Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Marad a harmadfokú készültség a megyében - fotók, videó

Még fenntartják az egy hete elrendelt harmadfokú készültséget Győr-Moson-Sopron megyében - tájékoztatta az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság illetékese hétfőn az MTI-t.


Galéria! Fotók: Cseh Róbert

Az Édukövízig hétfő délelőtti közleménye szerint javul a Marcal folyón Győr-Moson-Sopron megyébe érkező víz minősége; a Rába, a Mosoni- és az Öreg-Duna a szennyezés előtti állapotban van.

Mintegy másfél száz újságíró tekinthette meg a vörösiszap-lavina miatt kialakult katasztrófa térségét. Ipari katasztrófa történt 2010. október 4-én a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL
Mintegy másfél száz újságíró tekinthette meg a vörösiszap-lavina miatt kialakult katasztrófa térségét. Ipari katasztrófa történt 2010. október 4-én a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti tározójánál, ahonnan gátszakadás után mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki. A mérgező anyag Devecsert, Kolontárt, Somlóvásárhelyet öntötte el, amely közel 40 négyzetkilométeren veszélyezteti a lakosságot és az élővilágot. A katasztrófában eddig heten vesztették életüket, egy embert eltűntként tartanak nyilván és többeket kórházban ápolnak. MTI Fotó: Nagy Lajos
Jelenleg négy helyen kezelik légbefúvással a vizet, hogy a gipsz jobban oldódjon benne. A víz pH-értéke fokozatosan javul, a koroncói duzzasztónál vasárnap este mért érték 8,18 volt, csütörtök délben pedig még 10,7 körüli. A Rábán, a Mosoni-Dunán és a Nagy-Dunán végzett mérések eredményei a szennyeződés előtti állapotnak felelnek meg.

Olvasóink írták

 • 6. Agent 2010. október 11. 15:14
  „Egyértelmű, félkörgáttal visszafordítani:)”
 • 5. miracle 2010. október 11. 15:01
  „Meg a felfelé folyó vizet elterelni. Vettem.”
 • 4. Agent 2010. október 11. 14:11
  „3, lesben állni és agyoncsapni a Győr felől a Mosoni-Duna - Rábca - Hansági-főcsatorna - Ikva útvonalon Sopronig felúszó mérgezett halakat:)”
 • 3. miracle 2010. október 11. 14:04
  „Sopronban mit kell amúgy csinálni a harmadfokú készültségben?”
 • 2. Agent 2010. október 11. 14:00
  „Győr megye nincsen, győri kistérség van.”
 • 1. ggg 2010. október 11. 13:47
  „és mi a helyzet Sopron megyével???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenezer forinttal fenyegetett sárga

Ötvenezer forintos bírságot kaphat az az autós, aki a közlekedési jelzőlámpa sárga jelzésénél nem… Tovább olvasom