Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Márc. 15. - Utakat zárnak le Győrben, a vonatok is másképp járnak

Változó busz- és vonat közlekedés, munkarendváltozás, nyitva tartások március 15 miatt Győrben.
Forgalmi változások, változó buszmenetrend

Március 15-én
– csütörtökön – Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepségeket rendez, a programok biztonságos lebonyolítása érdekében a rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el március 15-én 10.30 óra és 12.00 óra között, valamint 17.30 és 20.00 óra közötti időben a Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út és a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint Árpád út és Szent István út közötti szakaszán. A lezárás érinti a helyi és helyközi autóbuszjáratok közlekedését is.

Délelőtt 10.30 és 11.30 óra között, továbbá este 17.30 és 20.00 óra között az 1-es és a 85-ös úton közlekedő helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek, és nem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a Révai Miklós utca – Városháza – Aradi vértanúk útja, Megyeháza – Honvéd liget – Gárdonyi Géza utca megállóhelyeket.

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 17A, 37 vonalak járatai Nádorváros és Marcalváros felől a Baross Gábor hídig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Szent István út – Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Baross Gábor híd és a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyeken. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.
A 2-es járatok Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet, de fel és leszállást biztosítanak a Buda utca és Nádor aluljáró megállóhelyeken.

Az 5-ös vonal járatai a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.
A 14, 17, 17B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky úton. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

Az AUDI szerszámgyártól 18.10 órakor induló 12-es autóbuszjárat valamint a 18.04 órakor az Ipari Parktól induló 38-as járat a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkezik.

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek.

Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a városközpont felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 8, 30, 30A, 31 járatok a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda érkeznek. Mindkét irányban a Baross Gábor hídon át közlekednek, így Gyárváros felé felszállási lehetőséget biztosítanak a Baross Gábor híd megállóhelyen, a Belváros felé pedig a Szent István út, Iparkamara (bútorbolt) megállóhelyet is érintik.
A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Munkarendváltozás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatósága központi ügyfélszolgálatán (Szent István u. 15-17.) március 15-én (csütörtök) munkaszüneti nap, március 16-án (péntek) pihenőnap, míg március 24-én áthelyezett munkanap, pénteki munkarend szerint alakul az ügyfélfogadási idő (reggel 8 órától délelőtt 11 óráig).

Változás a vasúti közlekedésben

A MÁV Start Zrt közlése szerint a  március 15-i nemzeti ünnepre való tekintettel munkanap-áthelyezésre kerül sor, emiatt az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében változik a vonatok közlekedési rendje.

Március 14-én, szerdán pénteki, március 15-én, csütörtökön szombati, március 16-án, pénteken (pihenőnap) ünnepnapi, március 17-én, szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Március 18-án, vasárnaptól már a megszokott, menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.

A megváltozott munkarend miatt, március 24-én, szombaton munkanap lesz, így március 23-án, pénteken munkanapi (nem pénteki), március 24-én, szombaton (munkanap) pénteki menetrend lesz érvényben. Március 25-én, vasárnap már a megszokott, vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek a vonatok.

A nemzeti ünnep ideje alatt  a MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmú vonalakon a szerelvényeket több járművel közlekedteti.

Olvasóink írták

 • 5. blise 2012. március 13. 22:05
  „Valami jó kis tüntetés nem lesz Győrben? Lehetne pár dolog ellen demonstrálni....”
 • 4. Mankapunka 2012. március 13. 15:03
  „Engem meg az zavar,hogy miért kell a Szent István útat lezárni ezért a csinnadrattáért. Lehet úgyis koszorúzni,hogy az úton megy az autóforgalom.

  bn Van itt pénz Győrben,meg nincs szegénység,mert akkor nem járna ingyé busz. Népcsitító a City busz.”
 • 3. bn 2012. március 13. 12:33
  „Azért van szerintem, mert a betűjeles számok ugyanazon az útvonalon járnak, csak egyik rövidebb, másik hosszabb "viszonylatban". Pl. volt régen a Likócsról induló 8.-as, meg a 8/A. A sima 8 elment Pinnyédig, a 8/A csak a Révaiig, de megegyezett az út. Ez az elmélet...
  Engem sokkal jobban zavar az ingyenes Citybusz...”
 • 2. W118 2012. március 13. 12:31
  „Miért nem lehet hozzászólni a Dunakapu tér cikkhez?”
 • 1. pappe 2012. március 13. 12:15
  „Itt ragadom meg az alkalmat arra, hogy megkérdezzem: a győri buszjáratokat miért nem lehet mondjuk 1-99-ig sorszámozni (vagy természetesen 40-45-ig), minek bonyolítani ilyen a, b, y, stb. megkülönböztető betűvel? Nincs elég szám a skálán??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a tápi ravatalozót

A tápi önkormányzat elfogadta idei költségvetését, a település idén mintegy 162 millió forintból… Tovább olvasom