Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Már negyven autós fizetett rá csúnyán a külföldi rendszámra régiónkban

Az ellenőrzések gőzerővel zajlanak a megye útjain: a külföldi rendszámmal ügyeskedők büntetése 800 ezer forintig terjedhet. Szavazással.

Mint ismert, több mint egy hónapja a vámhatóság a rendőrséggel közösen "keményen" ellenőrzi a külföldi rendszámú járművek belföldi használatát, s az ideiglenes forgalmi rendszámok jogszerű használatát.

Mielőtt belemennénk az ellenőrzések konkrét eredményeibe, nézzük meg, milyen esetekben jogszerű jelenleg a külföldi rendszámok használata.

Felmentő okok a büntetés alól - csak igazolással

"Az új közúti közlekedésről szóló törvény egyértelműen fogalmaz: a magyar állampolgárok gépjárművei csak érvényes, itthon kiállított hatósági engedéllyel és jelzéssel vehetnek részt a hazai közúti forgalomban.

A rendelkezés alól kivételt képeznek a következő esetek: az üzemben tartó nem természetes személy és a rendszeres tevékenységét külföldön bejegyzett telephely szerinti országban végzi, a jármű tulajdonosa a jármű forgalomba helyezését a közlekedési igazgatási hatóságnál már kezdeményezte, a járművezető tartózkodási helye nem Magyarország területén van, a járművet egy napnál rövidebb ideig használják Magyarország területén feltéve, hogy az üzembentartó a használathoz a jármű birtokba adása időpontjának megjelölésével írásban hozzájárult, a járművet Magyarország területén kívül rendszeres munkavégzés érdekében használják.

Az említett feltételek fennállását az ellenőrzés során a jármű üzembentartója, valamint a jármű vezetője közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal szükséges hogy igazolja.

Ki kell hangsúlyozni: a bizonyítás az ügyfelet terheli" - mondta portálunk megkeresésére Cséve Szabolcs pénzügyőr főhadnagy, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője.


Most már nem éri meg ügyeskedni a regisztrációs adóval: az idei évtől szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a külföldi rendszámmal közlekedők.
Most már nem éri meg ügyeskedni a regisztrációs adóval: az idei évtől szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a külföldi rendszámmal közlekedők.


Szigorú, de igazságos büntetési tételek

"A külföldi rendszámú gépjárművek jogtalan használata esetén a bírság összege 2000 köbcentiméter feletti autóknál 800 ezer forint, 2000 köbcentiméter alatt pedig 400 ezer forint is lehet.

Szűkebb pátriánkban negyven esetben találkoztak a kollégák olyan külföldi rendszámú gépjárművel, melyet magyar állampolgár jogszerűtlenül vezetett.

Mostanáig hét esetben, összesen 1 800000 forint bírságot kellett az autósoknak megfizetniük, míg a többi eljárás folyamatban van.

A P jelű rendszámot használók is "célkeresztben"

Régiónkban ezenkívül harminckét esetben találkoztak az ellenőrök ideiglenes, többségében P jelű rendszámtábla jogszerűtlen használatával.

A jogsértések észlelését követően minden esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztek a kollégák és a közlekedés igazgatási hatóságot is tájékoztatták a jogsértésről" - folytatta Cséve Szabolcs.

"Lényeges kiemelni, hogy a fokozott ellenőrzéseket követően a regisztrációs adófizetési hajlandóság növekedést mutat.

Az első hónapot követően közel 15 százalékkal növekedett a régióban a regisztrációs adó eljárások kezdeményezése" - tette hozzá a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője.

Úgy tudjuk, a lefülelt autósokról a NAV adószakmai ágát is értesítik az ellenőrök

Nos, tekintve a büntetések mértékét, mostantól tényleg nem érdemes "ügyeskedni" a külföld rendszámokkal.

Már csak azért sem, mert információnk szerint a lefülelt autósokról a NAV adószakmai ágát is értesítik az ellenőrök - ami az álmoskönyvek szerint sem ígér túl sok jót.

Önnek melyik megyei pincér a kedvence?

Szavazok!

