Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Másfél órás vita után van győri költségvetés

Borkai Zsolt szerint a Dunakapu térre tervezett mélygarázs építése úgy valósul meg, hogy az egykori városfalak bemutatása nem szenvedhet csorbát. Az Audi tervezett logisztikai központja is terítékre került.


13 óra 11 perc

Borkai Zsolt polgármester kihirdette a zárt ülésen hozott határozatokat.

A március 15-i díszközgyűlésen díszpolgári címet kap Gasztonyi László, a Vill-Korr Hungária ügyvezetője, Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó és volt játékvezeteő, valamint a Széchenyi István Egyetem. Pro Urbe-díjat az Első Győri Lions Clubnak, a Lurkó Alapítványnak és Matusz Károly fotóriporternek ítéltek oda.

A közgyűlés véget ért.

13 óra 3 perc

A testület támogatta, hogy megkezdődjön az előkészítése egy győri sportrelikviákat bemutató kiállítási hely előkészítésének.

12 óra 57 perc

A közgyűlés támogatta, hogy a Tihanyi Árpád út 51. szám alatti, dr. Nagy Ágnes által elidegenített háziorvosi praxist Durgóné dr. Páros Veronika töltse be.

12 óra 51 perc

A közgyűlés Győr Megyei Jogú Város Somogyi Tivadar alpolgármestert delegálta a Magyar Olimpiai Bizottságba. Erre azért volt lehetőség, mert az eddigi delegált Borkai Zsolt - egyben a MOB elnöke - a Magyar Torna Szövetség delegáltja lett.

12 óra 44 perc

Döntés született a sportegyesületek, valamint az egyéni eredményes versenyzők támogatásáról szóló 225 millió, illetve 10 millió forintos keret felosztásáról. Az előbbire 384 millió, az utóbbira 30 millió forintos igény érkezett. Ezen felül a város reklámszerződés megkötésével az Audi ETO KC-t 70 millió, a Rába ETO Futsal Clubot 15 millió forinttal segíti.

12 óra 33 perc

A Győr-Szol által a hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítására felvett hitelről és kamatairól tárgyalnak a képviselők. A 10 százalékos önrész megfizetéséről eddig a több mint 100 település közül 72 nem jelzett vissza. A javaslat arról szól, hogy szerződések megkötésére a határidőt április végéig meghosszabítják. Hegyi Zoltán, a társulási tanács elnöke szerint a probléma kezelhető, és talán minden önkormányzat meggondolja magát.

Borkai Zsolt hangsúlyozza: minden településnek az az érdeke, hogy ez a rendszer fennmaradjon és működjön, mert különben európai uniós milliárdokat kellene visszafizetni. Hozzáteszi, hogy Győr a megoldás irányába tereli a folyamatokat.

A testület 21 igennel, 3 tartózkodással fogadja el az előterjesztést.

12 óra 23 perc

A közgyűlés a szocialisták módosító indítványait, és Pintér-Péntek Imre határozati javaslatát is elutasította. A költségvetést 18 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

12 óra 18 perc

A városi költségvetésről szóló szavazással folytatódik a közgyűlés.

11 óra 58 perc

Simon Róbert Balázs pénz- és adóügyekért felelős alpolgármester (Fidesz) azt emeli ki, hogy minden hatodik forint beruzásokra jut. "Egy költségvetés nem jó vagy nem jó, hanem végrehatjató vagy nem végrehajtható. Ez végrehajtható. A pénzügyi helyzet idén is stabil marad" - mondja.

Borkai Zsolt az Audi Logisztikai Parkkal kapcsolatban azt mondja: az MSZP által javasolt 600 millió forint az égvilágon semmit sem oldana meg, attól nem kerülne Győrbe ez a fejlesztés. A polgármester negyedóra szünetet rendel el a szavazás előtt.

11 óra 53 perc

Dézsi Csaba András (Fidesz) arról beszél, hogy helyben az ellenzéknek a helyi politikáról kellene beszélni. "Valóságos, komoly kritikát nem hallottunk. Tartalmát tekintve bőven elég a képviselőnkénti négy perc hozzászólási idő" - szögezi le.

