Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

`Már a lomi sem az igazi!´, avagy 30 ezres szekrények nélkül

Győr - Adyvárosban megkezdődött, amire a lomisok már rég készültek, azaz a lomtalanítás. Videós riportunkban nézze meg egy győri lomis panaszait, s tudja meg, mennyit ér a (fekete)piacon egy kiló sárgaréz!

A kisalfold.hu stábja az első lomikupacnál nem járt túl sok szerencsével: egy kisebb, hangoskodó társaság ugyanis már annyira magáénak érezte a kiszórt cuccokat, hogy le se engedték filmezni a halmot...

Nem sértődtünk meg persze ezen, meg aztán akadt még szabadpréda a Tihanyi Árpád út és a Kassák Lajos utca környékén bőven.Kér valaki egy Fish Mac-et? Videó: Cseh Róbert.


"Néhány éve sokkal jobb volt a felhozatal"

Az egyik tízemeletes árnyékot adó tövében újabb kiadós kupacra bukkantunk – most azon lépjünk át elegánsan, hogy az utat teljesen eltorlaszolta a halom –, s itt a lomisok is sokkal barátságosabbaknak bizonyultak.

"Hát, ez a lomi már nem az igazi, néhány éve sokkal jobb volt a felhozatal, ráadásul az a szóbeszéd járja, hogy jövőre már nem is lesz lomtalanítás. De még tavaly is kaptunk olyan szekrénysort, amit fel sem bontottak a tulajdonosok Marcalvárosban. Pár évig őrizték a kamrában, aztán nem kellett, mi pedig eladtuk 30 rongyért" – kezdte az egyik guberáló ember.

Van Gogh napraforgóira hajazó mű, s Farkas Berci űrkalandja

"Harminc-negyven lomis mozog a környéken, de vannak, akik Pápáról is elautóznak Győrbe. Ők többnyire utánfutókkal járják az utcákat, nekünk meg csak biciklink van, s így sokkal nehezebb" – folytatta riportalanyunk, aki aztán meg is mutatta a nap főnyereményét: két festményt.

Az egyik Van Gogh napraforgóira hajazó mű – bár elnézve a kép minőségét, a mester most valószínűleg forog a sírjában... –, a másik pedig Farkas Berci 1980-as űrutazásának állít emléket. Utóbb kép nem is olyan rossz – alkotunk villámvéleményt.

"Tisztességes pénzért el tudjuk adni a piacon" – kontráz a lomis.

Kibelezett tévék és monitorok

Kicsit mi is körbenézünk: romos bútoroktól kezdve szinte teljes ép, méteres tükrön át kibelezett tévékig, monitorig terjed a választék.

Ideális esetben valamilyen hulladéktelepen kötnek ki rövid időn belül, az pedig szinte részletkérdés, hogy a Komszol, vagy a lomisok jóvoltából.


A hulladéknaptárból kiderül: hol, mikor szabad kirakni a lomit

"A győri Komszol kft. januárban és júniusban körülbelül 83 ezer háztartásba juttatta el az aktuális számlalevelekkel együtt az idei esztendőre vonatkozó hulladéknaptárt.

Ez tartalmazza a gyűjtő- és mosójáratok, a kertihulladék-elszállítás, a lomtalanítás rendjét" - mondta a kisalfold.hu-nak Nagy Csaba, a Komszol szóvívője.


