Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Manson tiltakozás: püspöki nyilatkozat

Győr - Dr. Pápai Lajos győri püspök az Egyházmegyei Hivatal csütörtöki sajtótájékoztatóján a következő nyilatkozatot tette a Marilyn Manson soproni koncertfellépése elleni tiltakozás kapcsán.

– Aki el is olvasta a plakátunkat, az tudja, hogy a Volt Fesztivált meg sem említettük; egyedül Marilyn Manson fellépése ellen tiltakoztunk; és azt írtuk, hogy „alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre és az egyház valamint szentségei gyalázására"; végül imádságra szólítottuk fel híveinket a gyűlöletkeltőkért és megtévesztett testvéreinkért – fogalmazott dr. Pápai Lajos.

– Csodálkozom, hogy a „Tégy a gyűlölet ellen" aktivistái nem tiltakoznak a keresztények elleni gyűlöletkeltések kapcsán, de természetes, hogy mi keresztények tiltakozunk ez ellen. Természetesen mindenkinek joga van arra, hogy véleményt nyilvánítson e kérdésben, a véleménynyilvánítás módja és stílusa viszont intelligencia kérdése, ezért ezekre nem kívánok reagálni – utalt a püspök az internetes névtelen hozzászólásokra és hozzátette: „Kíváncsi lennék, ha valaki a Tóra vagy a Korán vallását gyalázná így, milyenek lennének a reakciók."

Egy-két adatot is sorolt Marilyn Manson eddigi működéséről: 1996-ban második albumának címe „Antichrist Superstar és a turnén Bibliát tépett szét; a Mechanical Animals CD szövegében azt énekli, „Szűz Mária elvetél, de mi imádkozunk, mint a férgek..."; 2001-ben Holy Wood albuma lemezborítóján Manson Jézushoz hasonlóan feszületen függ, de állkapcsa hiányzik.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. t.b. 2009. július 06. 21:41
  „A keresztények miért nem inkább a pedofil papjaikkal foglalkoznak?”
 • 67. vitriol2 2009. július 06. 06:05
  „bocsi elvakult /vakbuzgo hivők:
  egy apro hir:
  " A teltházas zárónappal felülírta a tavalyi látogatói rekordját a VOLT. A zárónapon 25 ezren voltak"

  értitek a püspökötök által kiátkozott fesztivál- hála a főcsuhás reklámjának- megdöntötte a látogatoi rekordot. "Telepathia " hát valoszinü a többség -érted a valodi többség- és nem az általad "megálmodott" püspöki többség a részvételükkel szavazott, adott választ a föpapodnak.”
 • 66. vitriol2 2009. július 06. 05:59
  „Telepathia 2009.07.05. 11:37 :
  -Miért beszélsz "királyi többes számban"- egyetértettek"-? tán Te és elv-bocsi hit-társaid a többség?
  - mi van elindult egy belső- keresztényi- vallásháboru? mi köze a szervezök vallásának a tevékenységükhöz? de ezt leginkább a "nem antiszemita" zsidozo elv-bocsihit-társaidtol kérdezem.
  - ja és tudod a jelenlegi soproni vezetésben még él a fidesz korábbi "csuházo" mentalitása
  Hát valaoszinü Veled és elv-bocsi-hit(elvakulthit)-társaiddal lett ""kevesebb" az utolsonapi "vendégek "száma a fesztiválon.”
 • 65. Telepathia 2009. július 05. 11:37
  „Dr. Pápai Lajos Megyés Püspök úr tiltakozásával, maximálisan a soproni plgárok egyetértettek. Marilyn Manson meghívása elhibázott lépés volta soproni evangélikus szervezők részéről. Lobenwein és Fülöp szervezők legalább elnézést kérhetnének a jobb érzésű soproniaktóll az elkövetett meggondolatlanságukért.Természetesen ők nem az etikát tartották elsőrendű feladatuknak
  hanem a meghívás mögött nem néztek mást ccak a pénzt a a búsás hasznot. Legalább a soproni városezetők figyelmeztethették volna a szervezőket! De sajnsos ez si elmaradt!
  Biztosra vezsem, hogy az utolsó napon többen elmentek volna,a fesztiválra ha a programban Manson fellépése elmardt volna? A jó érzésű fiatalok szombaton otthon maradtak!”
 • 64. vitriol2 2009. július 04. 13:20
  „ala de TakácsTamás 2009.07.02. 18:42 - ezeket irta
  "Pápai Lajos püspök úrnak az utolsó szóig igaza van. Hogy őszinte legyek, én az egész fesztiválosdit betiltanám, mert ami ott folyik, az mindenre jó, csak erkölcsre nevelésre nem. "