Németh Árpád azt mondja, hogy nem a múlt század végi állapotra szeretnék helyreállítani a Dunakapu teret.

11 óra 47 perc

Vörös Gyula (Jobbik) nem ért egyet a szocialista Németh Árpáddal, szerinte szükséges a Dunakapu tér felújítása. Kalmár Ákos (Fidesz) úgy látja, a javaslat annyira óvatos tervezéssel készült, hogy a megvalósítás bizonytalanságát előrevetítő jóslatok túlzások.

11 óra 43 perc

Somogyi Tivadar nem érti a pánikhangulatot. Észrevették-e az uszodára, a lakóutcaprogramra, a krízisszállóra betervezett összegeket? - kérdezi. Felhívja a figyelmet az 1,7 milliárd forintos tartalékra, ami elég lenne egy országos katasztrófa esetén is, amit az ellenzék hisz és remél.

11 óra 41 perc

Bárány István (Pro Urbe) azt kéri, több pénz jusson a családi házas övezetek utcáinak felújítására. Hozzáteszi: támogatják, elfogadják a költségvetést.

11 óra 39 perc

Németh Árpád MSZP-frakcióvezető biztonsági költségvetésnek nevezi az előterjesztést. Azt javasolja, hogy töröljék a Dunakapu tér - szerinte nem előkészített - átalakítására szánt 370 millió forintot.

A pénzből 210 millió forintot a tér helyreállítására fordítsanak, 160 millió forintot pedig helyezzenek tartalékba. Borkai Zsolt szerint a képviselő magát cáfolja, mert nem előkészítettnek nevezi a beruházást, majd a hasára ütve elköltene a helyreállításra 210 millió forintot.

11 óra 35 perc

Neupor Zsolt (DK) úgy véli, a kormány sújtja a várost, többek között a megugró inflációt és az áfaemelést megemlítve. Szerinte a költségvetés a vagyonfelélésről szól. A polgármester válaszában azt mondja, hogy ő egyetlen tételt sem lát, ami vagyonfelélésre utalna. Hozzáteszi: Neupor Zsolt amnéziában szenved, mert elfelejti a szocialista kormányok nyolcéves tevékenységét.

11 óra 23 perc

Kun András ismét megkérdezi, hogy milyen lépéseket kíván tenni Győr városa az Audi logisztikai parkjának megvalósításért?

Erre a képviselő eddig nem kapott választ, aki szerint ez sokkal fontosabb kérdés a jövő szempontjából, mint a belvárosi parkolók átalakítása.

Kun András azt javasolja: 600 millió forinttal emeljék meg a Győr-Szol Zrt. tőkéjét az Audi logisztikai parkja miatt, s a parkolók 600 milliós belvárosi fejlesztését töröljék a költségvetésből.

11 óra 13 perc

Pintér-Péntek Imre (Pro Urbe) szerint a Győr-Szol Zrt. távhő divíziója nem azért nem termel nyereséget, mint korábban, mert beleolvasztották a holdingba, hanem azért, mert annyi külső tényező változott meg az utóbbi esztendőben, melyre nem sikerült jó válaszokat adni.

A képviselő szerint a változó folyamatokhoz alkalmazkodnia kell Győrnek, s képviselők összefogására szintén szükség lesz.

Ehhez Pintér-Péntek képviselő szerint külön eseti bizottságra van szükség külső szakértők bevonásával.

Borkai Zsolt válaszában arról szól, hogy Pintér-Péntek képviselő sok konkrétumot nem említett, inkább pánikhangulatot keltett.

Győr polgármestere szerint a város figyel a változásokra, például ezért állította le a multifunkcionális csarnok építését.

11 óra 7 perc

Hegyi Zoltán azt javasolja, hogy a győri Széchenyi-egyetemen tanuló 25-25 közgazdász és jogi hallgató ösztöndíját félévente 10-10 ezer forinttal támogassa a város úgy, hogy a költségvetést maximum 10 millió forinttal terhelje ez a keret.

Borkai Zsolt válaszában leszögezte: semmiképp sem szeretne ebben részt venni, mert elviekben sem ért egyet a javaslattal.