Szavazás állása


Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. S.opron 2012. június 29. 17:23
  „ATX kérem a tiédet is:) Látom az ATX gépek korszakánál leragadtál. Örülök neki. Csak Te utánad lehetek dilettáns kedves. A legnagyobb és legokosabb Isten úgyis Te vagy. Majmold a többi b*rmot.”
 • 91. ATXadmin 2012. június 26. 17:58
  „S.opron szánalmas és ostoba vagy.... Demalgonnal együtt kéz a kézbe kiverhetitek egymásnak..........................”
 • 90. S.opron 2012. június 22. 17:38
  „Abba 1-2-3 millió semmittevőbe te is beletartozol ha jól számolok. A matek nem az erősséged úgy látom, a gondolkodással egyetemben. Ha tehetné az EU kedves ATX úgy kidobna minket, hogy a lábunk se érné a földet. Az EU egyet akar. De ez megint gazdasági dolog, amiből nem fogok korrepetálást tartani a dilettáns bűnözőknek.”
 • 89. S.opron 2012. június 22. 17:33
  „88. ATXadmin 2012.06.22. 07:24
  Egy valami miatt azért boldog vagyok. A magyar társadalom aránya ennél a cikknél is látszik. 88 hozzászólás 80% arról szól, hogy ki hogyan csal és lop. A legnagyobb bajotok, hogy vannak, akik szembesítenek vele titeket. Továbbra is az a véleményem, hogy gyökér az aki mást annak mond. De mivel te annak tartasz minket, ezért én is nyugodtan mondhatom, hogy bűnöző vagy. Továbbra sem értem a felfogásotokat. Te is leírod, hogy pitiáner tétel ez a rendszámos téma. Mégis csináljátok! MÉG EGYSZER UTOLJÁRA MEGKÉRDEZEM, HOGY MIÉRT??????????? Főleg úgy, hogy te is azt írod, hogy bagatel. MONDON PITI BŰNÖZÉS ez a rendszám téma. De ha tudnál olvasni, ami mondjuk általános iskola 1. osztályában tanítják, akkor olvashatnád, hogy írtam már előrébb más dolgokat is. De az ORK mégis én vagyok. Örülök neki! Te meg egy ma*om vagy, aki nem tudja a leírt dolgot értelmezni. Az EU-t meg ne emlegessétek. Nem azért fogadtak be minket, hogy legalizálják a magyar bűnözői szemléletet egész európában. Magyarok addig jutottak, hogy szabad a világ. Csak vannak korlátok. De továbbra is csak ismételni tudom magam. Lopjatok! Én meg abban bízom, hogy elkapnak.”
 • 88. ATXadmin 2012. június 22. 07:24
  „68.egyet értek
  S.opron Demalgon igazi minta magyar parasztok vagytok ugyan olyan gyö*kerek vagytok mint akik ezt az országot vezetik itt veritek a nyálatok sírtok rítok hogy más mer máshogy tenni és gondolkodni huzzátok le magatokat a wc-n okostojások.
  Hatalmas pénz kiesést okozhat az országnak az a 3000 külföldi autó ami magyar tulajdonba van.Te szerencsétlen bírka tudod mi a kiesés az a sok 1-2-3 milla léhűtő ork akik b*sznak dolgozni és te pénzedből tartja el az ország + az öltönyös tolvajok akiket is te tartasz el az adódból.
  kb 10millás országban dolgoznak 3millióan bejelentve a többi "leszámítva nyugdíjas+ gyerek" ORK vagy feketén dolgozik?????Ez a probléma nem az a pár 1000 külföldi rendszámos akik miért ne használhatnák törvényesen hisz EU-ba vagyunk.”
 • 87. torabora 2012. június 21. 18:19
  „Lendvai L és társai pár sort írhatnátok,kevés a szakmabeli komment!!”
 • 86. S.opron 2012. június 21. 17:50
  „oPTIKA!
  Tudod a rendőr sem annyira ostoba, hogy ha a feleség magyar nyelven kommunikál vele, és a papírok külföldiek, akkor ne értse ezt meg. Még egyszer leírom, hogy Te is értsd. Azonosító adatok: Leánykori név, születési hely és idő, anyja neve akkor sem változik - olyan esettől eltekintve, ha valaki a leánykori családnevét is változtatja, és az egyik országban megcsinálták a változást, a másikban még nem -, ha férjhez megy. A rend őrei is tisztában vannak ezzel. Akkor kérdem én, hogy a Ti papírjaitokat külföldön miért fogadják el? Azért, mert az a törvény. Vagy a másik ok, amiért nem fogadják el, mert nem az övéi vannak nála. De ha már ennyire szőrszálhasogatás, akkor van egy szabály arra is, ha lakcímed változik, akkor azt a forgalmiba is fel kell vezetni.
  Meghatalmazás miért kell? Gipsz Jakab autóját vezeti valaki, aki nem az autó tulajdonosa. Rendőr igazoltat. Kéri a papírokat. Szem.ig., lakcímkártya - ha van -, jogosítvány, forgalmi, biztosítás, helyi adó bef.igazolás. Forgalmiban tök más van bejegyezve, ergo másé az autó. Kérdi tőled, hogy igazold a jármű használatának jogosságát. Mi a fenével igazolod, hogy jogosan van nálad? Azzal, hogy írtok egy meghatalmazást két tanúval hitelesítve. Férj feleségnél még nem kérték. A másik esetre személyes tapasztalatom van. Autópályán volt razzia és apósom autójával mentem, mivel enyém szerelőnél volt. Előtte kérdeztem a rendőrségtől, hogy milyen módon tudom szabályosan használni az autóját. Betartottam az infókat. Volt ott olyan, akinek nem sikerült igazolnia és várhatta, hogy a tulajdonos befáradjon a megadott rendőrkapitányságra és igazolja, hogy jogosan van nála az autó. Tudod a magyar jogrend szerint minden állampolgár bűnöző, amíg az ártatlanságát nem bizonyítja. Ergo lehet lopott is az autó, aminek még nincsenek meg a hamisított papírjai.
  Kérdésem, hogy honnan vetted, hogy a külföldi papírokat a rendőrök nem fogadják el? Ezt Te sem gondolod komolyan? Annak az lehet leginkább az oka, hogy lejárt az érvényességi ideje. Bár, ha kisakapu+kerítés, vagy ciril vagy speciális írásjellel van ellátva, akkor tényleg vakarja a fejét. Erre az esetre be lehet mutatni, hogy ezeken az iratokon van normál betűkkel írva is saját adat. Mivel az útlevél is azonosító okmány, aminél alapfeltétel, hogy mindenki számára olvasható módon legyenek az adatok leírva. Láttam pár tucat ilyet mielőtt még azzal jössz, hogy ha-ha.
  " A rendörök a feleség idegen nyelvü papírjait a törvény szerint nem fogadják el. " - ez hol van leírva? Ha betudod ide illeszteni a törvény nevét számát és § valamint bekezdést, ami ezt leírja, akkor elismerem, hogy igazad van.

