Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Más iskolába akart járni a Bem téri fiú

Győr - Nem tetszett neki az iskola, ahová járt, azért agyalta ki megverésének és kirablásának történetét az a 15 éves fiú, akiről még hétfőn kiderült: magát sebezte meg a Bem téren, hogy hihető legyen a meséje. Úgy gondolta, a szülei megijednek és féltve őt másik középiskolába iratják.


A Kisalföld hétfőn számolt be arról, hogy át akarta verni a rendőrséget az a 15 éves győrsági fiú, aki azt állította, hogy megverték, késsel megszurkálták, majd kirabolták őt Győrben, a Bem téren hétfőn reggel. A „sértett" elmondása szerint a rocker kinézetű támadók arcukat fekete sállal takarták el, lábukon acélbetétes bakancs volt. Estére kiderült, kamu az egész.

A győri rendőrkapitány, Horváth Csaba alezredes tájékoztatása szerint a fiú bejelentését komolyan vették, azonban a meghallgatása során tapasztalt ellentmondások miatt helyszíni szemlét folytattak le. Végigmentek azon az útvonalon, amelyről azt állította, ott követték őt támadói. Ezt követően lejátszották neki az állítólagos bűncselekmény idején, majd a helyszíni szemle idején készült köztéri kamerafelvételeket. Azokon semmi molyan mozgás nem volt hétfőn reggel, amiket állított.
A srác ekkor elsírta magát és bevallotta, nem szeretett abba a középiskolába járni, s ha szülei megtudják, hogy mi történt vele, átíratják másik suliba. A telefonját maga rejtette el.

A kapitány hangsúlyozta, a „bűncselekményt" először összehasonlították a Győrben korábban történt hasonlókkal, de nem illett a sorba. A nyomozók azokban is folytatják a munkát, mielőbb szeretnének eredményeket elérni azokban is.

KORÁBBAN:

Átverés volt a Bem téri útonállás

Győr - Át akarta verni a rendőrséget az a 15 éves győrsági fiú, aki azt állította, hogy megverték, késsel megszurkálták, majd kirabolták őt Győrben, a Bem téren hétfőn reggel. A "sértett" elmondása szerint a rocker kinézetű támadók arcukat fekete sállal takarták el, lábukon acélbetétes bakancs volt. Estére kiderült, kamu az egész.

A rablás nagyon súlyos bűncselekmény, ezért a győri rendőrség komolyan vette annak a 15 éves tanulónak a bejelentését, akit - állítása szerint - három, ismeretlen rabolt ki Győrben, a Bem téren. A srác elmondta, hogy a vidéki buszpályaudvarról tartott a Zrínyi utcában egy tanműhelybe fél kilenc körül, amikor észrevette, hogy három, arcát fekete kendővel eltakaró, rocker kinézetű csuklyás alak figyeli. Megijedt és futni kezdett, a 17-20 év közötti fiatalok követték.

A Bem téren álló szoborhoz érve a fiú - mint feljelentésében mondta -
elfáradt, s a három bandita beérte és körülvette őt. Egyikük bicskával
kezdett hadonászni, mire a tanuló védekezésül feltette a kezét, a penge
megvágta a csuklóját. A támadók tovább folytatták a fenyegetést, a késes gyerek a hadonászást, a védekező fiú pedig egyensúlyát vesztve elesett. A földön fekvő srác fölött is villogott a penge, ami a mellkasánál
felhasította a ruháját és felsértette a bőrét. A késes bandita végül a
sértett combjába és bokájába is beleszúrt.

A fiú azt állította, hogy miközben védekezett, az egyik támadó elvette
mobiltelefonját, néhány ezer forintját, de még a tízóraiját is. Ráadásul a
földön fekve jól látta, hogy mindhárom bandita acélbetétes bakancsot viselt.

Pontos személyleírást is adott támadóiról, még azt is megfigyelte, hogy az
egyikük roma, akinek a szeme alját "táskák" díszítik, míg a másik
szőkés-barna, a harmadik ápolatlan.

A rendőrök tanúkutatásba, adatgyűjtésbe kezdtek, elemezték a vidéki
buszpályaudvar kameráinak felvételeit, de a srác által leírt személyleírású
rocker-kinézetűeket nem találtak rajtuk. A nyomozók rutinos kérdéseikkel kora estére zavarba hozták a fiút, aki ellentmondásba keveredett, s beismerte, hogy őt bizony senki nem rabolta ki. Arra még nem adott választ, hogy a mesét miért találta ki, arról késő este még faggatták a nyomozók.

