Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Márciustól új városházi szervezet

Hatékony és évente minimum 20 millió forintos megtakarítást jelent a győri polgármesteri hivatal működésének új struktúrája.
Hatékony és évente minimum 20 millió forintos megtakarítást jelent a győri polgármesteri hivatal működésének új struktúrája. Mint Borkai Zsolt polgármester a tegnapi városházi sajtótájékoztatón elmondta, a február 8-i közgyűlés elé kerülő előterjesztése a jegyzővel és a képviselői Fidesz-frakcióval közös döntés alapján készült.

Intenzív kutatómunka után

A legfontosabb változásokat a sajtótájékoztatón dr. Papp László jegyző ismertette. Mint mondta, a tervezet elkészítését három hónapos igen intenzív vizsgálódó, kutatómunka előzte meg, ennek szerves része volt a hivatal jelenlegi szerkezetének átvilágítása is. Nagy munka, mert nem kevesebb mint 3300 jogkörről van szó.
A legfontosabb: a polgármesteri hivatal eddigi 18 irodája helyett 11 osztály, azokon belül a korábbi 26 helyett 18 csoport fog működni. A jelenlegi dolgozói létszám változatlanul indokolt, viszont kevesebb lesz a vezető beosztású, így az említett 20 millió forintos megtakarítás ebből adódik.

Február közepéig döntenek

Ha a közgyűlés elfogadja a tervezetet, következhetnek a személyi döntések. Mivel irodák helyett osztályok lesznek, minden eddigi vezetői megbízást vissza kell vonni s újat kiadni. (Újságírói kérdésre a polgármester elmondta: az új vezetői posztokra nem „kívülről hozottakat" szándékoznak ültetni, bár egy-két esetben talán ez is előfordulhat.) Február közepéig várhatók a munkáltatói döntések, az érintetteknek öt nap áll rendelkezésükre a nyilatkozatra, hogy elfogadják-e új beosztásukat. Remények szerint így március elsejétől a hivatal már az új szervezeti formában működik. Március végéig minden köztisztviselő megkapja részletes munkaköri leírását, és ezzel lezárul a polgármesteri hivatal átszervezése. Elhangzott még, hogy mivel kevesebb lesz a vezetői beosztás, a vezetői pótlék megszűnése bérfeszültséget okozhat a fizetésben, ezt azonban a jó munka motiválásával, bizonyos címek adományozásával igyekeznek ellensúlyozni.

Szakcsoportokat is létrehoznak

Szoros együttműködésben dolgozik majd a stratégiai városfejlesztési osztály a városépítési osztállyal (az eddigi irodával). A különálló oktatási és a kulturális iroda helyett művelődési osztály látja el az ide tartozó feladatokat. A népjóléti osztályhoz tartoznak az egészségügyi és a szociálpolitikai kérdéseken kívül a szociális lakásügyek is. A pénzügyi, a vagyongazdálkodási és az adóügyi osztályok lényegében ugyanazt látják el, mint az eddigi ilyen irodák. Hasonlóképpen a közigazgatási osztály, annyi változással, hogy oda tartozik majd a hatósági feladatok hasonlósága okán önálló csoportként az eddigi környezetvédelmi iroda.
Változatlan formában dolgozik tovább, osztályként az építéshatóság – munkájában a helyszíni szemlékre kívánnak nagyobb hangsúlyt fektetni. A gyámügyi, valamint az önkormányzati és szervezési osztály is az eddigi feladatait végzi az új szervezeti formában. Az új osztályok mérete megkívánja, hogy azokon belül szakcsoportokat hozzanak létre, ezekből a korábbi 26 helyett 18 lesz (többek között munkaügyi, ellenőrzési, informatikai és közbeszerzési).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó cáfolja a hatalmi harcot

Szijjártó Péter szerint nem igaz a hír, miszerint hatalmi harc lenne a polgármesteri kabinetiroda és… Tovább olvasom