  (Az autó rendszámának kibocsájtásához kell egy külföldi tartózkodási engedély is - vagy egy külföldön bejegyzett cég - vagyis akinek külföldi rendszámú kocsija van, lesz róla hivatalos papírja is.) - ez így van.”
 • 85. oPTiKa 2012. június 21. 16:38
  „#59. S.opron
  Miért is kellene meghatalmazással rendelkezni ahhoz, hogy vezesse a feleségem az én nevemen bejegyzett autót? Rendes helyen nem kell ilyen...

  Amúgy elolvastad amit írtam? A rendörök a feleség idegen nyelvü papírjait a törvény szerint nem fogadják el.
  A fordításra meg egyszerüen nincs idö - föleg ha csak pár napot tartózkodik Magyarországon.

  Aki meg állandóan Magyarországon van a külföldi rendszámú kocsijával, annak nem gond beszerezni az általad leírt papírokat. (Az autó rendszámának kibocsájtásához kell egy külföldi tartózkodási engedély is - vagy egy külföldön bejegyzett cég - vagyis akinek külföldi rendszámú kocsija van, lesz róla hivatalos papírja is.)”
 • 84. oPTiKa 2012. június 21. 16:26
  „#62, Farkasfalka, honnan szedted azt a badarságot, hogy a regisztrációs adó az összes úniós országban létezik?

