Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Másfél milliárd mellékutakra

Győr-Moson-Sopron - Győr-Moson-Sopron megyében idén huszonhét kilométernyi alsóbbrendű utat újítanak fel. A másfél milliárd forintot nagyrészt az Európai Unió, kisebbrészt az állam állja.

A rendszerváltás óta nem költöttek annyi pénzt a megye alsóbbrendű útjainak felújítására, mint az idén, „győzelmi jelentés" azonban mégsem adható, hiszen ez is csupán azt jelenti, hogy minden 40-50. kilométerhez érnek oda a munkagépek. A hír ugyanakkor kétségkívül jó, különösen azoknak a településeknek, amelyeket érint.

Európai uniós támogatásból 1 milliárd 140 millió forint jut a mellékutakra – tájékoztatta a Kisalföldet Légrádi Veronika, a Magyar Közút Kht. szóvivője. Május végéig megtörténik a szigetközi út 1,7 kilométeres győrújfalui és 2 kilométeres darnózseli szakaszának rekonstrukciója.

Legkésőbb két héttel később átadják a 8611-es jelű út höveji és babóti elágazója közötti, valamint 86-os főút és megyehatár közötti szakaszát.

Ugyaneddig elkészül a 8419-es út egyedi és a 8518-as út fertődi részének felújítása. Ebből a keretből futja Sopronban a Csengery utca Mátyás király és Csatkai utca közötti felújítására is.

Négy településnek ugyanakkor várnia kell a brüsszeli eurókra. Hiába hagyta jóvá a kormány még 2007-ben, az előbbi beruházásokkal egy körben a Tét–Lébény összekötő út enesei (a Lesvári-csatorna és a 85-ös főút közötti), illetve lébényi (a Herceg-csatorna és a faluközpont közötti) szakaszának, valamint a Nyalka és Táp közötti út rekonstrukcióját. Légrádi Veronika közölte, hogy ezen fejlesztésekre is elkészültek a kiviteli tervek, végül azonban mégsem jutott rájuk pénz. Idén eldől, hogy a regionális fejlesztési tanács és a kormány ismét beszavazza-e a programba.

Állami pénzből – az útpénztár kasszájából – 323 millió forintot költenek a mellékutakra.

Felújítják az ágfalvai, a mosonszolnoki, 6 kilométer hosszan a koroncói utat, valamint a sikátori bekötőutat.

Olvasóink írták

 • 3. VIDIKI 2009. január 11. 11:56
  „Az utak felújítása után az átadásokhoz szakértőnek,
  javaslom matrinét.”
 • 2. morfi 2009. január 11. 10:12
  „Ez apénz is eltünik valakiknek a zsebébe az utak meg maradnak olyanok amilyenek.”
 • 1. matriné 2009. január 11. 09:50
  „Csak meg ne szakadjanak ebbe a nagy sietségbe. Ekkora teljesítménnyel legfeljebb csak továbbromlanak az közútjaink. Addig míg valóban szakemberek nem lesznek a posztokon addig ebbe az országban csak kátyúban lehet gondolkodni és közlekedni. Kár ,hogy nem lehet fotókat mellékelni a véleményekhez.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új óvodájuk 170 millió forintból épülhet fel

Lébény - Óvoda építésére másfél száz millió forintra kapott ígérvényt egy európai uniós pályázat… Tovább olvasom