Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Már próbaüzemben jönnek az új zöldek

Győr - Vasárnap este a Jókai utca börtön melletti szakaszát leszámítva már az új forgalmi rend szerint közlekedhettünk: mi is tanuljuk az új irányokat, önök is figyeljenek mától ezekre!
Az útkezelő terveit ezúttal nem írta át az időjárás, így szombaton nagyjából be tudták fejezni a Szent István úti átalakításokat; a forgalmi lámpák pedig már az új rend szerint irányították az autósokat. Az elmúlt héten nemegyszer írtunk arról, hogy alapvetően megváltozik a belváros közlekedése, így a rutin helyett a tábláknak, a lámpáknak és a felfestett útburkolati jeleknek jut mostantól főszerep. Mivel mától a jövő időt jelenbe tehetjük, ezért érdemes még egyszer – utoljára – a változásokat felsorolni:

Az Árpád út és a Teleki utca kereszteződésébe rendőrlámpák kerültek. A Szent István úton a Teleki utcánál a keleti oldalra helyezték át a zebrát. Ugyancsak a főúton a Budapest felől érkezőknek balra kanyarodó sávot alakítottak ki a Városház tér felé, emiatt a Városház tér nyugati szakaszát kétirányúsították, ahova a Szent István útról mindkét irányból be lehet kanyarodni. A Révai utca végig kétirányú lett, s a Révai utca és a Jókai utca kereszteződésében épített és burkolati jellel felfestett körforgalmi rend lépett életbe. A Jókai utca börtönnél lévő szakaszának irányát megfordítják, s onnan a Szent István útra két sávból lehet majd kikanyarodni balra (ez a szakasz vasárnap még le volt zárva, mert itt folytak még a munkák). A Szent István úton a Jókai utcánál megtiltják a balra kanyarodást. A Jókai utcából mostanáig balra Budapest irányába, illetve egyenesen, az állomás felé lehetett hajtani, de ezentúl csak két balra kanyarodó sáv marad. (Az állomást így a Városház térnél lehet megközelíteni.)

Forgalomrend változás

A múlt héten csúcsforgalomban, illetve tegnap – akkor már minimális forgalom mellett – végigjártuk az új útvonalakat, s a következőket tapasztaltuk: a Teleki utcai lámpánál sokszor rosszabbul néz ki a helyzet, mint amilyen valójában, a hosszú kocsisort ugyanis egy zöld nagyjából át tudja engedni. Kivéve akkor – s ez is gyakori az ott található élelmiszerbolt előtt –, ha megáll egy áruszállító autó, s ezzel a balra kanyarodó sávot gyakorlatilag lezárja.

A másik kardinális pont a Városház tér előtti lámpa, ahol vasárnap több bizonytalankodó autóst láttunk, akik a bekanyarodás után még mindig nehezen hitték el, hogy jobbra kanyarodva mehetnek az állomáshoz. Ugyanez fordított irányban is igaz volt, tehát a posta felől érkezők közül volt, aki el akart kanyarodni balra a Szent István útra, de figyelem: ezt már sem ő, sem önök nem tehetik meg!

A börtönnél lévő minikörforgalomra is érdemes figyelni, mert több autós lendületből érkezett oda – csakhogy már nem a régi szabályok érvényesek!

A végére pedig még egy tapasztalat, bár a lámpák egyelőre próbaüzemben működnek. A Szent István úton aki az Árkád felől hajt a főútra, az készüljön: a régi zöld hullámot most nem kapja meg. Tegnap legalábbis minden lámpa megfogott minket, míg a városháza mellett elhajtottunk.

A városházánál: A Baross hídról balra hajtók a következő kanyarban is fordulhatnak balra, a vasútállomás felé, a Jókai utcán viszont már nem. Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

 • 3. hokiel 2009. március 31. 07:01
  „Agyrém az ilyen hatalmas körforgalom, mint a börtönnél. Ennél mindig nagyon szemfülesnek kell lenni az átlagos szabálykövető honpolgárnak, mert különben letörlik a placcról a hülyék”
 • 2. Leon60 2009. március 30. 23:01
  „Nem lehetne egy pici térképet a változtatásokról?
  ha már van internet, meg számítógép”
 • 1. k 2009. március 30. 22:10
  „Lesz itt dugó meg, pár csörömp-csörömp.
  Reggelente a Szent Istvánon jártam dolgozni. Akkor gyér volt a forgalom, de akkor is érzékelhető volt a fejetlenség. Mi lesz itt csúcs időben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland libafogás rakétahálóval

Győr-Moson-Sopron - A gyirmóti gólyák, a Nyirkai-Hany vadlibái, a mekszikópusztai szerecsensirályok… Tovább olvasom