  Azt, hogy az életvitel helyének megfelelö rendszámú autóval közlekedjen valaki, valószínüleg az 1968-es bécsi egyezmény ajálnja. A magyar jogszabály szerint - az eu-s normákkal ellentétben - azonban nem az életvitel központja számít, hanem akár egy ideiglenes magyarországi lakcím is.”
 • 83. Demalgon 2012. június 21. 13:52
  „Te ne sértegess, hogy rokonok vagyunk, mert már rég kitagadtam volna a családból azt, aki ennyire tudatlan.

  Amúgy szeretem az önjelölt monitorhősöket, akik verik a mellüket, hogy jobban tudják, de még egy értelmes megnyilvánulást sem láttam, vagy folyamatleírást, hogy miként is működik SZERINTED a rendszer. Kb olyan vagy, mint Sanyi bácsi, mikor kijön a kocsmából és odaszól a motorosoknak, hogy ezt én jobban tudom. Aztán Sanyi bácsi és a motor 10 méter után könnyes búcsút vesz egymástól ... egyik balra másik jobbra.”
 • 82. @Gabben 2012. június 21. 13:27
  „:D No comment képzeld jobban is tudom mint te hogy mi hogy működik de nem állok le veletek vitatkozni mert látszik hogy az agyatok semen-inis - nézz utána ha nem tudod mi az,formába maradt meg
  és
  Ui:Nagy az isten állatkertje és ti vagytok benne a királyok!és mit mondanak Éljen soká a Király!!!!!!”
 • 81. S.opron 2012. június 21. 13:09
  „@Gabben!
  Az óvodát sem végeztem el képzeld el. De Te még az anyatejig sem jutottál. Ha Te tudnád, hogy mi hogyan működik akkor befognák a pofád. Először informálódj, mielőtt akkora baromságokat írsz, hogy csak a saját sötétségedet reklámozod. Igaz ehhez, hogy felfogd, az anyatejes korszakon túl kellett volna jutni. Sajnos a törvények mindenkire vonatkoznak. Rád is. De a bűnözést Ti nyíltan a fórumon be is ismertétek. Ez bizony egyenértékű a beismerő vallomással. Én inkább azt remélem, hogy Ti fogtok kihalni, mert akkor azok, akik jogkövetően próbálnak élni kevesebb pénzt kell fizessünk. Tudod azt a részt is be kell fizetni, amit Ti nem tolvajok megspóroltok a saját magatok zsebére. O.V-al együtt Titeket kéne elküldeni a Mars expedícióra, ahonnan nincs visszaút. Kevesebb majom maradna az országban.
  Tudod mit? Igazat adok neked! Most kell élni, és a gyerekeid jövőjét is ellophatod. Nektek alanyi jog a bűnözés.
  Aki ezen kiakad, hogy a rendőrség azért cseszteti, mert az "alkotmányos" jogrend - vagy annak tűnő - alapján bűncselekményt, vagy szabálysértést követ el, az úgy gondolja, hogy a társadalom feletti übermensch. Ez a gondolkodás hasonlít valakire a II.világháborúból. De igen. A pitiáner jelző a leginkább rátok jellemző. Megvesztek közel 20 millás autót csak azért, hogy p*cstoldótok legyen, de a regadóra már nem futja. Ez pitiség. Hol vannak már azok az idők, amikor ezeket még a bűnöző társadalom is kirekesztette. A példaképeitek - akik tevékenység szerintetek felhatalmaz erre és a többi csalásra - legalább nagyban csinálják.”
 • 80. Demalgon 2012. június 21. 13:01
  „Miből gondolod, a te orvosi ellátásod miből fizeted? Ennyi erővel minden magyar kisebbség, aki becsületesen igyekszik megélni ebben a rothadó világban nemdebár? Mert neked nagyon tisztességes az, hogy a saját zsebedre csalsz, csökkentve a bevételi oldalt az államkasszából, de azért tartod a markod. Ez kb olyan kicsiben, hogy odahaza egy fillért sem adsz le, de az asszonytól követelsz pénzt arra, hogy vehess magadnak egy üveg sört. Ugyanakkor a fizetésedből meg nem adsz le mondjuk 5 ezer Ft-ot, hogy abból az asszony be tudjon vásárolni az egész családnak mondjuk 1 hétre. Nem, neked fontosabb az egy üveg söröd, az egyéni érdek, mint a kollektivitás, de azért ők, ha valamit kapnak azt osszák meg veled. Tudod igazság és igazság között hatalmas nagy a különbség.

