Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Már mókuskerekeznek az ovisok

Tét - Új szabadtéri játékok érkeztek tegnap a téti óvoda udvarába. A kicsik azt lesték, várták, mikor próbálhatják ki azokat, az igazgató pedig az uniós előírásokról és a pályázatról beszélt, ami lehetővé tette a fejlesztést.

A nyár folyamán már folyamatosan érkeztek a különféle csoportszobai játékok és fejlesztőeszközök a téti Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központ Óvodájába. A látványosabb esemény azonban a tegnapi volt: lepakolták a teherjárművekről az uniós elvárásoknak megfelelő szabadtéri, udvari játékokat is.

– Intézményünk az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt óvodai fejlesztőprogramra benyújtott pályázaton nyert egymillió-kétszázezer forintot. Ebből az összegből tudtuk beszerezni a korszerű és az előírásoknak, az uniós követelményeknek is megfelelő játékokat, fejlesztőeszközöket. Óvónőink öröménél természetesen a gyermekek öröme volt csak nagyobb – mondta el lapunknak Boros Zoltán, az ÁMK igazgatója.

A téti gyerekek, amint lehetett, ki is próbálták az új játékokat. Fotó: B. A.
A téti gyerekek, amint lehetett, ki is próbálták az új játékokat. Fotó: B. A.


Az ablakokból a kicsik kíváncsian és türelmetlenül nézték, ahogy a csúszdával ellátott várat, a mókuskereket, az egyensúlyozó hidat a szállítók és az önkormányzat karbantartó brigádja összeállította, majd miután elállt az eső, a lurkók birtokukba is vették azokat. Az igazgató a látványukhoz annyit tett hozzá: „Ez a pályázati siker előrelépés, de nem elégszünk meg ennyivel. A jövőben is megragadunk minden lehetőséget, hogy gyermekeink számára biztonságos, barátságos, környezetet teremtsünk."
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsonyi utat nyertek a krúdys diákok

Győr–Pozsony - Az Országos Külügyi Tanulmányi Versenyt a Corvinus Egyetem… Tovább olvasom