Minden esetre a srác attól sem riadt vissza, hogy megszurkálja saját magát. A délutáni helyszíni szemlén megmutatta sérüléseit munkatársainknak is.

Egy biztos, a "rablás" elkövetőinek felderítésére a rendőrség nagy erőket
mozgósított, s mint azt lapunk kérdésére a megyei rendőr-főkapitányság
szóvivője elmondta, minden bejelentést komolyan vesznek, különösen egy rablásszintű súlyos bűncselekmény esetén. Az alezredes faggatózásunkra annyit mondott további részletekről kedden adnak tájékoztatást.

KORÁBBAN:

Kiraboltak, és megszúrtak egy fiút Győrben

Győr - Megvert, késsel megszúrt, majd kirabolt egy 15 éves tanulót három fiatal Győrben, a Bem téren hétfőn reggel fél kilenc körül. A sértett elmondása szerint a rocker kinézetű támadók arcukat fekete sállal takarták el, lábukon acélbetétes bakancs volt.

Jól megfigyelhette támadói lábán a fekete acélbetétes bakancsot az a 15 éves győrsági fiú,  akit három ismeretlen a Bem téren rabolt ki hétfőn reggel. A tanuló a vidéki buszpályaudvarról tartott a Zrínyi utcán egy tanműhelybe, fél kilenc körül, amikor észrevette, hogy három, arcát fekete kendővel eltakaró, rocker kinézetű, csuklyás alak figyeli.

Megijedt és futni kezdett, a 17-20 év közötti fiatalok követték.
A Bem térren álló szoborhoz érve a fiú elfáradt, s a három bandita beérte és körülvette őt. Egyikük bicskával kezdett hadonászni, mire a tanuló védekezésül feltette a kezét, a penge megvágta a csuklóját. A támadók tovább folytatták a fenyegetést, a késes gyerek a hadonászást, a védekező fiú pedig egyensúlyát vesztve elesett. A földön fekvő srác fölött is villogott a penge, ami a mellkasánál felhasította a ruháját és felsértette a bőrét. A késes bandita végül a sértett combjába és bokájába is beleszúrt.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


Miközben a megtámadott fiú védekezett, az egyik támadó elvette mobiltelefonját, néhány ezer forintját, de még a tízóraiját is. A sértett a földön fekve jól látta, hogy mindhárom bandita acélbetétes bakancsot viselt. A késes srác 17-18 éves körüli, 175-180 centi magas, elhízottnak tűnő, arcát fekete kendő takarta el, kapucnis pulóvert, terepnadrágot viselt. A felsőruházatán „nonfiguratív, kör alakú embléma volt. A sértett szerint szemei alatt „táskák" voltak. A megtámadott fiúnak a késsel hadonászó egyértelműen roma származásúnak tűnt.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


Nem úgy az, mint az a 165-170 centis, 17-18 éves, átlagos testalkatú, aki elvette a pénzét. Annak a banditának szőkés-barna volt a szemöldöke, barna felsőt és oldalzsebes zöld munkásnadrágot viselt. Belőle erős alkoholszag áradt.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


A harmadik rabló 18-20 év közötti, 180 centi magas, vékony testalkatú, sötét szemű. Fekete kendő takarta az ő arcát is, ápolatlannak, rendezetlennek tűnt.

A rendőrség kéri, hogy aki az elkövetőkkel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést a győri kapitányságon az 520-072-es telefonon, vagy az ingyenesen hívható 107-es, 112-es számon.

