Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Már negyven autós fizetett rá csúnyán a külföldi rendszámra régiónkban

Már negyven autós fizetett rá csúnyán a külföldi rendszámra régiónkban

Az ellenőrzések gőzerővel zajlanak a megye útjain: a külföldi rendszámmal ügyeskedők büntetése 800 ezer forintig terjedhet. Szavazással.

Szeghalmi Balázs - 2012.06.20. 00:02
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Mint ismert, több mint egy hónapja a vámhatóság a rendőrséggel közösen "keményen" ellenőrzi a külföldi rendszámú járművek belföldi használatát, s az ideiglenes forgalmi rendszámok jogszerű használatát.

Mielőtt belemennénk az ellenőrzések konkrét eredményeibe, nézzük meg, milyen esetekben jogszerű jelenleg a külföldi rendszámok használata.

Felmentő okok a büntetés alól - csak igazolással

"Az új közúti közlekedésről szóló törvény egyértelműen fogalmaz: a magyar állampolgárok gépjárművei csak érvényes, itthon kiállított hatósági engedéllyel és jelzéssel vehetnek részt a hazai közúti forgalomban.

A rendelkezés alól kivételt képeznek a következő esetek: az üzemben tartó nem természetes személy és a rendszeres tevékenységét külföldön bejegyzett telephely szerinti országban végzi, a jármű tulajdonosa a jármű forgalomba helyezését a közlekedési igazgatási hatóságnál már kezdeményezte, a járművezető tartózkodási helye nem Magyarország területén van, a járművet egy napnál rövidebb ideig használják Magyarország területén feltéve, hogy az üzembentartó a használathoz a jármű birtokba adása időpontjának megjelölésével írásban hozzájárult, a járművet Magyarország területén kívül rendszeres munkavégzés érdekében használják.

Az említett feltételek fennállását az ellenőrzés során a jármű üzembentartója, valamint a jármű vezetője közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal szükséges hogy igazolja.

Ki kell hangsúlyozni: a bizonyítás az ügyfelet terheli" - mondta portálunk megkeresésére Cséve Szabolcs pénzügyőr főhadnagy, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője.


Most már nem éri meg ügyeskedni a regisztrációs adóval: az idei évtől szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a külföldi rendszámmal közlekedők.
Most már nem éri meg ügyeskedni a regisztrációs adóval: az idei évtől szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a külföldi rendszámmal közlekedők.


Szigorú, de igazságos büntetési tételek

"A külföldi rendszámú gépjárművek jogtalan használata esetén a bírság összege 2000 köbcentiméter feletti autóknál 800 ezer forint, 2000 köbcentiméter alatt pedig 400 ezer forint is lehet.

Szűkebb pátriánkban negyven esetben találkoztak a kollégák olyan külföldi rendszámú gépjárművel, melyet magyar állampolgár jogszerűtlenül vezetett.

Mostanáig hét esetben, összesen 1 800000 forint bírságot kellett az autósoknak megfizetniük, míg a többi eljárás folyamatban van.

A P jelű rendszámot használók is "célkeresztben"

Régiónkban ezenkívül harminckét esetben találkoztak az ellenőrök ideiglenes, többségében P jelű rendszámtábla jogszerűtlen használatával.

A jogsértések észlelését követően minden esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztek a kollégák és a közlekedés igazgatási hatóságot is tájékoztatták a jogsértésről" - folytatta Cséve Szabolcs.

"Lényeges kiemelni, hogy a fokozott ellenőrzéseket követően a regisztrációs adófizetési hajlandóság növekedést mutat.

Az első hónapot követően közel 15 százalékkal növekedett a régióban a regisztrációs adó eljárások kezdeményezése" - tette hozzá a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője.

Úgy tudjuk, a lefülelt autósokról a NAV adószakmai ágát is értesítik az ellenőrök

Nos, tekintve a büntetések mértékét, mostantól tényleg nem érdemes "ügyeskedni" a külföld rendszámokkal.

Már csak azért sem, mert információnk szerint a lefülelt autósokról a NAV adószakmai ágát is értesítik az ellenőrök - ami az álmoskönyvek szerint sem ígér túl sok jót.Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 92 hozzászólás
Moderálásra küldöm 92. S.opron 2012.06.29. 17:23

ATX kérem a tiédet is:) Látom az ATX gépek korszakánál leragadtál. Örülök neki. Csak Te utánad lehetek dilettáns kedves. A legnagyobb és legokosabb Isten úgyis Te vagy. Majmold a többi b*rmot.

Moderálásra küldöm 91. ATXadmin 2012.06.26. 17:58

S.opron szánalmas és ostoba vagy.... Demalgonnal együtt kéz a kézbe kiverhetitek egymásnak..........................

Moderálásra küldöm 90. S.opron 2012.06.22. 17:38

Abba 1-2-3 millió semmittevőbe te is beletartozol ha jól számolok. A matek nem az erősséged úgy látom, a gondolkodással egyetemben. Ha tehetné az EU kedves ATX úgy kidobna minket, hogy a lábunk se érné a földet. Az EU egyet akar. De ez megint gazdasági dolog, amiből nem fogok korrepetálást tartani a dilettáns bűnözőknek.