Győr polgármestere szerint a megyeszékhely sokkal szívesebben támogatja a kutatásfejlesztést.

11 óra 2 perc

Bárány István (Pro Urbe) ismét felveti a talajterhelési díj problémáját: szerinte az okozza a gondot, hogy a kilencvenes években a várossal szerződést kötő vállalkozók nem biztosították a csatornarákötést az általuk épített ingatlanok esetében Bácsán.

Borkai Zsolt válaszában arról szól, hogy 1994-ben kötött szerződések kapcsán nagyon nehéz bármilyen eredményt elérni.

10 óra 57 perc

Borkai Zsolt megerősítette ismét: a Dunakapu térre tervezett mélygarázs megépítése úgy fog megvalósulni, hogy az egykori városfalak, vagyis a múlt értékeinek megőrzése, bemutatása nem szenvedhet csorbát.  

10 óra 54 perc

Borkai Zsolt elmondása szerint a város eddig is folyamatosan figyelemmel kísérte a Baross híd felújítási terveit, s ez a jövőben is így lesz.

"Győr városa ugyanakkor nem kíván részt venni a megnövekedett talajterhelési díj kompenzálásában, hisz a csatornarendszerhez nem csatlakozó lakók segítése nem közfeladat, s ezt anyagilag nem is lehetne bírni" - tette hozzá Győr polgármester.

10 óra 52 perc

Nagy Tamás szerint a közcélú foglalkoztatás számai jelenleg a realitást tükrözik.

10 óra 47 perc

Nagy Tamás, a városháza pénzügyi osztályának vezetője szerint egyelőre nincs döntés arról, hogy a Dunakapu tér átalakítása kapcsán elvesző parkolók, hogyan, milyen módon pótolhatók, de amennyiben Győr városa szeretne a pótlásról az idei esztendőben gondoskodni, akkor erre a célra logikus elkülöníteni 370 millió forintot. 

10 óra 43 perc

Záporoznak az MSZP-s kérdések. Kun András azt feszegeti, hogy a város mit kíván tenni az Audi logisztikai parkjának megvalósításáért?

Arra is kíváncsi a szocialista képviselő, hogy a tavalyi esztendőben drasztikusan csökkenő - 424 főről 150-200 főre visszaeső - közcélú foglalkoztatás szinten tartó fenntartására?

Németh Árpád pedig azt vetette fel, hogy milyen műszaki tartalmat takar a "Dunakapu tér és környezetének átépítése" címszavú költségvetési 370 milliós tétel?  

10 óra 39 perc

Hegyi Zoltán (MSZP) arról érdeklődik, hogyha az állam valóban átveszi az önkormányzattól az iskolák fenntartását, akkor Győr mit tervez tenni?

A kérdés nyilván arra vonatkozik, hogy a kisalföldi megyeszékhely képes lenne fenntartani az önkormányzati intézményeit.

Hegyi Zoltán arról is érdeklődött, hogy a Baross híd felújítása kapcsán készül-e pénzzel hozzájárulni a tervezési munkálatokhoz a város?

Győr egyik legfontosabb közlekedési csomópontja ugyanis nem a város, hanem a megyei közútkezelő kezelésében van. 

10 óra 37 perc

Neupor Zsolt (DK) azt kérdezi, hogy a belvárosi parkolók építésére szánt 600 millió forint pontos mit takar a költségvetésben? Két új parkolóházat?

10 óra 35 perc

"Az iparűzési adó közel 40 százalékát az Audi befizetése teszi ki" - mondta Borkai Zsolt.

10 óra 31 perc

Elkezdődött az ülés legfontosabb pontja, az idei esztendő költségvetés vitája.

Kun András (MSZP) szerint komoly probléma volt az előző évben, hogy Győr büdzséje hónapról hónapra nem kis összegekkel változik.

10 óra 28 perc

Az újvárosi zugszemét elleni harcot Truka István ahhoz hasonlítja, mint Don Quijote szélmalomharcát.

Az biztos, hogy példa elég szemléletes.

A képviselők nagy többséggel fogadták el Truka István a tavalyi évről szóló beszámolóját.