Olvasóink írták

224 hozzászólás
 • 224. 1olvasó 2009. január 16. 11:28
  „Lehet, hogy tényleg más az igazi ok, amiért ezt a hülyeséget elkövette. Csak hirtelen ez a badarság jutott eszébe. Furcsa is,mert ezt nim hiszem el, hogy a szülőkkel nem tudta volna megbeszélni. Valami más állhat a háttérben.”
 • 223. oresz 2009. január 15. 17:50
  „fancsi! Ha visszaolvastál láthattad, hogy osztálytársa vagyok! Senki sem adott rá neki okot, hogy elmenjen az iskolából! Se az iskolán, se az osztályon belül..”
 • 222. fancsi 2009. január 15. 13:29
  „Nem mintha helyesnek tartanám a mit a srác tett, de idáig el kell jutni. Ki tudja mi miatt akart annyira eljönni a mostani iskolából? Volt akiket úgy vertek meg, hogy telefonra rörzitették, volt akit úgy bántalmaztak, hogy azzal volt tele hetekig a sajtó és akkor azt kérdezte mindenki, miért nem szóltak valakinek. Lehet, hogy ez a fiú is próbálkozott, de nem figyeltek oda rá! Könnyű, úgy itélkezni, hogy nem tudjuk mi a történet háttere.
  Meg aztán az is elgondolkodtató, hogy abszolút hihető volt a történet, jó formán meg se lepődtünk rajta, annyira beleillett az elmúlt hetek, hónapok győri hétköznapokba.”
 • 221. 1olvasó 2009. január 15. 13:07
  „Valóban, hamar elkezdődik a "cigányozás". Ennek van oka is azért, de azt se felejtsük el, hogy a magyarok között is vannak bűnözők, nem is akármilyenek.
  De ennek a srácnak érdekes viszonya lehet a szüleivel! Miért nem lehet megbeszélni egy ilyen dolgot őszintén egyszülővel? Ott azért komoly gondok lehetnek és épp ezért elsősorban nem is a gyereket hibáztatom.”
 • 220. Peti85 2009. január 15. 07:50
  „Én ráverném az összes felmerülö költséget (mentő,rendőr stb) aztán megtudná hogy nem olcsó dologgal szórakozott...”
 • 219. Túrabakancs 2009. január 14. 21:52
  „Jó lenne majd megtudni, hogy végül is milyen büntit kap a srác, legalább a
  többi hasonló gondolatokkal küszködő fiatal kedvét el lehetne venni. Az indok
  is érdekelne sokakat!
  "obama" ! A 203-as hozzászólásom utolsó mondatában feltettem neked egy kérdést,
  kérlek válaszolj rá, de őszintén! Ott van a lényeg...
  Üdv: egy" büdös magyar" /idézet=obama/”
 • 218. metrooman 2009. január 14. 21:15
  „obama "budos magyar"
  És még te papolsz rasszistázásról?? Hát ez nagyon jó.Nem tűnt még fel hogy legalább már a 160-dik hozzászólás óta senkit nem érdekelt a bőrszín merthogy kamu volt az egész sztori?”
 • 217. obama 2009. január 14. 18:29
  „turabakancs az irasommal na torodj en nem budos magyar vagyok hanem holland vilagos te tudatlan.”
 • 216. rivotril2mg 2009. január 14. 16:55
  „Olvastam egy két ember hozzászólását, látom hogy mentegetőzik mert cigányozott és nem is történt meg az eset.Nekik irom hogy nem kell mentegetőzni mert ilyen esetek az országban heti nem egy alkalommal előfordul, és roma az elkövető,most 1el kevesebb. Ha igaz a sztori ha nem akkor is meg kell állítani a romákat.”
 • 215. ssissy 2009. január 14. 15:18
  „hello mindenkinek nem ítélkezni kellene egymás felett.Elég ilyesztő lehet abban a családban élni ahol késelésre szánja magát a gyerek h. iskolát változtassanak neki. Csupán több törödéssel és beszélgetéssel ellehetet volna kerülni ezeket a fájdalmakat.Talán rájöttek a szülök h. hol rontották el és még nem késő a lelkivilágát helyre tenni...........”
 • 214. Szticus 2009. január 14. 14:31
  „Obama ha nem vagy roma akkor miért tiltakozol ennyire??? Egyáltalán, miért nem szakadsz már el ettől a témától? Hm? Gyerekes! Egyébként ebben az egészben nem a fajgyűlölet volt fontos, hanem az a gyerek aki ezt tette és, az amiért tette! Nem kellene elveszned a részletekben, mert ha húsz éve bokszolsz akkor már 30körül lehetsz minimum, vagyis magadtól is lehetne ennyi eszed...Szerintem, ámbár ki tudja”
 • 213. Túrabakancs 2009. január 14. 09:57
  „obama!
  Én 15-éves?! :))))))) Szerinted egy 15-éves tud tényekkel alátámasztva politizálni? Te viszont ovasd el az irományodat, hemzsegnek a helyesírási hibáktól! Ez, mega boksz, plusz a primitív írásod, stílusod végett
  igenis cigány vagy, a bolond is tudja. Már eleve a névválsztásod is erre utal, célozva a feketék /barack
  Obama/ egyenjogúságára. Sokan egyetértenek velem a fórumon, csak egy-két "vörösszemű" hadakozik
  állandóan. Én nem verekszem, ha kell, akkor jogilag támadok.”
 • 212. obama 2009. január 14. 09:09
  „kedves tura bakancs hozza teszem meg egy szer hogy nem v gyok roma. akar mijen buncselekmeny tortenik az orszagotokba egyszerre ciganyoztok meg biztos cigany volt meg hasonlo.te okos embernek tartod magadat erdekes itt irod a hujesegeket.nem tudom hany eves vagy de az agyad alapjan talan 15.vagy ha nem akkor crezzzi.
  itt az interneten bocskolodhatsz ha talalkoznan akkor gondok lennenek sok sportot uzol en 1 et box 20 eve.”
 • 211. Szticus 2009. január 14. 09:07
  „Örülök hogy van aki egyetért a véleményemmel(Judytka)!
  Most már a szülőknek is be kellene látni!!!!!!!!!!!!!”
 • 210. Judytka 2009. január 14. 08:45
  „Szticus
  Valószínűleg igazad van abban,hogy ez egy segélykiáltás a fiú részéről,valószínű a szüleinek!!!!szól.Remélem ők is hallják!mert ez elsősorban a család ügye kellett volna,hogy legyen.Kár,hogy nem vették időben észre,így fórumtéma lett..és ez nemcsak a gyerek hibája.Remélem tudják orvosolni a problémát..”
 • 209. mir 2009. január 14. 08:07
  „207.