  Akik kinn dolgoznak azoknak a zöme magyar rendszámú kocsival jár kifele. Aki meg osztrákkal az meg lakik itt is meg ott is többségében, de aki odakinn melózik keres annyit, hogy ne szoruljon kiskapukra.

  Amúgy érdekes ... ha a fajtádat anyázom, akkor kommunista vagyok, ha szót emelek azért, mert a magyarok többsége gyakorlatilag kimondhatjuk lop, csal más magyar kárára, akkor meg fideszes? Tudod, ha már az óvodával példálozol el kéne gondolkodni, hogy a sakktáblán melyik oldalon játszol. A világossal, vagy a sötét paraszttal ... Amúgy inkább itt akinek a véleménye értelmezhetetlen az a tied, hogy miért? Buzdítasz arra, hogy mások is vegyenek el a bevételi oldalról önös érdekre jövedelmet, de ugyanakkor tartsa a markát az egyébekért, ami az államkassza kiadási oldalát terheli. Csak kicsit el kellene gondolkodnod azzal, ami elméletileg van neked, hogy ha csökken a bevétel, mert a te fajtád igyekszik önös célra minél többet csalni, akkor a kieső bevételeket hol fogják megteremteni? Ilyen elme!+!/+%%!6/=!%% miatt nem vagyok hajlandó több adót fizetni úgy, hogy közben vígan ingyen megy dokihoz, ha keresztbe áll benne a csigaszög.”
 • 79. Demalgon 2012. június 21. 12:53
  „Aham, szóval akkor te a rézkereskedő kisebbséghez tartozol ezek szerint?”
 • 78. iamnoone 2012. június 21. 12:44
  „én magyar rendszámú autóval járok és a párom is, soha nem jártam utána, hogyan lehetne külföldivel járni
  nem irigylem azokat és nem sajnálom a megtakarítást azoktól, akik ezt bevállalják, mivel azért folyamatosan ott bújkálhat bennük, hogy mi lesz, ha engem igazoltatnak és megbüntetnek?
  nekem erre nincs szükségem
  viszont az lenne korrekt ezen emberek részéről, hogy vállalják fel a felelősséget: ha úgy döntöttek, hogy ügyeskednek, akkor ne hárítsanak baj esetén, hanem tökösen vállalják be a dolgot (ne mást, az államot, Európát, a világot szidják, hanem nézzenek magukba)
  remélem érthető?!
  az a legnagyobb baj a mai Mo-n, hogy senki nem vállalja a tetteiért a felelősséget ....”
 • 77. @Gabben 2012. június 21. 12:30
  „Ja ti úgy ítélkeztek mert láttatok 20db Audi q7 vagy Böszme BMW-t SK rendszámmal akik lehet bűnözők de ti egyből maradék 1000et vagy többet is egyből bűnözőnek tituláljátok, GONDOLKODJATOK mielőtt véleményt formáltok még ha nehezetekre is esik....”
 • 76. @Gabben 2012. június 21. 12:24
  „74.75. megszólaltak a nagy HAZAFIAK nem rokonotok véletlenül O.V mert nagyon úgy néz ki egy alomba tartoztok.
  Ebben az országban mindenki bűnöző aki nem magyar autóval jár nem magyar wc-be szarik nem magyar magyar ......
  ja és akkor ezek szerint azok is bűnözők akik magyar de külföldön dolgozik remélem ti fajtátok kihalóban van aki ilyen degenerált módon gondolkodik mint ti.
  De nem iagzán fogtátok fel amit írtam mi..Nem azért de az Ovodát elvégeztétek??? csak mert ők is okosabbak nálatok.
  75. ennyi hülyeséget összehordani ne keverd a magyart a kisebbséggel, azért mert valaki külf. rendsz. kocsival jár nem azt jelenti hogy nem ide adózik vagy fizet TB te sötét majom.
  Látom nektek fáj hogy sokan kihasználják a lehetőségeket és ezért máris bűnözők Sajnálni tudlak titeket hogy itt vagyunk a 21században EU-ban és ti le vagytok ragadva a lovaskocsinál meg kitudja hol még!!!!!!!!!!!!!stb”
 • 75. Demalgon 2012. június 21. 10:57
  „Gabben, pont a te fajtád az, aki egy gennyes fertőzés az amúgy is ezer sebből vérző országon. Tudod a legjobban a te fajtád döglesztené meg a saját szomszédját azért, mert mondjuk a házankénti egy tehén helyett neki 2-re futja. Igazi minta magyar vagy, az összetartás jeles példaképe, szánalmas és hányni kell ettől.

