Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Másfél kilométer utat avattak

56 millió forintból végezték el Nagybajcson a Kossuth utca felújítását. Az avatás a hétvégén volt.
A már július végére elkészült beruházást hivatalosan szombaton délután avatta fel Nagybajcson Szakács Imre országgyűlési képviselő és Pozsgai Balázs, a Belügyminisztérium miniszteri kabinetjének vezető főtanácsosa.
Huszár Imre polgármester a Kisalföld kérdésére elmondta: a fejlesztés azért volt létfontosságú, mert ez az utca 1520 méter hosszú, hosszabb, mint az állami kezelésben lévő főút, és meglehetősen forgalmas is. „Nagyon ráfért már a felújítás. Gondoljon bele, az összes közművet – beleértve az ivóvíz-, a szennyvíz- és a gázvezetéket – elvitték itt, el lehet képzelni, milyen állapotban volt korábban" – tette hozzá a Duna-parti község vezetője.

Az 56 millió forintból 44 millió forintot az európai uniós SAPARD-keretből nyert el a település, 6 milliót a Belügyminisztérium fizetett ki az EU Önerő Alapból, míg a maradék pénzt a helyi önkormányzat állta. A beruházás költségeibe az aszfaltozás mellett a komplett csapadékvíz-elvezetés, valamint 450 méter hosszon hársfák ültetése is belefért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városrét lesz az új városrész neve

A Városrét elnevezést találta a legjobbnak a zsűri, így ez lesz a Rába-gyár volt győri Budai úti telepének helyén az Engel Group által felépítendő városrész neve. A név kiötlője, azaz a névpályázat győztese 3 millió forintos lakásvásárlási bónt vihet haza, melyet a felépítendő lakások egyikének megvásárlásakor válthat be. Az Engel már kezdi értékesíteni az első ütem lakásait. Tovább olvasom