Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Marian Cozma-per: novemberben tárgyalják a garázdaságot

November 11-től tárgyalja a Szombathelyi Törvényszék a Cozma-perhez kötődő garázdaság ügyet – tudta meg a Kisalföld. Ebben már a gyilkossági eljárást követően született határozat, tárgya a szórakozóhelyen kitört verekedés volt és 25 vádlottról szólt.


A Kisalföld infomációi szerint Szombathelyen folytatják a garázdasági pert, amelynek cselekményét leválasztották az elhíresült Cozma-perről, s külön eljárásként tárgyalták.

Míg tehát Raffael Sándor, Németh Győző, Sztojka Iván és társai hatalmas vihart kavart bűnperében előbb Veszprém, aztán a Győri Ítélőtábla, végül a Kúria hozott határozatot, van egy másik peranyag is, amely lényegében az egész botrányos, 2009. február 8-i hajnalt elemzi ki.

A Kisalföld úgy tudja, hogy november 11-re tűzték ki a másodfokú per első napját, amelyet aztán egész héten át tárgyalnak. Az ügy elfogultsági indokkal elkerült Veszprémből, ahol az elsőrendű vádlott, Raffael Sándor elsőfokon három és fél év letöltendő börtönbüntetést, a másodrendű vádlott, Németh Győző 3 év négy hónap börtönbüntetést, míg a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván három év letöltendő börtönbüntetést kapott tavaly májusban.

Emlékeztetőül: ezzel párhuzamosan az élet elleni támadás ügye egy kúriai döntéssel zárult tavaly október 2-án: a Győrött 18 évre ítélt Raffael Sándor és a szintén 18 évvel sújtott – Németh Győző büntetéséhez nem nyúlt a legfelsőbb fórum, ám a 20 év fegyházra, majd Győrben csak 8 év börtönre ítélt Sztojka Iván büntetését 13 év börtönre súlyosította.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Olvasóink írták

 • 2. WeiseÖdenburg 2013. október 11. 10:57
  „1. bn 2013.10.11. 08:21
  Már a második héten társasutazást szervezni részükre jó messzire,ahol korábban a magyarok tömegével látogatták a vidéket néhány évre ! A munka fejében ellátás,szökni meg a nagy távolságok miatt szinte reménytelen. Kivéve Benyovszky
  ,neki sikerült.”
 • 1. bn 2013. október 11. 08:21
  „Szánalmas a jog működése ebben az országban. Azt még csak-csak megértettük, hogy a gyilkosok perét alaposan átrágják, de hogy egy sima garázdaság letárgyalásához 4,5 év kelljen, az azért vicc...
  Ha egy picit elbambulnak, akkor el is évül...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lord, Európa Kiadó koncert, gesztenye fesztivál - programok hétvégére

Számos gyermek- és kulturális program is lesz megyeszerte a hétvégén. Tovább olvasom