Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Manóvárban vigyáznak a bölcsődés korúakra

A Manóvár Családi Napközi tavaly tavasszal kezdett el működni az egészségház épületében. Két nevelő dolgozik itt, fogadja az egy- és négyéves kor közötti gyerekeket. Az intézmény fenntartója a Győri Többcélú Kistérségi Társulás.

A helyiek igényei alapján már szükség volt egy olyan intézményre a faluban, amely a bölcsődés korosztály napközbeni ellátását biztosítja, ezzel segíti a fiatal családok munkavállalási lehetőségét. Már 15 kisgyermeket írattak be a Manóvárba – a legfiatalabb 18, a legidősebb 35 hónapos –, de nem mindegyiküket járatják oda mindennap.

– Nagy az érdeklődés a szülők részéről. Hálásak is vagyunk a bizalmukért. Vonzó számukra, hogy itt nincs akkora kötöttség, mint más gyermekintézményekben és mindig a kicsik egyéni szükségleteit vesszük figyelembe.

Alkalmazkodunk a szülői igényekhez is, elfoglaltságaikhoz igazítjuk a gyermekek felügyeletét – mondta el lapunknak Tóthné Szalai Veronika, a családi napközi vezetője és hozzátette: nemcsak egész napos ellátást lehet igényelni, arra is lehetőség van, hogy egy-egy nap csak pár órára kérjék gyermekük felügyeletét a szülők.

A szolgáltatást továbbá igénybe vehetik olyan gyesen, gyeden lévő édesanyák is, akik még nem álltak munkába – ezzel álláskeresésüket könnyítik.

A Manóvár családias közegében nagy odafigyeléssel fordulnak a gyermekek felé. Különböző foglalkozásokkal igyekeznek színesíteni programjaikat, életkoruknak megfelelően. Sokat verselnek, dalolnak velük együtt a nevelők és mesélnek nekik.

A kicsik kedvelt időtöltéseik közé tartoznak a kézműves-, alkotó foglalkozások, legfőképpen az ujjfestés. Családias légkörben ismerkednek az ünnepekkel, az évszakokkal és sok zenét hallgatnak. Gondozóik törekednek a biztonságos és szeretetteljes hangulat kialakítására, a kicsiknek oly fontos állandóság megteremtésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszeresen fosztogatják a hétvégi kerteket

Kerítéslábat, kerti szerszámokat, kisgépeket, traktort, termést, egyszóval mindent visznek a… Tovább olvasom