Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 20°C Még több cikk.

Másfél millió forint jótékony célokra

Másfél millió forint gyűlt össze az Első Győri Lions Club szombati jótékonysági estjén. A pénz sorsa még a karácsony előtti kuratóriumi ülésen eldől.
Baráth Etele MEH-államtitkár
Idén 3,5–4 százalék, jövőre 5–7, azt követően pedig 9–10 százalék lesz Magyarországon a beruházási növekmény, kétharmadrészt a nemzeti fejlesztési programnak köszönhetően – mondta szombaton Baráth Etele, a miniszterelnöki hivatal államtitkára az Első Győri Lions Club jótékonysági estjén. A Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnöke a fejlesztési terv főbb operatív programjait ismertette, elsőként gazdasági versenyképességét.
Ez a program elsősorban a kis- és középvállalkozásokra koncentrál, s jelentős eleme a kutatásfejlesztés támogatása, amellyel kapcsolatban Baráth Etele megjegyezte: 1990 és 2000 között tizenötödére esett a benyújtott és elfogadott szabadalmak száma.

A környezetvédelem és infrastruktúra programja ötven százalékban részesül a tervből, ennél jóval kevesebben – tizenegy százalékban – a regionális fejlesztés.
„ A ’96-os tervekkel ellentétben a regionális nagytérségek nem alakultak ki az uniós csatlakozásig."

Nőtt a fejlett és fejletlen régiók közti különbség

Elhangzott az is: az elmúlt öt évben jelentősen nőtt a fejlett és fejletlen régiók közti különbség, ugyanakkor nem sok szó esik arról – tette hozzá az államtitkár –, hogy a három legfejlettebb régión belül találhatjuk a három legfejletlenebb kistérséget, amelyeknek a lemaradása más kistérségekkel szemben tizenötszörös.

Karácsony előtt döntenek

Az Első Győri Lions Club jótékonysági estjén ülő vállalkozók támogatásából mintegy másfél millió forint gyűlt össze – tudtuk meg Gönczöl Zoltántól, a klub soros elnökétől. Mint elmondta: a Győri Lions Alapítvány a pénzzel most is egyéb – anyagi gondokkal küzdő – intézményeket és szervezeteket támogat, másrészt pedig célzottan segíti a rászoruló embereket, akik valamilyen rendkívüli, kiemelten méltányolható kéréssel, problémával fordulnak a szervezethez. Eddig összesen tizenegy igénylés érkezett, a támogatás megítéléséről még a karácsony előtti kuratóriumi ülésen dönt az alapítvány.

Gönczöl Zoltán megemlítette: a július előtti első félévben több mint másfél millióval támogatta az alapítvány a mindszentpusztai autistaotthont, de emellett példaként említhetjük azt a lyukas szívvel született kisfiút is, akinek – mint utóbb kiderült – sikeres volt a műtétje.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közbiztonság nem faji kérdés

Akkor lesz újra rend és nyugalom Győr-Újvárosban, ha visszaállítják a Kossuth utcai rendőrőrsöt… Tovább olvasom