  válasz a püspököd elödei tudod azt hirdették, hogy a föld lapos és ezért -ugy mint Te - beakarták tiltani-máglyára küldték- a másként gondolkozokat. tudod akkor még "máglyával" hitt-társaid sok mindent betilthattak.
  ezt irá a nem zsidozo keresztény vagy akárki:
  "A másik: megnéztem én egy két Manson-féle videót a neten. Hát, ez az ember egy igazi féreg. Az a legminimálisabb jelző, hogy istenkáromló, meg hogy vallásgyalázó. Ez az ember a zsidókultúra része, a nihillizmust, az anarchiát, a gyökértelenséget, az undort hirdeti, minden emberi voltából kivetkőzött pondró, akit nem szabadna közönség elé engedni."

  válasz: tudod a zsido vallástol igencsak messze áll a "sátán" söt a többi "marhaságod" is

  I ezt irá :
  "lyen a mai világ. A szemetet, az értéktelent, a megbotránkoztató egyedeket népszerűsíti, mert az ilyen emberekkel lehet hülyíteni, és ez a közönség hülyíthető is rendesen. "

  vÁLASZ: hát haver a különbözö "valoság... akármik" ellen miért is nem tiltakozol, ja az a Te VALOSÁGOD?

  " ezt irá az inkvizitor:
  "Hogy ez miért kell ide? Miért kell Sopronnak? A város vezetését nem értem, a fesztivál szervezőit igen. Lobenwein Norbert a neve. Értünk mindent?"
  válasz : lehet, hogy soproni fidesznyikok még a fidesz "csuházo" korszakábol maradtak itt.
  és egyébb marhaságokra.
  -(28) tudod az emberek milliárdja pedig másban hisznek
  -miért is van az, hogy egy echte nyila-kitartás- még mindig szerepelhet- ???”
 • 63. Lárika 2009. július 03. 20:26
  „A keresztények nagyon is türelmesek. Ha MM az iszlám hitet gyalázná, már rég nem lenne életben.”
 • 62. Nagy_Imre_Vancouver 2009. július 03. 18:41
  „A Volt-os szervezoket nem kene szidni. En emelem kalapom elottuk hogy ilyen szinvonalas rendezvenyt meg tudnak szervezni Sopronban. Mansont meghivni azert nem volt szerencses.
  Manson azert nez ki satanistanak hogy lehessen vitatkozni arrol hogy az-e vagy sem. Termeszetesen nem az - ez csak egy alarc. Az egesz figura egy jelkeprendszer - muvesznevet a hirhedt szekta vezeto Charles Manson-rol nevezte el. Az USA-ban valoszinu azert futtatjak mert tamadja az egyhazat es mivel o "muvesz" ezt megteheti. Hollywood-ban manapsag divat szidni az Egyhazat (igy lehet elore jutni), gondoljunk csak az Egyhazellenes propaganda filmekre. A lolab ott log ki hogy Manson elfogadja a Kabbalah vallast de akkor miert tepi szet a Bibliat? Vagy lehet hogy csak az Ujszovetseget tepi szet? : )”
 • 61. ha1ad 2009. július 03. 15:41
  „Kedves TakácsTamás úr

