Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Március 15-i ünnepség a Likócsi Közösségi Házban

Március 12-én a Likócsi Közösségi Házban került sor egy meghitt hangulatú megemlékező ünnepségre.
A rendezvényt Tarabiahné Kovács Etelka a Közösségi Ház közművelődési szakembere nyitotta meg, majd Kalmár Ákos képviselő ünnepi köszöntője hangzott el.

A műsort a likócsi óvodások huszáros bevonulása és verse indította. A kis ovisok mindannyiunk szemébe könnyet csaltak, ahogy csákóval a fejükön, kokárdával a mellükön előadták a „ Mikor masírozunk kapitány uram?" című magyar népköltést.

Ezt a „Márciusi Dallamok" című összeállítás követte, mely Nagy Károly a Gyárvárosi Dalkör vezetőjének kiváló szakmai munkáját dicséri, aki a műsort összeállította.

Fotók: Szük Ödön


A műsorban közreműködött a Likócsi Dalkör Bella Gáborné vezetésével és a Gyárvárosi Dalkör, Nagy Károly és felesége irányításával.

A szabadságról a huszáréletről szóló versek nóták dalok, énekek tolmácsolása mindannyiunkban mély érzelmekről árulkodott. A bensőséges hangulathoz a remek összeállítás gondoskodott. Nagy Károly karvezető elmondta, hogy olyan ritka művel zártuk a műsort amely a legszomorúbb dal ebből az időkből és különlegesen ritka.

Jó volt együtt ünnepelni kicsiknek nagyoknak, gyerekeknek, nyugdíjasoknak, emlékezni azokra akik a hazáért ontották vérüket, küzdöttek a szabadságért .

Jó volt 1848 március 15-e eseményeit újra feleleveníteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márc. 15. - Utakat zárnak le Győrben, a vonatok is másképp járnak

Változó busz- és vonat közlekedés, munkarendváltozás, nyitva tartások március 15 miatt Győrben. Tovább olvasom