10 óra 22 perc

Dr. Sík Sándor szerint az illegális szemétlerakók felszámolásában sikerült részeredményeket elérni, de bőven van még mit tenni.

A képviselő szerint rengeteg szemétkupacot nem győriek dobnak ki a városban.

Ha ez így van, akkor nyugodtan feltehetjük a kérdést: ki az a hülye, aki 430 forintos benzinnel autóba ül azért, hogy kidobja a szemetét egy eldugott utcasarkon?

Attól tartunk, hogy sajnos akad erre példa szép számmal.

10 óra 20 perc

Fekete Dávid arra kéri Truka Istvánt, hogy az illegális szemétlerakás ellen - mely elsősorban Újvárosban és Győr-Szigetben jelent komoly gondot - továbbra is fordítsanak komoly erőforrást a közterület felügyelők.

10 óra 13 perc

A győri Közterület Felügyelet éves beszámolóját tárgyalja a közgyűlés.

Dr. Dézsi Csaba András azt kérdezte, hogy mi van akkor, ha a mozgássérült kártyával rendelkező autós nem a mozgássérülteknek fenntartott, szabad parkolóba áll be, hanem a hagyományos parkolóba?

Truka István szerint a jelenleg érvényes jogszabályok alapján ez ellen semmit nem lehet tenni, hisz nem lehet bizonyítani azt, hogy amikor elfoglalta a hagyományos parkolót a mozgássérült, akkor szabad volt-e a mozgássérülteknek fenntartott parkoló. 

10 óra 11 perc

A közgyűlés leszavazta Kun András javaslatát, miszerint a következő közgyűlés vizsgálja felül a Szervezési és Működési Szabályzatot.

Az MSZP frakciót a Demokratikus Koalícióba belépő Neupor Zsolt helyett mostantól Németh Árpád vezeti. 

10 óra 2 perc

A közgyűlés elkezdődött.

Előzetes

A 2012-es győri költségvetésről ide kattintva olvashatnak Simon Róbert Balázs alpolgármester olvasatában, míg itt Neupor Zsolt (Demokratikus Koalíció) véleményét tekinthetik meg az idei büdzséről.

A sportegyesületek támogatásáról szóló elemzésünket itt találják meg.

