Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Máshol kellene folytatni!

Likócson, a Szent Vid utcában és környékén szúrós, kátrányos gázszag terjeng.
Likócson, a Szent Vid utcában és környékén szúrós, kátrányos gázszag terjeng. Kiderült, hogy nem gázömlés, hanem a közútkezelő telephelyére hatalmas autókkal hordják a felszedett aszfaltot. A lakók fuldokolnak! Kérem, segítsenek! Panaszkodnak a győr-likócsiak: bitumendaráló működik a lakóházak szomszédságában. Zajos, legfőképpen pedig messzire hatolóan büdös...

A likócsi Szent Vid utcában egy telephely udvarán hatalmas hegyekben bontásból származó aszfalt, óriási markológép hordja, tölti az anyagot egy speciális gépsorba, ahonnan már adalékanyagokkal keverve jut a szintén hatalmas méretű teherautóra. Aztán majd valamelyik építkezés helyszínére.

A munka erős zajjal jár, legfőképpen pedig a bitumen messzire ható szagával, amit a szél nemcsak az út másik felén lévő családi házak felé hord, hanem messzebb, beljebb Likócs-szerte. Érthetően panaszkodnak a környék lakói, SMS-üzeneteket, telefonhívásokat kapunk tőlük. Megerősíti lakótársai véleményét a Török utcában lakó Bödör András is. Nehéz elviselni a fojtogató bűzt, a zajt – mondja. Ráadásul a hatalmas teherautók tönkreteszik az utat.

Bent a telepen egy monori cég dolgozói végzik az állami közútkezelő megbízásából a munkát. E héten jöttek, a jövő hét szerdájáig állítólag feldolgozzák az udvaron lévő körülbelül 1500 tonnányi anyagot. Aztán mennek tovább berendezéseikkel, lehet, hogy éppen az ország másik végébe. Van úgy, hogy ez évente többször ismétlődik – mondják a lakók. Azokat az időszakokat éppen elég kibírni. Azt sürgetik: jó lenne, ha a város olyan részén találnának helyet a „bitumendarálásra", ahol nem zavar lakóközösséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadler Gusztáv az MSZP jelöltje

A nyilvánosság teljes kizárásával, csütörtök estébe nyúlóan döntöttek az MSZP győri küldöttei a párt polgármesterjelöltjéről. Ahogy a Kisalföld keddi számában megírta, a választás négy jelölt – Eredics Imre és Kun András alpolgármesterek, Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke, valamint a győri közgyűlés korábbi szocialista frakcióvezetője, Takács István – között dőlt el. Várható volt, hogy Balogh József polgármester állja a szavát, s nem vállalja az újabb jelöltséget – így is történt. Tovább olvasom