Moderálásra küldöm 89. S.opron 2012.06.22. 17:33

88. ATXadmin 2012.06.22. 07:24
Egy valami miatt azért boldog vagyok. A magyar társadalom aránya ennél a cikknél is látszik. 88 hozzászólás 80% arról szól, hogy ki hogyan csal és lop. A legnagyobb bajotok, hogy vannak, akik szembesítenek vele titeket. Továbbra is az a véleményem, hogy gyökér az aki mást annak mond. De mivel te annak tartasz minket, ezért én is nyugodtan mondhatom, hogy bűnöző vagy. Továbbra sem értem a felfogásotokat. Te is leírod, hogy pitiáner tétel ez a rendszámos téma. Mégis csináljátok! MÉG EGYSZER UTOLJÁRA MEGKÉRDEZEM, HOGY MIÉRT??????????? Főleg úgy, hogy te is azt írod, hogy bagatel. MONDON PITI BŰNÖZÉS ez a rendszám téma. De ha tudnál olvasni, ami mondjuk általános iskola 1. osztályában tanítják, akkor olvashatnád, hogy írtam már előrébb más dolgokat is. De az ORK mégis én vagyok. Örülök neki! Te meg egy ma*om vagy, aki nem tudja a leírt dolgot értelmezni. Az EU-t meg ne emlegessétek. Nem azért fogadtak be minket, hogy legalizálják a magyar bűnözői szemléletet… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 88. ATXadmin 2012.06.22. 07:24

68.egyet értek
S.opron Demalgon igazi minta magyar parasztok vagytok ugyan olyan gyö*kerek vagytok mint akik ezt az országot vezetik itt veritek a nyálatok sírtok rítok hogy más mer máshogy tenni és gondolkodni huzzátok le magatokat a wc-n okostojások.
Hatalmas pénz kiesést okozhat az országnak az a 3000 külföldi autó ami magyar tulajdonba van.Te szerencsétlen bírka tudod mi a kiesés az a sok 1-2-3 milla léhűtő ork akik b*sznak dolgozni és te pénzedből tartja el az ország + az öltönyös tolvajok akiket is te tartasz el az adódból.
kb 10millás országban dolgoznak 3millióan bejelentve a többi "leszámítva nyugdíjas+ gyerek" ORK vagy feketén dolgozik?????Ez a probléma nem az a pár 1000 külföldi rendszámos akik miért ne használhatnák törvényesen hisz EU-ba vagyunk.

Moderálásra küldöm 87. torabora 2012.06.21. 18:19

Lendvai L és társai pár sort írhatnátok,kevés a szakmabeli komment!!

Moderálásra küldöm 86. S.opron 2012.06.21. 17:50

oPTIKA!
Tudod a rendőr sem annyira ostoba, hogy ha a feleség magyar nyelven kommunikál vele, és a papírok külföldiek, akkor ne értse ezt meg. Még egyszer leírom, hogy Te is értsd. Azonosító adatok: Leánykori név, születési hely és idő, anyja neve akkor sem változik - olyan esettől eltekintve, ha valaki a leánykori családnevét is változtatja, és az egyik országban megcsinálták a változást, a másikban még nem -, ha férjhez megy. A rend őrei is tisztában vannak ezzel. Akkor kérdem én, hogy a Ti papírjaitokat külföldön miért fogadják el? Azért, mert az a törvény. Vagy a másik ok, amiért nem fogadják el, mert nem az övéi vannak nála. De ha már ennyire szőrszálhasogatás, akkor van egy szabály arra is, ha lakcímed változik, akkor azt a forgalmiba is fel kell vezetni.
Meghatalmazás miért kell? Gipsz Jakab autóját vezeti valaki, aki nem az autó tulajdonosa. Rendőr igazoltat. Kéri a papírokat. Szem.ig., lakcímkártya - ha van -, jogosítvány, forgalmi, biztosítás, helyi adó bef.igazolás.… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 85. oPTiKa 2012.06.21. 16:38

#59. S.opron
Miért is kellene meghatalmazással rendelkezni ahhoz, hogy vezesse a feleségem az én nevemen bejegyzett autót? Rendes helyen nem kell ilyen...

Amúgy elolvastad amit írtam? A rendörök a feleség idegen nyelvü papírjait a törvény szerint nem fogadják el.
A fordításra meg egyszerüen nincs idö - föleg ha csak pár napot tartózkodik Magyarországon.

Aki meg állandóan Magyarországon van a külföldi rendszámú kocsijával, annak nem gond beszerezni az általad leírt papírokat. (Az autó rendszámának kibocsájtásához kell egy külföldi tartózkodási engedély is - vagy egy külföldön bejegyzett cég - vagyis akinek külföldi rendszámú kocsija van, lesz róla hivatalos papírja is.)

Moderálásra küldöm 84. oPTiKa 2012.06.21. 16:26

#62, Farkasfalka, honnan szedted azt a badarságot, hogy a regisztrációs adó az összes úniós országban létezik?

Azt, hogy az életvitel helyének megfelelö rendszámú autóval közlekedjen valaki, valószínüleg az 1968-es bécsi egyezmény ajálnja. A magyar jogszabály szerint - az eu-s normákkal ellentétben - azonban nem az életvitel központja számít, hanem akár egy ideiglenes magyarországi lakcím is.

Moderálásra küldöm 83. Demalgon 2012.06.21. 13:52

Te ne sértegess, hogy rokonok vagyunk, mert már rég kitagadtam volna a családból azt, aki ennyire tudatlan.

Amúgy szeretem az önjelölt monitorhősöket, akik verik a mellüket, hogy jobban tudják, de még egy értelmes megnyilvánulást sem láttam, vagy folyamatleírást, hogy miként is működik SZERINTED a rendszer. Kb olyan vagy, mint Sanyi bácsi, mikor kijön a kocsmából és odaszól a motorosoknak, hogy ezt én jobban tudom. Aztán Sanyi bácsi és a motor 10 méter után könnyes búcsút vesz egymástól ... egyik balra másik jobbra.


92 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...