Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Már szervezik a szociális boltot

Győr - A termelő, a vásárló, hosszú távon pedig a település is jól járhat a szociálisbolt-hálózattal, amely a jövőben kizárólag hazai termékeket forgalmazna. Sopronban már a hely sem titok, Győrben pedig még egyeztetnek a kérdésről.
Pénteken a témában egyeztető tárgyalásra érkezett Fenyőházi Tibor, a megyei gazdakörök (Magosz) elnöke. Szerinte ugyanis kényszerhelyzetben vannak a gazdák, s a nyomott importárakkal egy-egy árulánc esetén szinte képtelenek felvenni a versenyt.

– Ismert a polcpénz, a visszaosztás, az irreális árrés – többek között ezen szeretnénk túllépni, s a hazai gazdák áruit népszerűsíteni – sorolta Fenyőházi Tibor. – A helyi áruk feldolgozásával, értékesítésével mindenki jól jár: a termelő helyben értékesíthet, a vásárló pedig tisztában van vele, mit és honnan vesz.

Fenyőházi Tibor minimális árrést ígér.
Fenyőházi Tibor minimális árrést ígér.

A Magosz megyei elnöke elmondta: egyelőre két bolt nyitásával hosszú távra terveznek a megyében, s az önkormányzattól minden segítséget megkaptak. Az értékesítés, a feldolgozás új munkahelyeket teremthet, a minőséget rendszeresen ellenőrzik.

Páternoszter Piroska, a győri polgármesteri hivatal népjóléti osztályának vezetője úgy véli: a szociálisbolt-hálózat nyitásával kiemelt figyelem jut a rászorulókra, hiszen a szolgáltatás elérhető, alacsony áraival a napi megélhetéshez nyújthat segítséget.

Olvasóink írták

  • 1. kamikaze 2009. április 05. 08:03
    „végre nálunk is lesz!!!!remélem minél több!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőtéri lakásban nem jó élni?

Győr - Kilenc éve tart a huzavona, és nem látszik, hogy valaha is megoldás születne Horváth Istvánné… Tovább olvasom