Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Másfélezer diákot mentettek ki a sportcsarnokból

Tömegrendezvényen bekövetkezett vészhelyzetet szimulálva ürítették ki a résztvevők Győrben a diákokkal tele Magvassy-sportcsarnokot a katasztrófavédelmi szakemberek irányításával kedden. A gyakorlat kiválóra sikerült, a több mint ezerötszáz diák 3 perc 47 másodperc alatt hagyta el az intézményt.
A megyei polgári védelmi szövetség pályázaton nyert pénzt arra, hogy azt a lakosság védelmének, biztonságának növelésére fordítva egy közös bemutató gyakorlatot hajtsanak végre a társ- és együttműködő szervekkel.

A Lukács Sándor-szakközépiskola több mint ezerötszáz diákjával telt meg a Magvassy Mihály Sportcsarnok kedden, hogy ők legyenek a „tömeg" egy rendezvényen. A közben kitört vihar miatt az épület tetejének egyik sarka megsérült, a szakemberek irányításával pánik nélkül el kellett hagyni az intézményt.

A gyakorlaton a speciális mentők magasból mentési bemutatót tartottak a diákoknak. Fotó: Tóth Gyula
A gyakorlaton a speciális mentők magasból mentési bemutatót tartottak a diákoknak. Fotó: Tóth Gyula


A sportcsarnok rendezvényeit biztosító Patent Security munkatársai a katasztrófavédelmi szakemberek eligazítása szerint a „nem sérült" kijáratokon az udvarra irányították a közönséget megtestesítő diákokat. A közönség 3 perc 47 másodperc alatt hagyta el az épületet, a szakemberek 8 perc alatt vizsgálták át a csarnokot, hogy azt mindenki elhagyta-e. Az udvaron a tűzoltók, mentők és a speciális mentők tartottak bemutatót a gyakorlat résztvevőinek.

– A cél az volt, hogy a valósághoz legjobban közelítő élethelyzetet szimuláljuk. A gyakorlat kiváló lehetőség a tömegrendezvények veszélyeinek felmérésére és jó alkalom a későbbi rendezvények szervezésénél felhasználható gyakorlati tapasztalatok gyűjtésére, valamint érintett szervekkel, szervezetekkel a közös munka, feladatmegoldás hatékonyságának felmérésére – közölte Sallai Péter alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki kiválóra értékelte a gyakorlatot. Az alezredes szerint a gyakorlat jól bizonyította az igazgatóságának a megyei polgári védelmi szövetséggel, a győri önkormányzattal és a tűzoltóságokkal fennálló eredményes együttműködését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hopp, egy gödör - kátyúk és útlezárás az Árpád útnál Győrben

Feltört kátyúk és lezárt út. Kedden délelőtt útmunkálatok miatt nem lehetett behajtani az Árpád… Tovább olvasom