Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Maradandót alkotó férfiak

A nemzeti ünnephez Győrött hagyományosan kapcsolódik a Pro Urbe-díjak átadása. Ezt az elismerést vehette át a sportutánpótlás-nevelők közössége: Stéger László, Röck Samu, Vén Lajos, Dallos Ernő, Farnady Ernő és Kránitz István.
Díjazottak
A már nem fiatal edzők pedagógusként és sportvezetőként is maradandót alkottak. Dr. Boros Bálint nyugalmazott iskolaigazgató, dr. Jordán László, a Győr Barátainak Köre megalapítója és dr. Varga József kardiológus főorvos szintén Pro Urbe-díjas.

Díjátadás Győrött

A Pro Urbe-díjat kapott győri sportutánpótlás-nevelők közössége, vagyis Stéger László, Röck Samu, Vén Lajos, Dallos Ernő, Farnady Ernő és Kránitz István pedagógusként és sportvezetőként is maradandót alkottak, amikor megteremtették a győri versenysport széles körű utánpótlásának kiválasztását és nevelését szolgáló bázisokat, módszereket.

Nekik köszönhető, hogy jelenleg is a csaknem száz győri egyesület százhúsz szakosztályában sportolók többsége utánpótláskorban van.
Dr. Boros Bálint nyugalmazott iskolaigazgató is részesült a város legrangosabb elismerésében. Több évtizedes munkája során két iskola – a Kossuth- és a Móra-iskola – vált jelentős oktatási intézménnyé. Négy évig önkormányzati képviselő volt, s közéleti tevékenysége mindig összekapcsolódott a pedagógushivatás képviseletével. Egész élete az oktatásügyet szolgálta, munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el.

Dr. Jordán László, a Győr Barátainak Köre megalapítója és vezetője a város jó hírnevét szolgáló, öregbítő munkásságának elismeréseként kapta a Pro Urbe-díjat. A nyolcvanöt éves Budapestre elszármazott győri férfi a város folyamatos népszerűsítésén túl elévülhetetlen érdemeket szerzett Szent László kultuszának győri újjáélesztésében, hiszen az ő ötlete alapján került sor 1990-ben a Szent László-nap hagyományainak felújítására.

Dr. Varga József kardiológus osztályvezető főorvos a hosszú időn át végzett, kiemelkedő gyógyító, szervező, vezető tudományos és oktató munkásságának elismeréseként részesült a díjban. A főorvos vezetésével létrejött a Megyei Kardiológiai Gondozó, 1982-ben megyei kardiológus szakfőorvosi megbízást kapott. Megyei szinten kidolgozta a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzési programját. Munkáját mély hivatástudat és lelkiismeretesség jellemzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei nem az iskolabezárásokra

A megyei önkormányzat elkészítette az iskolabezárásokkal kapcsolatos szakvéleményt, amelyben… Tovább olvasom