Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Március 13-án döntenének az átszervezésekről

Várhatóan március 13-i ülésén dönt a győri közgyűlés az iskolabezárási tervekről. A városvezetés szerint az átszervezések 150–200 embert érintenek, akiknek döntő része kap állásajánlatot az önkormányzattól.
„ Elvileg minden érintettnek tudunk állást kínálni" – jelentette ki Kun András alpolgármester a tegnapi városházi sajtótájékoztatón a Kisalföld azon kérdésére, hogy hány ember elbocsátásával járnak a tervezett iskolabezárások. A szocialista politikus megjegyezte: a gyakorlatban előfordulhat, hogy az eltérő szakpárok miatt nem mindenki tud bent maradni a rendszerben, miként az sem biztos, hogy mindenki elfogadja a számára felajánlott lehetőséget.

Elkészültek a tervek

Az alpolgármester elmondta: a hét végére elkészültek a pontos tervek arról, hogy a megszüntetendő intézmények tanulói hová kerülnek. A javaslatról ezekben a napokban egyeztetnek az igazgatókkal. Annyi már tegnap is kiderült, hogy a Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola élelmiszer-analitikai osztályát a Veres Péter mezőgazdasági középiskola fogadja be. Kun András ugyanakkor szakmailag nem tartja megalapozottnak azt a felvetést, hogy a Rejtő könnyűipari szakmacsoportjának 324 diákját okvetlenül egy helyre kellene „telepíteni". A városvezető jelezte: a Petz-középiskola – ahogy az az eredeti tervekben is szerepelt – nem a 2003/2004-es tanévben, hanem úgy szűnne meg, ahogy a most ott tanuló osztályok „kifutnak".

„ Most van meg a lehetőség, erő és akarat"

Eredics Imre alpolgármester hangsúlyozta: ha az önkormányzat elodázza a problémák megoldását, jövőre még nagyobb pénzügyi gondok jelentkeznének. „Most van meg a lehetőség, az erő és az akarat, hogy végrehajtsuk a szerkezetátalakítást" – tette hozzá. A Kisalföld kérdésére közölte: nem érzik úgy, hogy az eddigi döntés-előkészítést másképp kellett volna csinálniuk.
Kun András kiemelte: a speciális szakiskola, a Pattantyús-Á. Géza Ipari Szakközépiskola és a Rejtő-középiskola épületének eladásából több mint egymilliárd forint folyik be, amelyet az intézmények korszerűsítésére költenek. Szerinte a kötelező érdekegyeztetés és véleménykikérés miatt várhatóan a március 13-i, csütörtöki közgyűlés dönt az átszervezésekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitray Tamás mint ember

A magyar televíziózás egyedülálló alakját, Vitray Tamást látja vendégül a Győr TV… Tovább olvasom