A februári győri közgyűlés összes előterjesztését itt böngészhetik végig


Borkai Zsolt
Borkai Zsolt

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. onem 2012. március 27. 17:01
  „Eltökélték, hát lesz...nem az ész, a pénz beszél...mi kutyák meg ugathatunk!”
 • 54. kavezsu 2012. március 18. 20:12
  „Úgy gondolom az ilyen és ehhez hasonló kificamodott döntések igenis borzolják a győriek idegeit! Nem volt elég betemetni nagy sebbel-lobbal a Széchenyi téri ásatásokat ? most a Dunakapu téri történelmünket is tönkre teszik holmi mélygarázzsal?? Úgy tűnik Városvezetőink nem a város érdekeit nézik, nem törődnek történelmi értékeinkkel.!!!! Borkai úr maga sem gondolhatja komolyan amit mond: a " mélygarázs építése úgy valósul meg, hogy az egykori városfalak bemutatása nem szenvedhet csorbát."" hát ez nevetséges!! Akkor amikor a belvárosi két parkolóház még soha az 50 %-os kihasználtságot sem érte el!!! Itt valami másról van szó : temetni a múltat, ahogy a gyárainkat is földi rombolták , még hírmondónak se maradjon semmi !! A város lakói joggal várják el a vezetéstől , hogy ne csak szóban ,hanem szívvel is ,lélekkel is lokálpatrióták legyenek !!! A választás oly közel !!!”
 • 53. jagelló 2012. március 16. 07:27
  „Mélygarázs mi? Teljességgel felesleges az oda! Egyébként is az új rakparton ahol az út húzódik simán elférne egy 45 fokos parkolórész, mely a falig húzódna, sok parkolóhelyet biztosítva ezzel, valamint nem lenne száguldás az úton pontosan a parkolni kívánók és kiállók végett (nagyobb lenne a figyelem) !!!
  "A pénz nem boldogít ez nem igaz! Az a jó ha van és hogyha nincs, hát az nem vigasz" /Zana Z. szöveg/
  Pedáns győri vezetőink ezen ismérvek alapján "alakítanak ki" mélygarázst, ahol lehet majd nokiás dobozos ügyleteket csinálni, s közben letojják a műemlékek falát és a lakosság érdekeit...”
 • 52. RUDI 2012. március 15. 18:46
  „Sajnálatos, hogy a piac nem lehet az eredeti helyén,nagyon sajnálom hisz a meglévő Árkád mögötti , nagyon kihalt, nem a régi.Egyrészt nagyon is elvan rejtve,és nem beszélve a régi vásárlókról kik sajnos nem jelentkeznek.Szerintem az emberek többségével
  kellene többet foglalkozni, hogy vajon mi is lenne számukra a megfelelő, s aztán dönteni.”
 • 51. mir 2012. március 02. 10:06
  „És hogy a búbánatba akarnak úgy mélygarázst építeni amikor a feltárt falak kettészelik a teret? Minek kell megint mellébeszélniük? Kit akarnak hülyének nézni? És minek kell mélygarázs ha az a cél, hogy az autókat kiszorítsák a belvárosból? Mutyi szaga van nem kicsit ennek az egésznek.”
 • 50. dara78 2012. február 27. 21:46
  „háté-
  Pontosan! Ennyi.”
 • 49. háté 2012. február 27. 20:13
  „Ha valaki netán összefüggést olvas ki, lát az alábbiakban, az nem a véletlen műve!
  Ángyán: A maffiacsaládok és oligarchák térnyerése miatt mondtam le - Orbán szóba sem állt velem
  "Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk" - írta a VM lemondott politikai államtitkára a mellette kiálló zöld szervezeteknek.
  teljes mértékben támogat, és amelynek végrehajtására szegődtem, nos ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre.
  Ez az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk.
  Győri rombolás! - a győri emberek nem számítanak, csak az oligarchia! - piac, műemlék?- keressenek az emberek máshol, ne a mélygarázsban!
  A mélygarázsra nagy igény van Győrben, az erre vonatkozó szakmai ötletpályázat, és annak véleményezése, elbírálása egyértelmű irányt mutatott a kivitelezésre. A további döntések meghozatalában többek között a Győri Építész és Mérnök Műhely ajánlásai és állásfoglalásai domináltak, illetve az illetékes szakbizottságok, a város közgyűlése, és önkormányzati képviselői működtek közre.
  A Győri Építész-, és Mérnök Műhely, a Győr-Moson-Sopron megyei Építész-, és Mérnök Kamara vezető tervezőit foglalja magába. Így kijelenthetjük, hogy a koncepciót széles körben véleményeztettük meg.”
 • 48. bazsifekete 2012. február 27. 16:10
  „Akkor építsen a városháza alá-elé mélygarázst .
  Ennyire lesüllyedni.....
  Vagy azért kell mélygarázs, mert csak egy szűk kör látja, hogy "kilopták az "anyagot" az alapból"?”
 • 47. DON 2012. február 27. 11:03
  „Ennek a bandának a mélygarázs a mániája! Valaki itt egyszer a fórumon azt mondta, hogy miért nem építenek ennyi erővel mélygarázst a parlament alá is. Tessék: majdnem ott lesz! :)

