Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Marvin órák új történelemének kezdete

A Marvin Watch Co egy előkelő svájci óragyártó márkát jelöl, amelyet 1850-ben alapítottak. A márka központi hitvallása, soha nem volt annyira igaz, mint ma: szenvedély, dinamizmus, etikus hozzáállás és humor. A Marvin név kiváló hírnévnek örvend a stílusos és történelemben gazdag – egyben gyönyörű, mechanikus, megbízható és pontos órák kedvelői között.

A létező szabályok félresöprése

Miután több mint 70 országban nemcsak szerkezeteinek minőségével, de modern, leleményes és elegáns megjelenésével elismerést szerzett magának, Marvin ismét új alapokra helyezi az órakészítést.

Marvin - új idők, új kódok - Egy csodás márka

Marvin megtartotta eredeti és kreatív stílusérzékét: a csipet merészséggel fűszerezett klasszikus designban; a koncepció és a kivitelezés részletességében; a humorérzékben olyan órákban, amelyek műszakilag hibátlanok, mégis elixírként hatnak minden komorság ellen.

Az értékek kérdése

Marvin olyan emberek részére készíti kollekcióit, akik nyitottak és kíváncsiak, akik egyszerűen azért választanak egy órát, hogy örömet okozzanak maguknak. Olyan embereknek, akik szeretik az eredeti és exkluzív termékeket, megnyerő árakon.

NEMES SVÁJCI ÓRAKÉSZÍTÉS

- törődés a részletekkel, egy mélyebb luxus irányában
- Swiss Made
- Regisztrált – és egyedileg számozott modellek, 5 ATM vízállóság
- 2 év nemzetközi garancia
- Mechanikus vagy kvarz – svájci szerkezetek
- Zafír üveg – tükröződés gátló belső bevonattal
- Gyémántok – TW/SI minőségben
Különbség, ami számít

Marvin úgy szeretne egy bizalmon alapuló vonzódást kialakítani, hogy fontosabbnak tartja a kényelmet és a minőséget, mint a presztízst és a megjelenést. Figyelve a megkülönböztető részletekre, a márka a fényes, kifinomult és jellegzetes elegancia kedvelőit csábítja el. Egy csodás love story, humorral fűszerezve. Marvin magán is tud nevetni és újra tudja alkotni a szabályokat is. Marvin komolyan szórakoztató! Marvin komolyan veszi a viccet! Marvin komolyan vicces!

Büszke a múltjára, de a jövőbe tekintve, Marvin mindig egy hullámhosszon van a korral. Örökké fiatal maradt az elmúlt 150 évben.
www.marvinwatches.com

A Marvin órák az Újvilág Ékszer Óra Árkádban található üzletében érhetőek el.

Marvin Red – piros jelzés 8 óránál – tisztelgés a tradícionális órakészítés előtt
Marvin Red – piros jelzés 8 óránál – tisztelgés a tradícionális órakészítés előtt


FOLYAMATOS TÖRTÉNELEM

1850-ben a Didisheim fivérek, Marc és Emmanuel létrehoztak egy órás céget a Bernhez közeli Jura tartomány St-Imier nevű községében. Termékeik minőségének és terjesztésük dinamikusságának köszönhetően, a cég gyors növekedésnek indult.

A 20. század elején vették fel a Marvin márkanevet egy amerikai partnerük után, aki rajongott a zsebórák iránt. Szimbólumukká a 3 ágú korona vált, fejére állított M betűt szimbolizálva.

Amerika meghódítása után, a Marvin igazodási pont lett a svájci márkák között. Idővel órák millióit gyártották, köztük olyan modellekkel, amik különlegessé, gyűjtők kedvenceivé váltak.

A négy Didisheim generációnak, akik sorra sikereket értek a cég szárnyai alatt, mindig is fő célja volt, hogy minőségi termékeket kínáljon. A korai időkben a Marvin által gyártott szerkezetek kiváló hírnévre tettek szert, és más vezető márkák is keresték saját modelljeik gyártásához.

