Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Már Kisbajcstól Nagybajcsig ér a kerékpárút - fotók az átadásról

Járdafelújítás, kerékpárút és ipari parkba vezető aszfaltcsík épült Kisbajcson 64 millió forintból. A kerékpárút már Nagybajcsig ér, ám Győr irányába is elvinnék. Felértékelődtek a helyi ingatlanok.
Kisbajcs a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) ipari park infrastrukturális fejlesztésére és a munkahelyek megközelítésére 64 millió forintot nyert.

A szerdai átadáson Horváth Sándor, a kivitelező Arvia Építő Kft ügyvezetője elmondta: a forrásból elkészült a falu és Nagybajcs közötti 600 méteres kerékpárút, ötszáz méteren járdaszélesítés, aszfaltozás és árokrendezés az Arany János utcában, míg az ipari parkban a Telek úton 280 méteren széles aszfaltos út épült.
Már Kisbajcstól Nagybajcsig ér a kerékpárút. Fotók: Mészáros Mátyás

Kamocsai Sándor kisbajcsi polgármester kiemelte, hogy több mint két éves projekt zárult le. Az ipari parkban az útalapot és közműveket saját erőből építették ki mintegy 28 millió forintból: már csak egy szabad telkük kiadó érdeklődő cégeknek. Jó hír az is, hogy a mostani fejlesztésben elkészült a kerékpárút Nagybajcs felé – a jövőben szeretnék azt is elérni, hogy a biciklisek Győrt is ilyen aszfaltcsíkon érhessék el. 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a keleti elkerülő megépülése óta felértékelődtek a kisbajcsi ingatlanok, egyre többen érdeklődnek eladó telkek iránt: nemcsak magánszemélyek, kisebb vállalkozások is. Emiatt is örömteli, hogy nem csak a helyi ipari park, hanem a település is fejlődött a mostani beruházással.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 81-es főúton, Töltéstavánál: két kamion és egy autó ütközött - fotók

Baleset a 81-es főúton, Töltéstavánál: két kamion és egy autó ütközött - fotók
A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, már haladhat a forgalom a főúton. Tovább olvasom