Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Más diákkedvezményeknek jobban örülnének a diákok

Jobb lenne, ha a diákokat a zene- és divatboltok helyett a közlekedésben vagy élelmiszerek vásárlásában támogatnák kedvezményekkel - derül ki egy diákkedvezmények népszerűségéről tartott felmérésből.
A hordozható vonalkód-, árucímke- és kártyanyomtatókat gyártó Zebra Technologies felmérést készített a diákok körében az Egyesült Királyságban a diákkedvezmények népszerűségéről. A felmérés eredménye szerint a jelenleg leggyakoribb árkedvezmények nincsenek összhangban a diákok igényeivel. A megkérdezett diákok 54%-a válaszolt úgy, hogy inkább az élelmiszerek és az utazási költségek esetében preferálná a diákkedvezményeket, és nem a trendi zene- vagy divatboltokban.

„Az egyre magasabb megélhetési költségek mélyen érintik a diákok pénztárcáját. A közlekedési társaságok és szupermarketek megragadhatnák a lehetőséget, hogy árkedvezményeket ajánljanak a diákigazolvánnyal rendelkezők számára – véli Halász Árpád, a Zebra dél- és kelet-európai értékesítési vezetője. – A gazdasági válság világméretű, az élelmiszerárak rekordmagasságig szöktek, ezért a szupermarketeknek diákokra szabott árkedvezményeket kellene bevezetniük, hogy kisegítsék őket és biztosítsák a vásárlói hűséget. Jelenleg a diákok azért küzdenek, hogy az alapvető dolgokat – a lakbért, a rezsit, esetleg a tandíjat – ki tudják fizetni, ezért mellőzik az olyan luxusnak számító árucikkeket, mint például a DVD" – teszi hozzá Halász Árpád.

Képünk illusztráció - fotó: origo.hu
Képünk illusztráció - fotó: origo.hu

A diákok rendkívül fejlődőképes piacot jelentenek, ezért a kereskedőknek meg kell érteniük azokat a pénzügyi problémákat, amelyekkel manapság a diákoknak szembe kell nézniük. Ha ebben az időszakban a cégeknek sikerül kiépíteniük a márkahűséget, az iskolaévek befejezése után le tudják aratni a profitot. A bankok már észrevették, hogy mennyire fontos a fiatalok figyelmének felkeltése, és számos olyan kamatmentes hiteltúllépési szolgáltatást nyújtanak, melyek kifejezetten a diákoknak kedveznek.

„A kereskedelmi szektornak is követnie kellene a bankok példáját diákok számára kialakított kedvezmény-kártyákkal – mondja Halász Árpád –, amelyeket a diákok hatékonyabban használnának ki, mint a belvárosi divatszalonok árkedvezményeit, amiket a legtöbben amúgy sem tudnának igénybe venni."

Olvasóink írták

  • 1. vörös g.eci 2008. november 08. 10:57
    „Ha az üzletekben elfogadnák a diákigazolványt és kedvezményt adnának rá, az összes családi nagybevásárláshoz vinnék a szülők a gyereket. Végülis lehet, hogy nem is lenne rossz. Az viszont ettől a szemét kormánytól remek húzás volt, hogy a diákok utazási kedvezményét 67.5 %-ról levették 50 %-ra. Azt mondjuk vissza lehetne adni. Inkább a képviselők számla nélküli költségtérítésén spórolnának! Meg az ingyenélőknek kifizetett segélyeken!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a kiskereskedők élettere

Győr - Elsősorban a mikrovállalkozások fognak elvérezni a recesszió következtében, állítja a… Tovább olvasom