Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Már épül Városrét

Markológép jelent meg hétfőn a győri Rába-gyár egykori Budai úti, törzsgyári telepének helyén, és alapásásba fogott.
Markológép jelent meg hétfőn a győri Rába-gyár egykori Budai úti, törzsgyári telepének helyén, és alapásásba fogott. A mozzanat akár történelminek is nevezhető, hiszen ezzel hivatalosan is megkezdődött a megyeszékhely új városnegyedének, Városrétnek az építése. Erdős Ildikó, a beruházó Engel Group magyarországi marketingvezetője elmondta: elsőként az Amarillisz-ház valósul meg, amely az egykori kettes porta helyén áll majd. Ezt eredetileg 87 lakásosra tervezték, de a vásárlói igényeknek megfelelve néhányat összenyitottak, így végül 81 új otthon lesz az épületben.

Erdős Ildikó, a beruházó Engel Group magyarországi marketingvezetője megjegyezte, hogy az építkezés révén közel száz munkahelyet teremtenek Győrben. A saját belső kerttel rendelkező lakóházba várhatóan 2007 második felében költözhetnek be a lakók.

A cég megkezte a Mosoni-Dunához közelebb eső Tulipán-ház értékesítését, és az építéshez is hamarosan hozzálátnak. Ebben mintegy 60, zömmel másfél, kétszobás lakást alakítanak ki, mert a tapasztalatok szerint a kisalföldi megyeszékhelyen erre van a legnagyobb igény. A harmadik, U alakú épület – amelynek egyelőre még nincs neve – a parton fog állni, nagyon sok vízre néz ablakkal. Ennek a tervei most készülnek. Erdős Ildikó hangsúlyozta: az építkezést úgy ütemezik, hogy a Városrét folyamatosan megközelíthető legyen a Belvárosból is.

A Duna-parti galériaerdővel együtt csaknem 60 hektáros terület mintegy felén ligetes elrendezésű – tájvédelmi és környezetvédelmi terv alapján kivitelezett – zöldfelület lesz. Emellett az épületek belső kertet is magukban foglalnak, a négy utca által határolt házakat pedig sétálóutcákkal tarkított zöldövezet veszi körül.

Az építkezés egyébként a bontással kezdődött, hiszen a patinás gépipari vállalat egykori létesítményeinek helyén nőnek ki a földből az új épületek. Az Engel Group eddig több tízezer négyzetméter szintterületet bontott el. A törmeléket nem használaton kívüli bányába töltik vagy sittlerakó helyre szállítják, hanem környezetbarát megoldással ledarálják, és az arra alkalmasat terepkiegyenlítésre, illetve alapozás alá talajerősítésként használják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leglátványosabb lakodalom

Tizennegyedik alkalommal tartanak Győrben barokk eskűvőt. Idén is látványos lesz a házasságkötés. Tovább olvasom