Olvasóink írták

 • 13. Bárándi 2009. július 27. 15:23
  „Ez az "El lehet menni" elég szívfacsaró, nem?”
 • 12. Domestic 2009. július 24. 15:22
  „Ja, a rendőr nem ér rá, mert azzal vannak elfoglalva, hogy az elsősegély dobozomon a lejárati időt, meg azégőkészletet ellenőrzik!
  Ja, a közterületfelügyelők sem érnek rá, mert most a plázában ellenőrzik, hogy működik-e a légkondi, ha nagyon fáznak akkor kicsit bírságolnak itt-ott...
  Ja, hogy a kedves honfitársaink rontják a látképét a környéknek, hogy hangosak, hogy arrogánsak..., na ahoz jó lesz ha hozzászoktok, mert ez lesz a jövő!
  Most még örüljetek, hogy csak évente 2 nap és nem minden nap!
  Ez egy ilyen ország! Ferenc megmondta:"el lehet menni..."”
 • 11. RickCartman 2009. július 24. 09:29
  „gondolom, személyi igazolvánnyal, számla ellenében megy színesfémátvétel...törvény van rá!Mint ahogy arra is, hogy "lomizni"ugyan nem tilos, de aki szétdobálja,a lerakóhely környékét összerondítja, 50 000,-Ft helyszíni szabálysértési bírsággal büntethető(önkormányzati rendelet!!!).Sosem láttam még ilyenkor közterület felügyelőt, ne adjisten rendőrt intézkedni.Iszonyú állapotok ilyenkor a gyűjtőkonténerek körül napokig, mindenki szégyenlősen félrenéz, csavargó, gusztustalan hordák lepik el a "jobb"környékeket is--ezt el kell tűrnünk évente kétszer?”
 • 10. unkown 2009. július 24. 08:38
  „"... s tudja meg, mennyit ér a (fekete)piacon egy kiló sárgaréz"
  akkor mennyit is ?”
 • 9. Cerwin 2009. július 24. 07:15
  „Az elektronikai hulladékot, TV, mosógép stb. a Műszaki Áruházakban ingyen lerakható és onnan szakszerű módon kezelik.”
 • 8. metrooman 2009. július 23. 20:38
  „Szerencsére faluhelyen nem ilyen gáz a helyzet bár nekünk az utcában van 1 ügyeletes azon kívül a faluban nincs is más neki magas prioritása van a faluban bár én igyekeztem minden lomot előtte nap este kipakolni de így is szét van túrva de általában kinéznek kocsiból ha lát valamit megáll ha nem továbbmegy de nem is az a baj hogy szétszedi mert szedjék nem bánom de legalább 1 csavarhúzót vinne magával aztán mindjárt nem kell semmit széttörni főleg tv-t ember meg menjen át rajta utána fűnyíróval.Amúgy én bizonyos szinten örülök ha kiválogatják a fémet a hulladékból (kiválogatják és nem széttörnek mindent!!!) ha úgy vesszük ez is egyfajta újrahasznosítás elviszik az Alcuferbe aztán megint lesz belőle valami.”
 • 7. KicsiCsíra 2009. július 23. 16:12
  „Demeter!

  lealább vigyázzák az értékeket :D”
 • 6. demeter 2009. július 23. 15:26
  „pontosítanék: a főnök mellett már a család is megjött, lényegében ott élnek a fa alatt.
  tőlük kb. 30 méterre még egy.”
 • 5. Primax 2009. július 23. 15:03
  „Borzasztó világot tudnak rendezni a lomisok. Szétturkálnak, szétdobálnak mindent.
  Emiatt nagyon nem szeretem őket.”
 • 4. Reális 2009. július 23. 14:50
  „A lomisokat is meg kéne adóztatni keményen!”
 • 3. kivagyokén 2009. július 23. 14:44
  „Tavaly kitettem egy működő TV-t távirányítóval. 20 perc múlva mikor mentem boltba, a képcsőről a réztekercs le volt ütve....”
 • 2. demeter 2009. július 23. 11:44
  „nem tudom, marcal I-en mikor lesz a lomtalanítás, de a lomnic utcában már kinn ül a "főnök" és foglalja a területet...”
 • 1. bius98 2009. július 23. 09:04
  „Győrújbaráton most hétfőre kellett kitenni a felesleges holmikat, már vasárnap sok hely kint volt, s a gyüjtőgetők meg szétvertek mindent, láttam ahogy széttörik a kidobott porszivót a motorjáért, és az apróra tört müanyag házat ott hagyják. Ezért érdemes? Sokkal kulturáltabb lenne egy helyen gyűjtetni, őriztetni, s nem szornának szét mindent a guberálók. Persze megértem, a "segítségükkel" kevesebbet kell begyűjteni a Komszolnak.

  Nem tudom mlyen gyorsan megy a begyűjtés, de még van olyan utca ahol ma reggel munkába jövet láttam, hogy nem vitték el a kirakott holmikat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készüljenek: fél órát késnek a vonatok!

Szerda kora délutáni Tata és Tatabánya között elszakadt a felsővezeték egyik tartósodronya, emiatt jelenleg nem közlekednek a vonatok az említett szakaszon. Tovább olvasom