Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Marad a Gárdonyi, 'jönnek' a TISZK-ek

Győr - „A Gárdonyi-iskola és a Nádorvárosi Közoktatási Központ továbbra is a jelenlegi formájában működik, sem összevonás, sem átszervezés nem érinti őket” – mondta Dézsi Csaba András, a nádorvárosi körzet önkormányzati képviselője azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet a Gárdonyi-iskola jövőjének ügyében hívott össze.
Az oktatási, kulturális és sportbizottság elnökével, Németh Viktorral közösen tartott tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy – mivel az iskola egy évre kinevezett igazgatójának megbízatása lejár –, az év elején pályázatot írnak ki a vezetői helyre, immár a szokásos öt évre.

A jelenlegi megbízás az önkormányzat által tervezett lehetséges oktatási átszervezések miatt szólt ilyen rövid időre, felmerült ugyanis a lehetőség, hogy a Baross-, a nádorvárosi és a Gárdonyi-iskola összevonásával hoznának létre új intézményt. A területi alapon – a város szinte minden intézményét érintő – előrevetített integrációt azok a jogszabályi változások „írták felül", amelyek területi integrált szakképző központok (TISZK) létrehozására ösztönzik a középiskolákat.

E nélkül jelentős szakképzési támogatástól és pályázati lehetőségektől esnek el az 1500 diáknál kevesebbet felmutató intézmények, márpedig ilyenből Győrben mindössze egy van, a Lukács-iskola.

Hogy a győri szakképző iskolák kivel fognak majd össze – akár más város(ok)ból –, azt egyelőre nem tudni, de az integrált óvoda-általános iskola-középiskola felállású intézmények esetleges létrehozását mindenképpen befolyásolja majd, ezért az önkormányzat egyelőre kivár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárány: Nem önfeladás az együttműködés

Győr - Ahogy arról beszámoltunk, Mikóczi Tamás, a győri Pro Urbe Egyesület elnöke lemondott… Tovább olvasom