  Olvassa mégegyszer el amit írtam és talán rájön , hogy pont a kettős mércével mérést kifogásolom.”
 • 60. gerald 2009. július 03. 14:08
  „Tisztelt Püspök úr!
  Önök elviselik MM-et mi meg például a Carpatia-t meg a többieket.
  egymás mellett élés ismerős nem akár az élet
  és remélem látván nyája nyomorát csilibili autóját lecseréli egy felszentelt kerékpárra. Azzal könnyeben is megy az emberek közt hirdetni az Igét.”
 • 59. lőddög 2009. július 03. 12:17
  „"A csata tombol a végtelenségig,
  emberi nem elleni gyűlölet mérgével töltve.
  Egyetértően, cél nélkül eltökélve...
  ...általuk, kik egyaránt a kanálisban dorbézolnak.

  Mi, a jövő biztosítékának üdve,
  az északi szél dörgései által leplezve vagyunk.
  Születve arra, hogy befogjuk vérünk ösvényének eszenciáját.

  Zéró toleranciát kell előre bocsátani...
  ...az ellenséges vonalak mögé.
  Ha így lett megírva, akkor így is lesz!

  Találd, és álmodd meg a rejtelmes gazdagságot,
  és add át vérednek!
  Válj saját híveddé!
  Óh, mérlegeld a békesség életrevalóságát!

  Mi, kik nem tagadjuk meg az állatot természetünktől...
  Mi, kik sóvárgunk, hogy megtartsuk felszabadulásunkat...
  Mi, kik szemben állunk a sötétséggel, ünnepélyes tűzzel a szívünkben...
  Mi, kik törekszünk az igazságra és erősen hajszoljuk is...

  Nem mi vagyunk a hadviselés vitathatatlan csodája?!
  Rettegve mindenféle középszerűségtől, mellyel ők rendelkeznek.
  Miért ne kéne űznünk a fattyakat hatalmunkkal?!
  Megerősíteni és követelni a trónt, mi jogosan a miénk!

  Istennek tekinteni magunk kegyelem nélkül lehetséges.
  Egyszer és mindenkorra!
  Fogy az alantas elv és elhagyja mérgező hámját.
  Egyszer és mindenkorra!"

  Dimmu Borgir: Progenies of the great apocalypse
  http://www.youtube.com/watch?v=joEAb_y7ZYA”
 • 58. TakácsTamás 2009. július 03. 11:27
  „Kedves Bugriskin úr!

  Én nem erőlködöm, csak megfogalmaztam a véleményemet, amely - olvasva az Ön cizellálatlan hozzászólását - nyilvánvalóan nem egyezik a maga álláspontjával. Jóllehet nem teljesen értem, hogy mire akar kilyukadni a vallás felnőttként választása, a szamár füle és az erőltetés párhuzamát illetően, de biztos van benne logika.

  Tisztelt ha1ad úr!

