Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Már büntetik a bicikliseket

Győr - Eddig zömében figyelmeztették a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat és kerékpárosokat a rendőrök, novemberben már minden szabálysértés miatt büntetnek. A két hónapig tartó akció félidejének mérlege közel 200 ezer forint bírság.
Félidejéhez ért a kerékpárosok és a gyalogosok ellenőrzésére indított, október 1-jétől november 30-ig tartó akciósorozat. A Győri Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, Sólyáné Farkas Friderika alezredes elöljáróban elmondta, az ellenőrzésnek köszönhetően kevesebb a sérüléses baleset. A győri kapitányság területén tavaly év elejétől október 31-ig 352 sérüléssel járó baleset történt, abból 37 volt kerékpáros. Ez év ugyanezen időszakában 326 balesetből 25 érintett biciklist. Tavaly októberben 3 gyalogost ért baleset, idén egyet sem.

Az alezredes szerint a legkirívóbb szabálytalanság a tilos helyen vagy a tilos jelzés ellenére való áthaladás volt. A kerékpárosoknál a tartozékok, ezek közül is a világítás hiánya, valamint lakott területen kívül és rossz látási viszonyok között a láthatósági mellény használatának mellőzése volt felróható. Októberben 30 kerékpárosnál állapítottak meg nagyobb hiányosságot a rendőrök, de pozitívum, hogy egyre több bringás használja a mellényt.

A kerékpáros-elütéseket – októberben talán éppen az ellenőrzésnek köszönhetően ilyen baleset nem volt – elemezve az alezredes elmondta, hogy azok 99 százaléka lakott területen belül történik. Érdekesség, hogy balesetek a reggeli órákban, a 4 és 7 óra közötti időszakban gyakoriak.

A balesetek megelőzése érdekében Sólyáné Farkas Friderika arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerékpárosok az őszi-téli körülmények között biztosítsák láthatóságukat, s a gyalogosokkal együtt fokozott óvatossággal közlekedjenek a rossz látási viszonyok között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szamoránsky Piroskát nem kábítja el a siker

Még csak 22 éves, de láthattuk már Pekingben az olimpián, volt már Magyar Kupa ezüstérmes 2007-ben,… Tovább olvasom