Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Már biztos: Fejbe lőtte magát a téti ámokfutó

A fegyverszakértő szerint valóban a házilag átalakított fegyveréből lőtt ki 131 töltényt a rendőrökre, majd lőtte fejbe magát a januári téti túszdráma „főszereplője". Az életveszélyesen sérült rendőr egészsége maradandóan károsodott, az eset óta betegállományban van.
Megérkezett a Győri Rendőrkapitányságra a fegyverszakértői vizsgálat eredménye, amelyet a Téten január 18-án történt lövöldözésnél az elkövető által használt fegyverről és a kilőtt lövedékekről készítettek. A szakértői jelentésben foglaltakról a rendkívüli halálesetekben nyomozó Horváth Miklós zászlós elöljáróban elmondta a kisalfold.hu-nak, a túszdráma gyanúsítottja nem tűzpárbajban halt meg, saját fegyverével lett öngyilkos, azzal lőtte fejbe magát.

A január 19-én számoltunk be arról, hogy a 41 éves téti Bognár László megverte a helyi idősek otthonának igazgatóját. A súlyos testi sértést elkövető férfi házához két körzeti megbízott indult egy járőrautóval és odaérkeztek a közelben tartózkodó helyszínelők is egy terepjáróval. A rendőrök nem számítottak arra, ami azután következett.
A férfi már várta őket, s amikor a házhoz érve kiszálltak az autóból, azonnal lőni kezdett rájuk. Egyiküket eltalálta, a fiatal körzeti megbízottat a lövedék életveszélyesen megsebesítette, életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta az orvosoknak. Egyik veséjét el kellett távolítani és más szerve is károsodott.

GALÉRIA a lövöldözésről. (Fotó: Tóth Gyula)


A férfi folyamatosan tüzelt a rendőrökre, nem hallgatott a házban vele lakó szüleire, mondván: elhatározta, már végigviszi, amit elkezdett, nem megy börtönbe.

A szülők az eset másnapján elmondták lapunknak, hogy fiuk már akkor öngyilkos akart lenni, amikor visszaért az otthonból. Egy kötelet akasztott a kerti fára. „Hiába győzködte Lacit a túsztárgyaló is, hajthatatlan volt. Azt mondta, tudja, itt vannak a kommandósok is. Amikor elfogyott a lőszere, fejbe lőtte magát" – mondta akkor az anya.

A szakértői vélemény szerint a házilag átalakított szerkezet lőfegyvernek minősül, kilőhetők vele emberélet kioltására alkalmas lőszerek, távcsöve alkalmazásával célzott lövést lehet leadni vele. A fegyvert 100 méteres távolságra „lőtte be" használója, bár kicsit föléhord.

Horváth Miklós zászlós mutatja: A téti lövöldöző házilag átalakított puskáján hangtompító is volt. Fotó: Krizsán Csaba
Horváth Miklós zászlós mutatja: A téti lövöldöző házilag átalakított puskáján hangtompító is volt. Fotó: Krizsán Csaba

A vizsgálat egyértelművé tette, hogy Bognár László a vizsgált fegyverből lőtt ki a rendőrökre 131 lövedéket. Mivel nem sorozatlövő puskáról van szó, egyenként kellett a lőszereket betöltenie a csőbe minden lövés előtt. A szakvélemény szerint a járőrautóra és a helyszínelő terepjáróra kilőtt lövedékek közül nyolc – amelyek az ablakokon hatoltak az utastérbe – halálos sérülést is okozhatott volna.

A szakértői vélemény szerint valóban a vizsgált – saját – fegyverrel lőtte fejbe magát Bognár László, akit még élve szállítottak el a családi házától, de később belehalt sérülésébe.

A lövöldözésben életveszélyesen sérült, maradandó károsodást szenvedett Hancz Péter továbbra is betegállományban van, orvosi bizottsági felülvizsgálatra vár, ami meghatározza jövőjét. Megkeresésünkre annyit mondott, nem szeretne találgatni, s nyilatkozatával megelőzni a szakvéleményt.

Olvasóink írták

 • 4. Poltergeist 2008. november 27. 16:39
  „Idézet:A szakértői vélemény szerint a házilag átalakított szerkezet lőfegyvernek minősül, kilőhetők vele emberélet kioltására alkalmas lőszerek, távcsöve alkalmazásával célzott lövést lehet leadni vele. A fegyvert 100 méteres távolságra ,,lőtte be" használója, bár kicsit föléhord.------>azt a mindenségit micsoda munka én nem vagyok fegyvermester,de kb 10 perc alatt megmondom mi átalakított fegyver és még azt is ,hogy csinálták,de arra nem jöttem volna rá,hogy ha egy fegyverre távcsövet raknak azzal tényleg lehet célzott lövést leadni.HMMMMMMMM ,hogy mik vannak eddig azt hittem ,hogy napsütéskor használják,hogy tüzet gyújtsanak.Azt már nem is mondom mennyi idő kell,hogy megállapítsam egy fejlövésről,hogy fejlövés.
  Fantasztíkus az egész írás gratulálok”
 • 3. kackac 2008. november 27. 11:39
  „Minek kellett ahhoz történnie, hogy egy ember idáig jusson?
  És még hány sorstársa lehet?”
 • 2. knifemaster 2008. november 27. 09:56
  „"Amikor elfogyott a lőszere, fejbe lőtte magát"
  Mivel? :D”
 • 1. matriné 2008. november 27. 08:25
  „Ez ám a gyors munka! Ennyi idő kellet ahhoz,hogy a szemmel látható tényeket megállapítsál egy egyszerű esetnél. Mi lenne, ha bonyolultabb ügyet kellene nekik vizsgálni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult honlapon az egyházmegye

Győr - Négy városban, három napig, négyszáz fiatal kilencezer-hatszáz munkaórát töltött hasznosan a… Tovább olvasom