Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Manci vendégszereplése

A várt 30 millió helyett csak tizennyolcat nyert a legutóbbi kultuszminisztériumi pályázaton a győri állatkert.
Az eredeti, 320 millió forintos központi keret csökkentése ellenére – ez kevesebb, mint a két évvel ezelőtt szétosztott összeg – idén is jelentős összeg jut fejlesztésre; a legnagyobb beruházás a dél-amerikai tapírház felépítése lesz, amely 25 millió forintos költséggel – ebből négymilliós önkormányzati támogatással – készül el. Szintén idén adják át a zsiráfházat, így a szavannák lakói, a varacskos disznók és az antilopok fedett otthonukban is megtekinthetők lesznek. Mások éppen azt várják, hogy kikerüljenek a szabadba: a csimpánzok hamarosan külső kifutójukba költözhetnek – egyelőre Pola, az anyja halála után emberek nevelte, két és fél éves csimpánzkölyök nélkül, ő ugyanis annyira hozzászokott a civilizált körülményekhez, hogy beszoktatása a többi majomhoz akár évekbe is telhet. Addig biztosan nem lesz a győri „esőerdő" királynője, amíg a reggeli tápszert csak cumisüvegből hajlandó elfogyasztani...

Kész szerencse, hogy tavaly duplájára nőtt a győri állatkert területe, a helyre ugyanis most különösen nagy szükség van, hiszen az állatkertek közötti íratlan „segítségnyújtási egyezmény" keretében a győriek fogadnak be számos állatot, melyeket a fővárosi állatkert felújítása miatt ideiglenesen az ország különböző vadasparkjaiban helyeznek el.
A budapesti vadaspark XX. század elején épült, hatalmas kifutója, a műemléki védettségű, híres „Nagy Szikla" renoválása alatt egy közel húsztagú páviáncsalád és a tegnap érkezett örvösmedve, Manci élvezheti ideiglenesen a győriek vendégszeretetét, de lehet, hogy az év során további „vendégművészek" is érkeznek majd. Manci egyébként eredetileg a veresegyházi medverezervátumba költözött volna, ott azonban többszöri szabadulási kísérlete után gondozói inkább a győri állatkert biztonságos kifutója mellett döntöttek.

Pszre, az állatkerti idény végére 20 millió forintból megszépül a vadaspark eddig leglepusztultabb része, a terrárium is, melyben a teljes belső átalakítás után a fényáteresztő tető alatt burjánzó zöldnövények között keresgélhetik a látogatók a hüllőket és kétéltűeket. Érdekesség, hogy ide költöznek a lajhárok is, ők a látogatók feje felett élik majd nem túl mozgalmas életüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Semmilyen gyanút nem fogalmaztam meg''

„ Csak olyan jogorvoslati lehetőségeket vettem igénybe, amelyeket a választási eljárásról… Tovább olvasom