Fidesz

Városházi közgyűlés: új személyeket delegáltak a Pannon-Víz Zrt. igazgatóságába a csütörtöki ülésen.

A közgyűlés fideszes szavazatokkal csütörtökön módosította két korábbi határozatát, amelynek értelmében egy szocialista jelölt is kikerül a Pannon-Víz Zrt. igazgatóságából. Ezt Borkai Zsolt polgármester és a kereszténydemokrata képviselők sem támogatták.

A győri önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjairól folyt az egyetlen jelentősebb vita a tegnapi közgyűlésen. A tulajdonosi bizottság előterjesztésében azt javasolta, hogy a Pannon-Víz zrt. igazgatóságába a korábbi döntésekkel szemben Holbok Sándor, Vér Iván és Miklóssy Lajos helyett – közülük Vér Iván visszalépett a poszttól – Szeles Szabolcs, Kálóczy Györgyné és Kőhalmi Pál kerüljön. Az indítványt élesen bírálta az MSZP-frakció, mert az – Miklóssy visszavonásával – eggyel csökkentette az MSZP-delegáltak számát.

Visszavont döntések

Emlékezetes, hogy a szocialisták márciusban kivonulással tiltakoztak, amikor a Fidesz–KDNP-frakciószövetség öt, általuk súlytalannak ítélt helyet kínált csupán számukra a több mint harmincból. Eredics Imre frakcióvezető a tegnapi közgyűlésen azt hangsúlyozta: Vér Iván pótlása nyilvánvalóan indokolt, de az összes további módosítással nem értenek egyet, már csak azért sem, mert ismét semmilyen egyeztetés nem előzte meg az előterjesztést. Erről módosító indítványt nyújtott be.

Ezt követően arról bontakozott ki vita, hogy vannak-e tárgyalások a két oldal között. Somogyi Tivadar (Fidesz) általánosságban azt hangsúlyozta, hogy szeretnének leülni a szocialistákkal, Eredics pedig azt, hogy ebben a konkrét ügyben – mint ahogy korábban többször – nem történt ilyen. A közgyűlés többsége végül az eredeti javaslatot fogadta el. A Fidesz–KDNP-frakciószövetségen belüli feszültségekre utalhat, hogy a KDNP-s képviselők nem vettek részt a szavazásban, Borkai Zsolt polgármester pedig Eredics módosító indítványát támogatta, és nemmel voksolt akkor, amikor a korábbi közgyűlési határozatok egyes részeinek visszavonásáról volt szó.

Megemelték a törzstőkét

A közgyűlés emellett több más ügyben is döntést hozott. A testület június 30-i hatállyal megszüntette a szociális foglalkoztatót, és jogutódjaként az Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Kht.-t nevezte meg. Ottófi Rudolf alpolgármester hangsúlyozta: minden megváltozott munkaképességű dolgozónak megmarad a munkahelye.

A képviselők összesen 71 millió forinttal megemelték a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. törzstőkéjét. Erre azért került sor, hogy a cég újabb parcellákat alakítson ki a szabadhegyi új köztemetőben, valamint új játszótereket hozzon létre (utóbbiakról később részletesen beszámolunk).

Forgács maradt a direktor

A testület egy időre rendezte a Győri Nemzeti Színház vezetésének kérdését. Zárt ülésen az a döntés született, hogy az intézményt megbízottként továbbra is Forgács Péter irányítja – egészen addig, amíg az április közepén felmentett Korcsmáros György exdirektor fegyelmi ügye jogerősen be nem fejeződik, de legkésőbb 2008. június 30-ig.

Hancz Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bocsánatkérést várnak

Rágalmazás az MSZP részéről, "cserébe" felfüggesztett tárgyalások a Fidesz oldaláról - aktuális… Tovább olvasom