Alapítók fémjele – minden óra tokjának bal oldalán
Alapítók fémjele – minden óra tokjának bal oldalán


Marvint felkérték olyan légitársaságok is, mint a KLM és az Air France, hogy hivatalos órakollekciót készítsen részükre.

A folyamatos kutatásban, hogy termékeik minőségét fejlesszék, a Didisheim fivérek gyakran úttörőkké váltak, kifejlesztve számos szabadalmaztatott rendszert.

Marvin a sikerét termékei megjelenésére is építette – egyszerre szerény és kifinomult, mindig egy lépéssel a trendek előtt haladó stílusban. Ez a kreativitás, a termékek minőségével párosítva számos ismert személyiség népszerű támogatását hozta, többek között az autóversenyző Ascari, Stirling Moss és a híres Fangio személyében.

Marvin koronája – fejre állított M betűként a Marvint, és W betűként Watch (óra) szót szimbolizálja
Marvin koronája – fejre állított M betűként a Marvint, és W betűként Watch (óra) szót szimbolizálja


A 70-es években a kvarc szerkezetek elterjedésével, Marvin egy erős óragyártó csoporthoz, a Manufacture Suisse Réunie -hoz (M.S.R.) csatlakozott, mely más híres márkákat is magába foglalt.

2002-ben visszaszerezte függetlenségét, olyan szenvedélyes személyek csoportjának vezetésével, akik elkötelezettek, hogy újra élesszék a márka fényét és dinamizmusát.

Magyar történelem

A Marvin óramárka egyike volta annak a 3 svájci márkának (Marvin, Doxa, Cornavin) amelyet a kommunizmus ideje alatt is vásárolni lehetet Magyarországon.

A történet lényege: az '50-es és '70-es évek között a 3 svájci óramárka szélesebb körben is megfizethető volt. (A Doxa azért lett elterjedtebb, mert a Magyar Királyi Államvasutak tendert írt ki tisztviselői rétegének órával való ellátására. Ezt a tendert a Doxa nyerte akkor meg, és lett az akkoriban komoly egzisztenciájúnak számító vasúti alkalmazottak órája.)

A Marvinról nincs a Doxához hasonló sztori. A Marvin megbízhatóságával, pontosságával és innovációival vívta ki az elismerést.


Marvin órák új történelemének kezdete - Galéria


Történelmi érdekesség a Marvin históriában Che Guevara. Konkrét tény, hogy a kubai szabadságharcos forradalmár Amerikábant töltött tanulmányai idején vásárolt egy Marvin típust, amely több őt ábrázoló fényképen is látható. A tényről egy internetező tett említést Marvinéknak, akik aztán el is készítették a modernizált modellt.

Che Guevara órája a Santa Clarában található mauzóleumban van kiállítva. 16.40 perckor állt meg januárban.

Marvinék természetesen modernizált verzióban, tökéletes minőségben elkészítették a Che Guevara által viselt óra mását.

További képekért kattintson ide!
További Marvin érdekesség, mely kifejlett innovációra, ügyes marketingre utal, hogy legújabb és már várt modelljük fejlesztésében a többszörös világbajnok Sebastian Loeb (Special Edition Sports Watch) is részt vesz.

A Marvin szociális érzékenységét, jótékonykodását nagyon jól példázza az „8 for the kids" kezdeményezés ami szerint, minden eladott óra után 8 svájci frankot utalnak egy afrikai anya-gyermek alapítványnak.
 
  
Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre!


A Marvin órák az Újvilág Ékszer Óra Árkádban található üzletében érhetőek el.

Facebook oldal
http://www.facebook.com/MarvinWatches

YouTube oldal
http://www.youtube.com/user/MarvinWatches

Flickr oldal
http://www.flickr.com/photos/marvinwatches/
 
Folytatása következik...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy autó ütközött Győrben az Ipar úton - fotók

Négy autó ütközött össze Győrben az Ipar úton, a felüljáró, és a Fehérvári úti körforgalom közötti… Tovább olvasom