Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Maradt még elég funkció

Három éve a könnyedebb hangvételű szilveszteri mellékletünkben úgy festettük le Schmidt Pétert, mint aki egyszerre 12 helyen képes megjelenni és akkor sem ő fárad el, hanem a környezete.
Az orvos azóta alpolgármester lett, s „százhúszas tempója" ellenére semmi probléma a vérnyomásával. Alpolgármesterként kénytelen volt néhány funkciótól megválni, de azért így is maradt még a hétköznapokra vagy hat-hét munkakör. Az alpolgármesterség mellett a legfontosabbnak az alapellátási szabadegyetem szervezését és a gyermekgyógyászati tevékenységet tartja, de ezek is inkább holtversenyben vannak a képviselőséggel. Emellett tagja az MTA jövőkutatási bizottságának, elnöke a Baross Gábor Emlékbizottságnak és a Győr-szigetiek Baráti Körének. Az alpolgármesterséggel együtt megerőltetőbbnek érzi a napjait, mint korábban, annak ellenére, hogy már nem körzeti gyermekorvosként végez orvosi tevékenységet és a megyei önkormányzat főorvosi státusát is feladta az összeférhetetlenség miatt. A százhetvenhárom település szociálpolitikai feladatainak szervezésével járó posztot egyébként azóta sem töltötte be senki.

– A megyével természetesen jó maradt a kapcsolatom, azután is, hogy Győr alpolgármestere lettem – mondja Schmidt Péter, aki a körzeti orvosi munkakörét is feladta, de kiváltotta a háziorvosi igazolványát és gyermekgyó-

gyászati tevékenységét ismeretségi körében továbbra is végzi. A helyi közélet talán legenergikusabb emberének egyébként nincs problémája a szívével és a vérnyomásával, a szervezete – úgy tűnik – igényli a hajtást.
Schmidt Pétert meglepte az alpolgármesteri kinevezés.
– Nem érzem azt, hogy nem tettem eleget Győrért, viszont öt évvel ezelőtt nem neveztek ki, akkor pedig száz százalékig biztos voltam magamban. Így most kicsit meg vagyok lepve. Persze úgy érzem, a képviselői feladatkörömet korábban is túlteljesítettem – mondja az alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradandót alkotó férfiak

A nemzeti ünnephez Győrött hagyományosan kapcsolódik a Pro Urbe-díjak átadása. Ezt az elismerést… Tovább olvasom