Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Márton-nap Mindszentpusztán

Megyénk beruházásaival ismerkedett pénteken F. P. R. van Nouhuys, a Holland Királyság nagykövete.

Megyénk néhány beruházásával és intézményekkel ismerkedett pénteken F. P. R. van Nouhuys, a Holland Királyság nagykövete és kísérete, akiknek Medgyasszay László országgyűlési képviselő mutatta be a térséget. A vendégek a Kisalföld támogatásával Mindszentpusztán épülő autistaotthont is megtekintették.

F. P. R. van Nouhuys
A kíséret tagjaként érkezett „haza" Gábor J. Dzsingisz követségi tanácsos, aki Győrben, a mostani Kazinczy-gimnázium egykori szolgálati lakásában született. Gábor Dzsingisz első útja természetesen a „szülőszobába" vezetett, ami ma Németh Tibor igazgató irodája.
A holland nagykövetet és feleségét igazából a Szent Márton-napi ünnepségre várták, ám a megyei közgyűlés alelnöke, Medgyasszay László baráti invitálására pénteken délután megtekintették a péri repteret, ahol Vadász László, a reptér parancsnoka a charterjáratok és a périhez hasonló méretű objektumok fejlesztési lehetőségeiről beszélt.

Ezt követően a vendégek a Mindszentpusztán tető alatt álló autistaotthonban tettek villámlátogatást, amelynek további építéséhez segítséget, de legalábbis szóbeli ígéretet tettek. F. P. R. van Nouhuys nagykövet úr érdeklődésünkre elmondta, hogy a „tulipánok országában" a mindszentpusztaihoz hasonló és szülői összefogással működő civil szervezetek jelentenek alapot a családok boldogulására, illetve az autista
fiatalok lakhatási és foglalkoztatási gondjainak megoldására. Székesfehérvár mellett működik az a sérülteket befogadó lakóotthon, amelyet a hollandiai Tilburg egyetem hallgatói patronálnak.

– Hálásak lennénk, ha a nagykövet úr és felesége számba venné a lehetőségeket és a lakóotthon befejezésével beköltözhetnének az első lakók – tolmácsolta a szülők által életre hívott „Mit tehetnék érted?" Alapítvány kérését a megyei közgyűlés alelnöke. – Tudjuk, sok hasonló ügyben keresik, de szeretnénk, ha a mindszentpusztai otthont pártfogásukba vennék.
A kérés remények szerint meghallgatásra talál, mindenesetre az már jó jel, ha mindkét országban közösen keresnek megoldást. A látogatók a holland támogatással működő Magyar Műhely Alapítvány munkájával Mezőörsön ismerkedtek és programjukat Pannonhalmán, az apátságban folytatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyülekezet, egy templom

Nem egyedülálló, de ritka, mikor két különböző vallású gyülekezet épít közös templomot. Tovább olvasom