Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Marcalvárosi rendőrök: vannak vagy nincsenek?

Olvasóink nem értik, miért van zárva a Marcalvárosban márciusban nagy hírveréssel átadott lakótelepi rendőrség irodája.
Olvasóink nem értik, miért van zárva a Marcalvárosban márciusban nagy hírveréssel átadott lakótelepi rendőrség irodája, s a környéken is csak ritkán látnak rendőrt. Pedig, mint írják, nagy szükség lenne rájuk, motorosok száguldoznak a játszótéren, vannak, akik napközben petárdáznak. A város rendőrkapitánya szerint vannak rendőrök, de nem az irodában ülnek, hanem a területen végzik munkájukat.

A Kisalföld március 4-én adta hírül, hogy megkezdte működését Győr második lakótelepi rendőrirodája Marcalváros II. városrészben. Az iroda átadásán elhangzott, hogy kezdetben négyen teljesítenek ott szolgálatot, de nyártól már nyolc rendőr védi a lakótelep nyugalmát.
A lapunkhoz érkező olvasói megkeresések kifogásolják, miért van zárva a nagy hírveréssel átadott iroda, s rendőrt is alig látni a környéken. Pedig nagy szükség lenne a jelenlétükre, a motorosok a játszótéren száguldoznak, vannak, akik nappal petárdáznak.

Győr rendőrkapitánya, dr. Holló Sándor ezredes szerint a rendőröknek nem kell állandóan az irodában lenniük. Ha szükséges, ott kulturált körülmények között felvehetik a panaszt, azt nem az utcán kell elmondania az ügyfélnek, vagy ott ebédelhetnek, illetve szükségleteiket elvégezhetik a járőrök. A kapitány szerint azonban az irodában ülő rendőr nem fog autófeltörőt. Azonban az állampolgár bármikor hívhatja telefonon, aminek a száma az ajtón ki van függesztve.

Holló Sándor tájékoztatása szerint a járőrök szolgálatukat a Győr–Pápa vasútvonal, Szent Imre út, Szigethy Attila út, Kert utca, Pápai út által határolt területen látják el vezényléses munkarendben. A bűnügyi szempontból kiemelt időszakokra azonos időben több rendőr van szolgálatban. Havonta általánosságban 3–4 alkalommal az Arrabona polgárőrség tagjaival közösen, főként az éjszakai órákban járőröznek a rendőrök.

Marcalváros körzeti megbízottja folyamatosan szolgáltat hasznos információkat a lakótelepi járőröknek, akik a 30/380-9674-es hívószámú szolgálati mobiltelefont minden esetben viszik magukkal szolgálataik során. A kapitány szerint egyre több állampolgár keresi fel a lakótelepi rendőröket a problémájával telefonon, illetve közterületi szolgálat során személyesen is. A marcalvárosi iroda járőrei több bejelentést kaptak hajléktalan személyekkel kapcsolatos gondokról, fiatalkorúak randalírozásáról, bűncselekmények lehetséges elkövetőiről, tiltott helyen parkoló gépjárművekről.

A családsegítő szolgálat munkatársaival is folyamatos a kapcsolattartás. A Lajta utcai posta ellenőrzését szinte napi rendszerességgel végzik a lakótelepi rendőrök, s az oktatási intézmények vezetőit személyesen felkeresték. A vendéglátó-ipari egységekben és azok környékén a hétvégeken fokozottabb az ellenőrzés.

A marcalvárosi lakótelepi rendőrök a területükön 627 embert igazoltattak, 48 esetben büntettek 235 ezer forint helyszíni bírsággal, 38 esetben az ügyeletestiszt-küldésre reagáltak. Két embert elővezettek, 36 – főként közlekedésrendészeti – szabálysértési feljelentést készítettek, 3 emberrel szemben alkalmaztak biztonsági intézkedést, 12-t állítottak elő, 6 bűnözőt elfogtak.

A területen szolgálatot teljesítő állomány éberségének köszönhetően egy lakásbetörésre specializálódott bűnözői csoportot lepleztek le, két esetben gépkocsifeltörőket fogtak el a lakótelepi rendőrök. Eredményesen felderítették a fiatalkorúak által elkövetett betörést. Hatékonyan szűrték ki az ittas vezetőket is ellenőrzéseik során a marcalvárosi iroda járőrei.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barbara emlékkoncertje Láziban

Takács Barbara mindössze hároméves volt, amikor elvesztette édesanyját, akivel szívinfarktus… Tovább olvasom