  A különbség az hogy a fiú bevallotta míg hedvigre csak rákenték”
 • 208. Szticus 2009. január 14. 08:03
  „Hát GRATULÁLOK MINDENKINEK!
  Ismét sikerült véleményt nyilvánítani egy olyan dologban amiről szinte semmit sem tudunk/tudnak!
  Egyébként én ismerem azt a fiút és egész eddig semmi ilyet nem csinált!Sőt, kitűnő tanuló volt, jó volt a magatartása...csak egyszerűen arra vágyott hogy végre egy kicsit vele is foglalkozzanak a szülei!...Különben meg álljunk meg egy pillanatra és mindenki nézzen magába és gondolja végig hogy megmerte-e volna tenni azt, amit ez a fiú, mert nekem biztos nem lett volna bátorságom...és ezzel nem azt akarom mondani, hogy akkor most "istenítsük" ezt a fiút,mert olyan bátor volt, hanem gondoljuk végig hogy mennyire elkeseredhetett ha már ilyen dologhoz folyamodott!!!Mit érezhetett és mi lehet a lekében amit mi sosem tudunk meg! NAGY-NAGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE, még hozzá SÜRGŐSEN!!!! De gondolom ez senkinek sem jutott az eszébe...csak a cigányozással foglalkozunk, holott ha jobban elolvassuk a cikket az eredeti verzió úgy szólt hogy EGY roma és KÉT magyar támadója volt...
  Na erről ennyit...”
 • 207. kackac 2009. január 14. 07:52
  „Malina Hedvig is saját magát verte meg a hivatalos szlovák álláspont szerint.”
 • 206. mir 2009. január 14. 06:39
  „"A primitív
  fenyegető tartalom, a raklap egyszerű mondatszerkesztés elárulja őket!"

  Ajánlom látogasd a nagyobb portálokat csodálkozni fogsz hogy mennyi egyszerű ember írogat oda és nagy valószínűséggel nem romák. Szal ez az érvelésed eléggé gyenge lábakon áll.”
 • 205. Judytka 2009. január 13. 22:21
  „Elme orvos látta mostanában a gyereket?Meg kellene mutatni neki--itt az ideje!”
224 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ufó helyett lampionokat eregettek – de mi ez az új hóbort?

Győr – Kedden óriási érdeklődést váltott ufós anyagunk, de estére lehullt a lepel. Több… Tovább olvasom