  Hogy a fent leírtakból, és a hozzászólásokból miért következtetett arra, hogy bárk is az Önnel szembeni gyűlöletkeltésre tesz kísérletet, meg kell mondjam, nem is értem. Talán Ön Marilyn Manson? Ha pedig így is lenne, nem értem mi háborodik fel, hiszen ahogy Önt nem érdekli más megsértése, azon se fakadjon ki, ha magát sértegeti valaki. Tudja, a kettős mérce csúnya dolog, kedves hitetlen barátom!”
 • 57. ha1ad 2009. július 03. 10:08
  „Mint hithű ateista tiltakozom az egyház velem szembeni gyűlöletkeltésére . Milyen alapon mernek ítélkezni felettem olyanok, akik a saját szent keresztényi erkölcsi előírásaikat folyamatosan megcsúfolják , semmibe veszik/és most nem a múltra , hanem a jelenre gondolok/.”
 • 56. bugriskin 2009. július 03. 08:01
  „Vajon minek erőlködik a kedves Takács Tamás? A Kereszténység is az egyik vallás, mint a többi! Sőt vannak akik felnőtt az értelműk teljében választanak vallást hitet! Az Isten pedig nem véletlenül ragasztott a szamárra akkor fület! Ennek mintájára rakják a szülők a csemetéjükre a vallást és sulykolják bele az Ő hitüket! Sajnos a szamár nem tud a füleitől megszabadulni, de az emberek a rájuk erőltetett eszméktől igen!”
 • 55. vonLichthofen 2009. július 03. 07:02
  „Hé, olvassátok már el mégegyszer a cikket!
  Győr püspöke tényekre hivatkozva hívta fel híveit MM boykottjára. Ha Ő - a Püspök - elmenne szó nélkül a tény mellett, hogy egy olyan valakinek adnak fellépési engedélyt aki saját bevallása szerint is sátánista, akkor nem lenne méltó az Egyházi címére. Ugyanakkor mi büszkék lennénk 1000 éves keresztény hazánkra, de hagynánk, hogy ezt a kereszténységet tudatosan rombolják továbbra is, ahogy azt már elkezdték rombolni régen./A Felvilágosodással kezdődően/ Most nem mennék bele abba a vitába, hogy az Egyháznak mennyi hibája volt és van /volt bőven és maradt is/. Ha megmaradunk az eredeti Krisztusi tanításnál és azt nem keverjük össze az Egyház évezredes tevékenységével - akkor már jó úton járunk ahhoz, hogy tudjuk mi a jó Magyarországnak 2009 zivataros nyarán. Az tuti, hogy nem MM és nem Bajnai.”
 • 54. Cerwin 2009. július 03. 06:48
  „Csodabimbó által linkelt videó nagyon elgondolkodtató.:

  http://video.google.com/videoplay?docid=-6186589598330713558&q=source%3A010939096061906806268&hl=hu”
 • 53. Cerwin 2009. július 03. 06:47
  „Istenbe hiszek, az egyházakba nem! Ha épp megtérőben lennék a keresztény egyházat illetően, akkor most nagyon visszavetne a katolikusnak magukat valló és az azt képviselők magatartása.
  Ez lenne a keresztényi eszme? Nagyon avas dolog.”
 • 52. Miki2009 2009. július 03. 06:17
  „Közeledne az egyház a fiatalokhoz, ha lenne rá hatalma. Pl intő példaként elégetné Mansont meg néhány szervezőt, aztán elmondaná, hogy ha nem velünk vagy a pokolra kerülsz, és hogy élj tisztes szegénységben, csak hogy nyugodtabb szívvel adja oda nekik az ember a vagyona jelentős részét.”
 • 51. buggyant 2009. július 03. 06:10
  „Istenem, mennyi álszent alakoskodó rózsafüzért morzsolgató... A Manson egy idióta, de iggen jó a zenéje. Aki szereti az elmegy és megnézi. Aki nem szereti az otthon marad. Nemár hogy Mansonra kenjük, hogy Magyarország itt tart ahol. A Volt szervezői nem bakiztak véleményem szerint, nem hiszem hogy számítottak a sok álszenteskedőre. Viszont mivel a botrány a legjobb reklám, jövőre még nagyobb tömeggel kell majd számolniuk. Aki eddig nem ismerte Mansont annak most sikerült felhívni a figyelmét. Issstenem, de beteges. Majd pont azért fognak a fiatalok eltávolodni az egyháztól mert a Manson koncertet ad Sopronban. Na persze. Közel se voltak. Mitől távolodnának el?
  Talán az egyháznak kéne közeledni a fiatalokhoz aztán nem kellene hisztizni azért ha mindenféle ízlés vagy ízléstelenség teret kap akárhol. Mert akinek egészséges a lelke az úgy fog hozzáállni. Akinek meg nem, annak Manson ide vagy oda, nem számít.”
 • 50. piskóta 2009. július 03. 01:05
  „komplett idiota az ember ennyi”
 • 49. SPS 2009. július 03. 00:58
  „Kérdem Tisztelettel!
  Biztos, hogy a katolikus egyház a hívő maradék... ezek után meg pláne, ilyen helyen ott lenne a helye...és,...”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május legszebb lányai - a szépségverseny továbbjutói

Lezárult a kisalfold.hu szépségversenyének második havi szavazása. Ismét hárman jutottak tovább,… Tovább olvasom