Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Másfél év a brutális rendőrnek

Másfél év felfüggesztett börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla a még mindig csak 29 éves Féli Norbertet, aki négy éve rendőrként, intézkedés közben egy mozgássérült férfit bántalmazott, majd később egy hajléktalant is mellbe rúgott.

Manapság nem egy videofelvétel járja be a világot, amely brutális rendőri fellépéssel botránkoztatja meg a jóérzésű nézőket. A Győri Ítélőtábla büntetőtanácsa előtt csütörtökön már civil ruhában tettéért felelő, egykori rendőrnek – mondjuk ki – szerencséje, hogy nem készült nyilvános felvétel a 2006. szeptemberi, győri előállításról, amelynek sértettje egy mozgássérült férfi volt.

Az akkor a Győri Rendőrkapitányság állományában dolgozó Féli Norbert alig lehetett több 25 évesnél, amikor a sértettel összetűzésbe került.

Igazoltatásnak indult az eset, mivel azonban ez sikertelennek bizonyult, a rendőrségre vitték be a személyi igazolványát felmutatni nem tudó férfit. Útközben az autóban szóváltásba keveredett a későbbi vádlott és a sértett...

Mikor a győri kapitányság udvarára beértek, a kölcsönös szidalmazásoktól Féli Norbert rendőr törzsőrmester már olyan hőfokon égett, hogy a megállást követően egyszerűen kirángatta a rendőrautóból a mozgásában korlátozott férfit, a karjánál fogva húzta az udvaron, megütötte: a bántalmazás eredményeképp  az előállított férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 A győri kapitányságon dolgozó törzsőrmester már civilként állt a bíróság előtt, az ellene folyó eljárás megindításakor ugyanis leszerelték. Fotó: Krizsán Csaba
A győri kapitányságon dolgozó törzsőrmester már civilként állt a bíróság előtt, az ellene folyó eljárás megindításakor ugyanis leszerelték. Fotó: Krizsán Csaba

Az eljárás megkezdésével távoznia kellett az állományból a fiatal rendőrnek, akinek  az első eset után néhány hónappal volt még egy összetűzése. Akkor épp a barátjával sétált a belvárosban, amikor meglátta, amint rendőrkollégái egy hajléktalannal beszélgetnek.

Nyilvánvalóan ő is ismerte  a kis társaság minden tagját, odament hozzájuk, s bár a járőrök kérték, távozzon inkább, ő közbeavatkozott: nem kertelt itt sem, kis idő után mellbe rúgta a hajléktalan férfit, aki emiatt elvágódott az utcakövön.

E két esetért kellett tehát felelnie, a jog úgy mondja, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége és egyéb bűncselekmények miatt. Az elsőfokú, megyei bírósági eljárásban tíz hónap felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbírságra ítélték Féli Norbertet, aki jelentős kedvezménynek számító, előzetes mentesítésben is részesülhetett volna.

Az ítélet ellen azonban az ügyészség fellebbezéssel élt: nemcsak a fogház minősítést szigorította és a kétéves próbaidőt emelte volna feljebb, hanem az előzetes mentesítést is törölni kívánta.

Az ügyész a csütörtöki tárgyaláson így fogalmazott: jelentős társadalmi igény mutatkozik arra, hogy a rendőri állományban felelősségteljesen viselkedő emberek biztosítsák a rendet.  A vádlott viselkedésére a ˝felelősségteljes˝ jelző e két esetben nyilvánvalóan nem volt alkalmazható, ügyvédje mindenesetre az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte.  

A Győri Ítélőtábla helyt adott az ügyészségi indítványnak: a 10 hónapot másfél évre emelte, a fogház fokozatot börtönre minősítette, a próbaidőt két évről háromra emelte, az előzetes mentesítést pedig megvonta. Dr. Nagy Zoltán tanácsa úgy értékelte ugyanis a második esetet, hogy az nem ˝csupán˝ garázdaság volt, hanem súlyos testi sértés kísérlete: a rúgástól hanyatt vágódó hajléktalan férfi akár súlyos sérülést is szenvedhetett volna. 

A  szigorúbb ítélet leginkább az előzetes mentesítés törlése miatt fájhatott a vádlottnak, akinek azért lett volna szüksége erre a  kedvezményre, mert olyan vállalkozást szeretne indítani, ahol – mint mondta – rendőri tapasztalatait is kamatoztatni tudja. Nyilván nem azokat, amelyekért most felelt.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Sagittarius 2010. július 05. 10:03
  „29. meir 2010.07.05. 03:23

  A magyarázkodásod számomra nem elfogadható! Különben is már meddő vita lenne a Zsidó-Palesztín (v)iszonyban ok-okozati kérdéseket boncolgatni, hogy ki volt az aki anno először "ütött", és mekkorát!? Kizártnak tartom, hogy néhány Palesztín gyerek, kövekkel tud akkora kárt és pusztítást okozni, mint a világ legkorszerűbb hadi gépezete! Biztos vagyok benne, hogy a rendőrnek is megvan a saját magyarázata, de ahogy Te fogalmaztad: "Legyen az akarmilyen osszezordules is, egy Rokkantat bantalmazni,aljassag!!"

