Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Marad a nyelvi osztály a szabadhegyiben

Győr - A győri közgyűlés legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy jövőre jelentősen átalakítja a város középiskolai szerkezetét. Ennek lényege, hogy jóval kevesebb új gimnáziumi és valamivel kevesebb új szakközép-iskolai osztály indulhat a következő tanévben a megyeszékhelyen, miközben nagyobb hangsúlyt fektetnek a szakképzésre. A módosítás érinti a Szabadhegyi Közoktatási Központot is, ahol jelenleg óvoda, általános iskola és gimnázium működik.
A részletekről Módos Dezső igazgató számolt be. Elmondta, hogy az intézményben hatosztályos és „sima" gimnáziumi osztály nem indul 2009/2010-ben, ugyanakkor lehet jelentkezni a Világ-Nyelv Program keretében működő nyelvi előkészítő osztályba, ahol angolul és németül folyik a tanítás. Újdonság, hogy szakközép-iskolai osztályba is vesznek fel diákokat az iskolába.

Informatikaóra a Szabadhegyi Közoktatási Központ 10. b osztályában. Fotó: H. B. E.
Informatikaóra a Szabadhegyi Közoktatási Központ 10. b osztályában. Fotó: H. B. E.

A 9–12. évfolyamon közismereti és szakmai alapozó képzés lesz ügyvitel szakmacsoportban. Ez érettségivel zárul, és lehetővé teszi a továbbtanulást a felsőoktatásban, vagy további kétéves szakképzés során az idegen nyelvi ügyfélkapcsolati szakügyintéző szakma valamely „elágazásának" elsajátítását (emberi erőforrás, IT helpdesk vagy távközlési ügyfélkapcsolati szakügyintéző, illetve üzleti kommunikációs szakügyintéző). Módos Dezső megjegyezte, hogy az ebbe az osztályba járó diákoknak a győri és a Győr környéki üzemek elvárásainak megfelelően angol és német nyelvet tanítanak, valamint nagy figyelmet fordítanak az informatika és a gépírás tanítására.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a változások kifutó rendszerben lépnek életbe, azaz nem érintik jelenlegi középiskolásaikat. Mindenki abban a képzésben és osztályban fejezheti be tanulmányait, ahová most is jár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vakrepülés a látóknak is megrázó élmény

Győr - Különleges színházi élmény részesei lehettek azok, akik a látássérültek győri rehabilitációs… Tovább olvasom