Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Más-nap Győrben – partnerség új esélyekkel

Az Esélyek Háza és a United Way Alapítvány közös szervezésében hazai, osztrák és szlovák résztvevőkkel Más-nap néven egész napos, nyitott programsorozatra várták a sérültséggel élők szervezeteit, tagjait szombaton a Győr Plazába.

Bognár Gyöngyi, a főszervező United Way Alapítvány alelnöke elmondta, cél, hogy az épek és a sérültséggel élők ismerjék meg egymás problémáit, találjanak egymásra úgy, hogy ebben a partnerség a középpontba kerüljön. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az otthont adó Győr Plaza mellett több támogató is felsorakozott a jó ügy mögé, így több százan eljöttek és koncertet hallgattak, kézműveskedtek, maguk is szerepelhettek a színpadon.

Egy mosoly is ajándék – A sérültséggel élők hazai szervezetein túl érkeztek a rendezvényre Ausztriából és Szlovákiából is. Fotók: Bertleff András
Egy mosoly is ajándék – A sérültséggel élők hazai szervezetein túl érkeztek a rendezvényre Ausztriából és Szlovákiából is. Fotók: Bertleff András

Magyari Edina, a főszervező Esélyek Háza vezetője úgy fogalmazott, az ilyen és hasonló programokkal egyre több embert, csoportot tudnak megszólítani, megismertetni a sérültséggel élők mindennapjaival, kézművestermékeivel. Az Esélyek Háza olyan bázis, találkozási hely, ahol gondolkodhatnak a program folytatásán.

A Széchenyi-egyetem szociálismunkás-hallgatóinak köszönhetően több határon túli hallgató is mozgósította kapcsolatait. Szeteiné Csontos Éva komáromi polgármester hivatalban végzett ügyintézői munkája mellett tanul. Mindig vonzotta a másokon való segítés, a hetek óta tartó szervezőmunka pedig különlegesen nagy kihívást jelentett számára.

Azizi Judit tanár-terepkoordinátor elmondta, a hallgatók a kötelező terepgyakorlatuk részeként vállalták a szervezést, amely – a látottak, s a hangulat alapján – remekül sikerült.


– Az ismeretszerzésen, az elméleten túl az igazi gyakorlat tényleg itt kezdődik – vélekedett Azizi Judit, aki szerint a rendezvénysorozat hagyományteremtő és az újszerűsége miatt is számos lehetőséget rejt. Így a színpad körül bárki kipróbálhatta a Braille-írást, a kerekes székes akadálypályát és válogathatott a sérültséggel élők igazán tetszetős kézművesmunkáiból.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2010. november 21. 21:40
    „United Way --nemzetközi alapítványnál, bizony gondok voltak a pénzügyi elszámolásokkal.
    Vajon miért nem jó nekünk a hazai gyökerű a magyar alapítvány?--azt hiszem egyszerű a magyarázat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervek és életfák az ikrényi fiatalokért

Huszonhárom tölgyfacsemetét ültettek el hét végén Ikrényben az életfaprogram keretében, ugyanis… Tovább olvasom