  Igen, Ahmed Yassin-ra "céloztam" az előző hsz-omban. Itt egy kis "ízelítő"!
  http://jewishdefense.org/images/screwball.jpg
  http://2.bp.blogspot.com/__H974aWBdKI/R7G6LJN-0KI/AAAAAAAAAEA/KoOLN72xZTc/s320/7.jpg”
 • 29. meir 2010. július 05. 03:23
  „26-os!
  az akirol Te beszelsz,felelos volt ugy 70 zsido kisgyermek ertelmetlen lemeszarlasaert, es CSAK azert hogy a Vilag "felfigyeljen" rajuk!! Nem ult mindig tolokocsiban!!! NEM azert ult tolokocsiban mert rokkant volt,hanem az idos kora miatt!!!
  megsem ugyanaz! itt ugye a Cheik Yassin-rol beszelunk most!!?”
 • 28. deadcode 2010. július 04. 23:15
  „27 mi a here vagy te valami pankrátor?”
 • 27. DukePapa 2010. július 04. 20:29
  „Szívesen mellbe rúgnám ezt a fakabátot. páros lábbal.”
 • 26. Sagittarius 2010. július 04. 19:45
  „25. meir 2010.07.04. 17:05

  E téma végkifejletének kívánatos lefolyását illetően 1-et értek veled, viszont az álszentséget roppant rühellem! Pontosan a következő mondatodból kiindúlva: "Legyen az akarmilyen osszezordules is, egy Rokkantat bantalmazni,aljassag!!"

  Mond, hogy rosszul emlékszem, mikor rakétával lőttétek szét valamelyik Palesztín vezetőt, úgy, hogy a szerencsétlenből csak a rokkantkocsijának a kereke maradt! Azt mutogatták a TV-k napokig. Szóval ismét igen csak hiteltelen a hozzászólásod, és az álsajnálatod embertársaiddal kapcsolatban.”
 • 25. meir 2010. július 04. 17:05
  „Legyen az akarmilyen osszezordules is, egy Rokkantat bantalmazni,aljassag!!
  persze az is az hogy ellenere annak hogy a kollegai megkertek tavozzon,mellberug egy hajlektalant!!
  mindket cslekedet; micsoda hosiessegre vall mi?
  aztan lehet hogy egy "ep" embertol meg kapna egy olyan csardas pofont,amitol korbetacikalna onmagat is!!!
  az ilyet be kellet voln vinni az orsre es ott pokrocolni kisse!!
  a volt honvedek ertik mire gondolok,a "pokrocolas"alatt!!”
 • 24. MTT 2010. július 04. 14:53
  „REMÉLEM, OLYAN IS OLVASSA A KOMMENTEKET, AKI EZÜGYBEN ILLETÉKES! Rendszám, időpont...tessék.:

  itt az igazság!
  12. fióka 2010.07.02. 13:44

  a győri itélőtáblának az igazságszolgáltatáshoz annyi köze van mint zsidónak a véreshurkához és sajna nem csak győrben.
  Van még egy pár gyerekkorú verőlegény a győri rendörök között, magam is hallottam rőla...mint ez az eset is!!!!
  Ma pontosan láttam, hogy egy rendőrautoban két idétlen rendőr röhögcsélt, közben egymást csapkodták a kocsiban a városháza előtti buszmegállónál a parkvenál lévő buszmegállónál hirtelen beálltak a busz elé, - de semmi ok nem volt rá, mert csak csapkodták térdüket, jókat nevettek! Aztán kiszálltak a kocsiból, helyet cseréltek, de mégsem volt jó a döntésük, ujabb csere, aztán össze-vissza rohangáltak a kocsi körül gyerekesen fogocskázva, röhögve, végül pár kör után kisütötték, hogy most akkor melyikük fog vezetni, és a röhögéstől cikcakba menve vezették a kocsit....látszott, hogy gyerekekre adtak rendőrruhát, akik a rendőrök szégyenei voltak viselkedésük miatt is...mindez 2010.07.02.-án délelőtti órákban 3/4 10 körül volt, és RB 26-90 rendszámú kocsival mentek..szánalmasak, és nevetségesek is voltak azonkívűl, hogy viselkedésik visszataszító, rendőrséget lejárató volt! Aki hivatali hatalmával ennyire visszaél gyereki fejjel a rajta lévő ruha miatt, az más aljasságra is képes!”
 • 23. MTT 2010. július 04. 14:50
  „Na de akkor jól értelmezem, hogy felfüggesztettet kapott? Tehát, ha 3 évig nem lesz "balhéja" akkor alszik a büntetés?! Ugyan már....Szégyen. A többi, becsületes rendőr miatt kellett volna példát statuálni.”
 • 22. Álmodozó 2010. július 03. 13:19
  „Ugyan már, civilként igen is bevitetném a börtönbe mert igazán ráférne egy kis nyers erőszak. De az ilyen Magyarországon elképzelhetetlen.”
 • 21. marek6 2010. július 03. 11:10
  „de ha ezt egy rendes ember tette volna aki nem rendőr biztos többet kapott volna!!”
 • 20. kresz75 2010. július 03. 06:19
  „Ez azért érdekes hogy akár milyen bcs történik vagy ítélet hozatal soha nem írtak még nevet.Itt feketén-fehéren le van írva.Mivel szerintem ez személyiség jogokat sért,mivel már nem rendőr,ezért nem "közszereplő" biztos hogy feldurrantanám egypár millióért a kisalföldet.Vállalkozás indítónak elég jó lenne.”
 • 19. Sagittarius 2010. július 02. 22:37
  „18. igazszó 2010.07.02. 20:38

