Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Már belülről zárják a BricoStore-t

Néhány hónapon belül küldik el a győri BricoStore dolgozóit, akik jelenleg leltárt végeznek a hamarosan kísértetáruházzá váló objektumban.

Az év végi tumultus után – amit a végső leárazások gerjesztettek – még mélyebbnek hat a csend a BricoStore körül. Az áruház december 20-án bezárt, legalábbis a vásárlói számára, s mint megtudtuk: a dolgozók még leltároznak odabent. Hozzá kell tenni, szinte valamennyi információnk nem hivatalos, mert a tájékoztatást az egész országban minden dolgozónak megtiltotta a francia tulajdonos, s még a lapunknak nyilatkozó szakszervezeti vezető is hiába próbált híreket szerezni: "nem nyilatkozhatunk" – volt a válasz.

Potyondi Antal, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) megyei képviselet-vezetője elmondta: jelenleg tárgyalásokat folytat a szakszervezet a barkácsáruházlánc Győrött érintett dolgozóinak elbocsátásáról, amelynek az új munkatörvénykönyv egyértelmű keretet ad.

E szerint ma Magyarországon harmincnapos a felmondási idő alaphelyzetben, de három év munkaviszony után ehhez plusz öt nap, öt év után tizenöt, nyolc év után húsz nap járul. A végkielégítést pedig így szabályozzák: három év után egyhavi, öt év után kettő-, tíz év után háromhavi távolléti díj jár a dolgozónak.

Amit biztosan tudhatunk, hogy a BricoStore áruház csoportos létszámleépítés keretében 45 dolgozó elbocsátását jelezte a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjánál. Írásos válaszában Major Ernő igazgató közölte azt is: még nem regisztráltatták magukat az érintett munkavállalók, s "amennyiben igény jelentkezik, már a felmondási idejük alatt rugalmasan kialakított szolgáltatásokkal (állásajánlatok, tanácsadás, információnyújtás, álláskeresési tanácsadás és tréning) áll az érintett dolgozók rendelkezésére" az intézmény.

A Magyarországon működő kilenc BricoStore áruházból már csak a törökbálintiba léphet be a vásárló, s az is csak január 31-ig tart nyitva. A többinél hiába is tárcsáznánk már a burkolat- vagy a szaniterosztályt, gépi hang jelentkezik.

A győri, akár a többi áruház, néhány hónapon belül teljesen ki fog ürülni, s a cég egyik legfőbb törekvése most az, hogy a megmaradt készleteket értékesítse.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosnak készül a fojtogató férfi

A szerencsén múlott, hogy végül nem emberölésért felelt kedden az egyedi M. Balázs, akinek áldozata… Tovább olvasom