Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Már csak jövőre bővítik az épületet

Abda - Az óvodával kapcsolatos tervek megvalósítása csúszik, meglévő épületét most már csak jövőre akarja bölcsődével bővíteni a falu.

Viszont már szeptembertől úgy indult az egyik óvodás csoport, hogy abba csak 17 gyermeket vettek fel, így közülük 5 bölcsődés korú lehet.

Az átépítésre nyertek 10 millió forintot pályázati forrásból, de ez sokkal kevesebb, mint amire számítottak, a költségek pedig magasabbak az előre kalkuláltnál. Szabó Zsolt polgármester azt reméli, májusban el tudják kezdeni a munkálatokat, addig még újabb pályázati lehetőségek jelennek meg, amiket igyekszik e terve megvalósítása érdekében a falu kihasználni. Az óvoda tetőterét szeretnék használhatóvá tenni, akkor a földszinten két bölcsis csoportnak lenne hely. A bölcsőde létrehozását az igények indokolják, az önkormányzat ezzel szeretné segíteni azokat a családokat, ahol az anyukák a pénzkereset, a munkahelymegőrzés miatt gyermekük 3 éves kora előtt visszamennek dolgozni. Az abdai felmérés szerint 17 kisgyermek szülei – helyiek és börcsiek – jelezték: ide hordanák kicsinyeiket.

Ovi-bölcsi: A bölcsőde létrehozását az igények indokolják. Fotó: Krizsán
Ovi-bölcsi: A bölcsőde létrehozását az igények indokolják. Fotó: Krizsán

Bólya Viktória például korábban csak egyik fiát vihette a helyi óvodába, a kisebbiket Győrbe kellett vinnie bölcsődébe, hogy felügyeletét munkaideje alatt megoldja. Most a testvérek is nagyon örülnek, hogy egy helyre járhatnak. ˝Jó nézni, ahogy reggel együtt sietnek az ovi-bölcsibe, délután meg azt látom, az udvaron együtt játszanak.˝ Így kiegyensúlyozottabbak az édesanya szerint, aki elégedett az abdai intézmény szakmai, fejlesztő munkájával is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új világot jelentő deszkák

Bemutatták a felújított Győri Nemzeti Színházat pénteken a nagy nyilvánosságnak. Tovább olvasom