  http://index.hu/belfold/2012/02/26/csak_a_villamos_jar_majd_a_kossuth_teren/”
 • 46. Tabornok 2012. február 26. 18:49
  „Miért nem volt jó a rakparton parkolni??
  Olcsó volt, nem volt mit lenyúlni, stb.? Miért???”
 • 45. mir 2012. február 26. 17:09
  „Nemcsak két falról van szó hanem a boltíves ágyúlejáró is ott van. Szóval akkor azt elbontják mert az most kettészeli a teret. Kit akarnak hülyíteni? Mi a rossebnek kell oda mélygarázs amikor az a céljuk, hogy az autókat kiszorítsák a belvárosból? Mégis a feltárt vármaradványokból mit fognak megtartani mert eddig csak mellébeszélnek.”
 • 44. Accra 2012. február 26. 13:26
  „Primax, gyorsabb lett volna, ha beállsz valamelyik parkolóházba, ott mindig van hely.”
 • 43. háté 2012. február 26. 12:19
  „42. Primax - te mindig ott akarsz parkolni ahol nincs hely? négy kört és érintve a Szent István utat? - baj van nagy baj!
  Nekünk piac kel, nekünk a városunk kel! - ócska mélygarázs nélkül,
  Mélygarázs? a Győriket nem érdekli, nem kel nekik.
  A "városvezetés-bitorlói" már kijelölte,- kialakította magának a parkolót, most a slepp az idegenek, (Loyd, -bankházak, egyéb) érdeke következik.
  Azokra hivatkozik a három "kiválasztott" akiknek épül a mélygarázs! - folyik a lé-lóvé, de milyen is? -a kiválasztott lé.
  Azt mondta az unokám: papa, nekem kis-vakondos nadrág kell, de jó nagy zsebes! -semmiféle hátsó gondolat nélkül.
  Megkapta, - papa, ebbe mennyi pénz is beleférne, megvenném Győrt!
  -de hát, miért vennéd meg Győrt?- mert nálunk mindenki szereti!”
 • 42. Primax 2012. február 25. 23:39
  „38. Dwatson !
  Nem ellentmondás. Közlekedni kell, oda is kell jutni, onnan - bizony - el is kell távozni.
  De: az a cca. 100-200 autó, amelyik a mélygarázsban "pihen" majd, addig sem a belvárosban köröz - és füstöl - parkolóhelyet keresve.
  Pár hete négy ( ! ! ! ) kört mentem az Árpád- Bajcsy-Szent István-Czuczor-Teleki útvonalon, mire találtam egy üres parkolóhelyet.
  Tehát : minél több autó minél hamarabb leparkol, annál élhetőbb - és tisztább levegőjű - lesz a belváros.
  Ezért - is - kell(ene) sok-sok mélygarázs. És még több parkolóház.”
 • 41. Tabornok 2012. február 25. 16:09
  „Mi, Dunamentén élők tudjuk, hogy fejétől bűzlik a hal. Az általános fideS. gyakorlatot folytatják győrben is Viktor győri alvezérei.
  Szembe mennek a néppel. Minél előbb meg kell tőlük szabadulni! <moderálva.>”
 • 40. bazsifekete 2012. február 25. 15:34
  „Itt már csak az összefogás segíthet!
  Mindenki ismeri a közmondást!
  Sok lúd disznót győz!
  Valamikor egy "nagy ember" mondotta: "-ha nem tetszik, ellehet menni!"
  Fogadja meg ezt a polgármesterjenő és kezdjen csomagolni...”
 • 39. grafit 2012. február 25. 15:02
  „Ha jól látom, az idén 100 éves csapatom a DAC megint egy fillért sem kapott.
  Egy 100 éves sportegyesület szerintem hozzátartozik egy város történelméhez és értékeihez.
  Persze érték csak akkor lehetne, ha a mai győri emberek, városvezetők is megbecsülnék.
  Remélem a tervezett sportrelikviákat bemutató helyen lesz azért a DAC-ról megemlékezés!”
 • 38. Dwatson 2012. február 25. 10:06
  „33. Primax
  "Győr belvárosában horror nagy már a forgalom, bizony jó lesz ez a mélygarázs. "
  Nem ellentmondás ez? Ahhoz hogy egy belvárosi mélygarázst használni lehessen,ahhoz be kell autózni a belvárosba,sőt azután onnan ki is kell hajtani!”
 • 37. jégcsákány 2012. február 25. 06:48
  „A rombolással tervezett mélygarázs építés egyértelmű pénzkidobás. Az Arrabonásoknak adott
  válasz és a kommentek letiltása egyértelmű politikai állásfoglalás - "megcsináljuk".- Nem korrekt
  fair-play eljárás, de hát ennyire futotta - szakmai érvek nélkül.”
 • 36. Accra 2012. február 25. 00:48
  „Somogyi a MOB-ba?? Eszem megáll, ennek minden székbe be kell ülni? Soha semmi köze nem volt a sporthoz.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deákos sikerek Prágában

A győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola diákcsapata 2. helyezést ért el a… Tovább olvasom