Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Már nyolc speciális gyűjtőbe dobható az e-hulladék

Győr - A használt fénycsövek, égők, lámpatestek tudatos gyűjtésére és az energiatakarékos izzók hasznára hívták fel a figyelmet a régiós begyűjtőpont aktivistái.

Egy tízemeletes panelház lakásaiban évente átlagosan 300–350 izzó használódik el. A használt fénycsövek, égők, lámpatestek tudatos gyűjtésére és az energiatakarékos izzók hasznára hívták fel a figyelmet a régiós begyűjtőpont aktivistái azon a közelmúltban rendezett győri látványos akción, amelyen az egyik Szigethy Attila utcai tízemeletes ház falát világították meg.

Sárközi Imre, a Szinflex vezetője elmondta, Győrben már nemcsak a műszaki boltokban, hanem a vegyes profilú kiskereskedelmi egységekben is megtalálhatók a feltűnő külsejű, 8 különböző e-hulladékfajta befogadására alkalmas gyűjtőedények. Ha nem megfelelően gyűjtik össze ezeket a sok esetben higanyt is tartalmazó villanykörtéket, akkor akár több száz év is eltelhet, mire lebomlanak, természetkárosító hatást kifejtve ezzel – magyarázta Herkely Ákos, a városrész önkormányzati képviselője, hogy miért állt az ügy mögé. Az akció másik célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az energiatakarékos izzók előnyeire.

Olvasóink írták

  • 1. Pedró 2009. december 08. 12:35
    „T. Kisalföld!
    Esetleg nem ártott volna felsorolni, hogy hol találhatók a kihelyezett speciális gyűjtő!
    Szerintem hasznos információ lett volna, mivel így nem tudom meg a cikkből, hogy hova is kellene vinnem az elhasználódott villanykörtét és féncsövet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beélesítették a hulladékkezelőt

A próbaüzem lezárult, hétfőtől hivatalosan működik a Győr-Sashegy Hulladékkezelő Központ, ahol a… Tovább olvasom