  Ez sirály! Kiváló, képszerű leírása a helyzetnek, és a viszonyoknak!
  Valóban elkeserítő!”
 • 18. igazszó 2010. július 02. 20:38
  „itt az igazság!
  12. fióka 2010.07.02. 13:44

  a győri itélőtáblának az igazságszolgáltatáshoz annyi köze van mint zsidónak a véreshurkához és sajna nem csak győrben.
  Van még egy pár gyerekkorú verőlegény a győri rendörök között, magam is hallottam rőla...mint ez az eset is!!!!
  Ma pontosan láttam, hogy egy rendőrautoban két idétlen rendőr röhögcsélt, közben egymást csapkodták a kocsiban a városháza előtti buszmegállónál a parkvenál lévő buszmegállónál hirtelen beálltak a busz elé, - de semmi ok nem volt rá, mert csak csapkodták térdüket, jókat nevettek! Aztán kiszálltak a kocsiból, helyet cseréltek, de mégsem volt jó a döntésük, ujabb csere, aztán össze-vissza rohangáltak a kocsi körül gyerekesen fogocskázva, röhögve, végül pár kör után kisütötték, hogy most akkor melyikük fog vezetni, és a röhögéstől cikcakba menve vezették a kocsit....látszott, hogy gyerekekre adtak rendőrruhát, akik a rendőrök szégyenei voltak viselkedésük miatt is...mindez 2010.07.02.-án délelőtti órákban 3/4 10 körül volt, és RB 26-90 rendszámú kocsival mentek..szánalmasak, és nevetségesek is voltak azonkívűl, hogy viselkedésik visszataszító, rendőrséget lejárató volt! Aki hivatali hatalmával ennyire visszaél gyereki fejjel a rajta lévő ruha miatt, az más aljasságra is képes!”
 • 17. titokgyula 2010. július 02. 18:11
  „A felfüggesztett azt jelenti hogy nem kapott semmit? Ebben mi a büntetés?”
 • 16. janika 2010. július 02. 16:31
  „Ez még mindig elvtársi ítélet volt!Lehet, hogy az sem különb felfogású, aki ilyent ítél?. Ki ellenőrzi a bírók ítéleteit, ha nem a nép?”
 • 15. kamikaze 2010. július 02. 16:28
  „a felfüggesztett börtönbüntetés az ő esetében azt jelenti,hogy ha három éven belül bűncselekményt követ el akkor le kell ülnie másfél évet plusz még amit az újabban elkövetett bűncselekményért kap.ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni.hello”
 • 14. meir 2010. július 02. 15:18
  „Sittre az ilyennel (is)!!!”
 • 13. laura01 2010. július 02. 13:57
  „Na most akkor valaki magyarázza el, hogy pontosan mit is jelent a felfüggesztett börtönbüntetés, amúy meg igen ismerem és tényleg soha sem volt százas, de ez még tőle is egy durva gusztustalan dolog volt.”
 • 12. fióka 2010. július 02. 13:44
  „a győri itélőtáblának az igazságszolgáltatáshoz annyi köze van mint zsidónak a véreshurkához és sajna nem csak győrben”
 • 11. heat 2010. július 02. 11:23
  „Ez aztán a példás bünti!
  Mindenképpen felfüggesztettet kell adni a rendőrnek, hogy ne a börtönben ítélkezzenek felette?
  Esetleg egy 8 hónapos letöltendő "lecke" nem megfelelőbb lett volna?”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A te cipődben hány kilométer van?

Szombaton Győrben a megyeháza előtti téren egy országos népszerűsítő kampány veszi kezdetét. Tovább olvasom