Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Marge: ˝Most minden úgy volt jó, ahogy˝ - fotók A Dal elődöntőjéről

A soproni Batta Zsuzsanna ˝Marge˝ örülhetett a továbbjutásnak a három megyei énekesnő közül, akik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének első elődöntőjében szerepeltek. Cserpes Laura és Hien búcsúzott a versenytől.
 
– Fantasztikusan éreztem magam a színpadon. Mindenki annyira készséges volt körülöttem, sokat jelentett, hogy már a próbákra teljesen összeállt minden. Tudtam, hogy itt csak egyvalaki hibázhat: én – mondta a kisalfold.hu-nak Marge. A soproni énekesnő Morning Light (Reggeli fény) című dalának előadása azonban kiválóan sikerült, a négytagú zsűri 36 ponttal, másodikként juttatta A dal középdöntőjébe.

Csiszár Jenő ˝kellemes, intelligens popzenének˝ nevezte a dalt, ami szerinte két-háromszori hallás után a ˝bőr alá hatol˝. Rákay Philip szerint nyugtató harmóniát sugárzott az előadás, gyógyító három perc volt.

– A dal a Szakos Krisztiánnal való, nagyon őszinte közös munka eredménye. Kifejezetten az Eurovízióra készült, ezért használunk benne olyan elemeket, amik ott elengedhetetlenek. Pozitív dal, a fejlődésről, a boldogságról szól és látható, hogy sokan nem tudnak elsőre azonosulni vele. A világ sajnos nem ebbe az irányba tart, de a zene nagyon fontos közvetítő eszköz, ezért kellenek ilyen élmények – fogalmazott Marge.

Eurovízió - A Dal 2014 első elődöntő. Fotók: MTVA/Gálos Mihály Samu

Marge szívesen emlékezik

Az énekesnő az elmúlt évek jelentős részét Angliában, Belgiumban, Írországban és Egyiptomban töltötte különböző zenei projektekben, de még mindig fontos számára, honnan jött, és szívesen emlékszik vissza a soproni évekre: ˝Kamaszkorom meghatározó helyszíne a Bécsi-domb, tulajdonképpen a 2010-ben debütált első albumom is ehhez a helyhez köthető. Sokat jártam ide egyedül, szerettem elvonulni és csendben gondolkodni, ihletet meríteni a város felett.˝ Marge 2013 őszén új zenei és vizuális arculattal, egy kislemezzel, illetve ahhoz igazodó színpadi show-val jelent meg. Szólókarrierje mellett hangterápiával, zeneterápiával is foglalkozik.
Az ˝éteri hangulatú˝ popprodukció rendkívül látványos, 3D-s technikát alkalmazó vizuális háttere Korai Zsolt munkáját dicséri.

– Az első próbán nem is tudtam a közönség felé fordulni, annyira lenyűgözött a látvány – mesélte Marge, aki tenyerében egy LED-lámpával is játszik éneklés közben, megjelenítve a ˝reggeli fényt˝. A dal felétől kapcsolódik be az előadásba Likovics Alexandra díjnyertes táncművész, Marge régi barátnője egy nagyon szép koreográfiával. Az énekesnő kiemelte, a Lantos Lili által készített ruha tökéletesen illeszkedik a vizuális háttérhez és a személyiségéhez is.

– Most minden úgy volt jó, ahogy, sikeresen debütált a produkció, de természetesen a középdöntőben azon leszünk, hogy még jobban csináljuk – összegzett portálunknak Marge, aki nem mellékesen áldott állapotban lépett színpadra, március végére várja első babáját.

Marge -Morning Light meghallgatása itt >>

Fotók: MTVA/Gálos Mihály Samu

A Dal mostani elődöntőjét Király Viktor Running Out of Time című dala nyerte, Marge Morning Light és Szabó Leslie Hogy segíthetnék? című szerzeménye követte az első három helyen. Az M1-en élőben közvetített show-ból a tévénézők SMS-szavazataival Oláh Ibolya az 1 percig sztár című dala, a Group’N’Swingtől a Retikül, illetve a Depressziótól elhangzott Csak a zene jutott tovább a középdöntőbe, amelyet február 15–16-án rendeznek.

Nem sikerült a továbbjutás a kapuvári Cserpes Laurának Úgy szállj című dalával és nem folytathatja a versenyt a soproni Hien sem, aki a The Way I Do című, saját szerzeményét adta elő. Marge-on kívül így még három megyei előadónak, Polyák Lillának, Boginak és a Muzikfabriknak szoríthatunk, ők a későbbi – február 1-je és február 8-i – elődöntők egyikében mutatkoznak be.
Szombaton írtuk:

A Dal első elődöntőjében a zsűri pontszámai alapján Király Viktor Running Out of Time, a soproni Marge Morning Light, Szabó Leslie  Hogy segíthetnék című dalával továbbjutott a középdöntőbe.

Marge. Fotó: MTVA/ Gálos Mihály Samu
Marge. Fotó: MTVA/ Gálos Mihály Samu


A közönség sms szavazatai alapján Oláh Ibolya 1 percig sztár,  a Group'N'Swing Retikül és a Depresszió Csak a zene című dala is újra hallható-látható lesz a középdöntőben.

A kapuvári Cserpes Laura Úgy szállj, a soproni Hien The Way I Do dalát adta elő, ők sajnos nem folytathatják a versenyt.

Cserpes Laura A Dal elődöntőjének próbáján. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
Cserpes Laura A Dal elődöntőjének próbáján. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán


Hien A Dal elődöntőjének próbáján. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
Hien A Dal elődöntőjének próbáján. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Előzetes

Az M1 és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című show-ból hatan jutnak be a február 15-i és 16-i középdöntőkbe.

Szombaton rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének első elődöntőjét: az M1 és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című show-ból hatan jutnak be a február 15-i és 16-i középdöntőkbe.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati első elődöntőben tíz lesz látható-hallható, közülük hat jut a középdöntőbe, három a zsűri választása, három a közönség telefonos voksai alapján.

A műsorban Cserpes Laura előadásában az Úgy szállj, a Depressziótól a Csak a zene, az Extensive-től a Help Me!, a Group'N'Swingtől a Retikül, Hientől a The Way I Do, Király Viktortól a Running Out of Time, Lil C-től a Break Up, Marge-tól a Morning Light, Szabó Leslie-től a Hogy segíthetnék?, Oláh Ibolyától pedig az 1 percig sztár című dal hangzik el.

A Dal második elődöntőjét február 1-jén, a harmadikat 8-án rendezik. A három elődöntőből hat-hat dal, összesen 18 kerül a középdöntőkbe, ahonnan nyolc jut a február 22-i döntőbe. A döntő nyolc dala közül négyet juttat a zsűri a legjobb négybe, végül a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.

A megyei versenyzőkkel készített riportunkat ide kattintva olvashatják el!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak edzeni, lopni is járt a győri öltözőbe?

A gyanú szerint több sportoló ruházatát átkutatta, iratokat, pénzt, márkás sportcipőjét is lopott a 32 éves férfi.
Tovább olvasom