  Mindenki ott próbál meg ügyeskedni, ahol tud egy bizonyos, egészséges szintig, de te az a fajta vagy, aki pofátlanul képes meglopni az államot, de nem is azt, hanem saját embertársaid. Hogy miért? Mert pofátlanul eléred azt, hogy ne kelljen a közösbe semmit adni, úgy hogy mártírkodsz, közben meg tartod a markod a TB ellátásért, egyéb támogatásokért, stb. Tudod, lopj nagyban, de mondj le az állami juttatásokról és az EÜ szolgáltatásokról. Mivel a lopásból bőven marad tartalékod ki tudod zsebből fizetni a saját és családod orvosi költségeit. Ez a legmocskosabb, amikor tartod a markod úgy, hogy közben nem vagy hajlandó semmit sem adni érte cserébe.”
 • 74. S.opron 2012. június 21. 10:12
  „72. @Gabben 2012.06.21. 07:00

  Tudod azért tartunk itt inkább mert egyes tahók úgy gondolják, hogy ha a politikai elit lop, csal, bűnözik akkor már neki is szabad. Igen a tahók nem mi vagyunk. Leszarom, ha 100 Ft-tal többet keres a szomszéd. Ahelyett, hogy a bűnözőket elszámoltatnánk, inkább tovább lopjuk ami megmaradt kis országunkból. Igen lehet, hogy szerinted tahó vagyok, de akkor TI MIK VAGYTOK? Megmondom ugyanolyan utolsó senki bűnözők, mint akikre hivatkozva ezt csináljátok. Én inkább leszek tahó emiatt, mint ilyen dolgok miatt legyek bűnöző!!!!!!”
 • 73. révfaluiszúnyog 2012. június 21. 08:39
  „68-nak nagy igazsága vagyon! Kérem, az Európai Unióban -de rajta kívül is- bárkinek lehet bárhol cége. Magyar embernek lehet Portugáliában és egy lengyelnek vagy románnak Magyarországon. Na mármost ezek a cégek autót is birtokolhatnak, mindenütt az adott ország előírásainak megfelelően. Ha egy magyar embernek van egy külföldi cége s annak egy autója, akkor azt az autót a cég tulajdonosa vagy bármely munkatársa úgy és ott használhatja, ahogy azt a cég szabályzata engedi. Ez viszont már a cég belső ügye. Ez a hivatalos uniós állásfoglalás, amivel szemben a hazai rendszámcirkusz ismét egy tipikusan magyar sz.a.rrágós, kitriblizős, lehúzós menet. Emiatt az állami mentalitás miatt, amely az élet minden területét jellemzi, menekülnek az emberek a hazából. Továbbra is azon a véleményen vagyok, nem nekünk kell elmenekülni, hanem el kell zavarni azokat, akik ilyen országot teremtettek a hazánkból. S hogy hová zavarnám el őket? Ha rajtam múlik, a karókra, melyeket hagyományosan a Vérmezőn állítatnék fel.”
92 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr öt napig táncol

Öt napig a tánc fővárosa Győr, megnyitották a Nyolcadik Magyar Táncfesztivált. Tovább olvasom