Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Malvinát, a jósnőt meglátogatták a zsaruk - videóval

Győr-Moson-Sopron - Hamis ezoterikus ígéretekkel több millió forint készpénzt, aranyat, ezüstöt csalt ki családoktól F. Malvina román jósnő.

A hiszékeny babonás családok fizettek, hogy ne legyen rontás rajtuk. Sőt, hiteleket is vettek fel, féltek tőle, ha nem teszik, baj éri őket, de ne siessünk előre.

A Győri Rendőrkapitányság eljárást folytat a román F. Malvina ellen, aki jósként hirdette magát, s győri albérleteket sűrűn váltva folytatta nem éppen áldásos tevékenységét. A nő a fehérmágia nagyasszonyaként "tündökölt" a maga 18 évével. Amikor az első csalást elkövette, még nem töltötte be ezt az életkort.

Az első család, aki nagy nehezen vette a bátorságot és feljelentést tett a rendőrségen, több mint egymillió forintot fizetett ki a rontásmentességért Malvinának. Az ügy részleteiről tegnap számolt be a győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője, Reinhoffer Csaba alezredes, Rátkai Károly alezredes, gazdaságvédelmi alosztályvezető és Czágányi Zsuzsanna százados, aki végül ügyfélként jelentkezett be a jósnőnél.


Az érintett családot egy jóslás közben faggatta ki Malvina, akkor 20 ezer forintot kért. Pár nap múlva felhívta őket telefonon, hogy azt látja, hogy rontás van rajtuk. Ő azt 300 ezer forintért le tudja venni róluk. A pénzt bankkölcsönből teremtették elő, majd átadták a nőnek, vagy inkább lánynak. Pár nap múlva erősebb rontásról értesítette őket vámszedőjük, amit már csak 600 ezer forintért tud levenni. Irány újra a bank, a pénz Malvinánál landolt.

A család rettegett a rontástól, ezért elhitte, hogy egy védelmező amulett majd segít neki. Ahhoz azonban 85 gramm aranyat kellett volna adni, de nem volt annyi. A szuperjós megelégedett 9 kiló liszttel, sajttal, egy élő tyúkkal. A ház asszonya az amulettet egy évig őrizte a párnája alatt. Az amulett ellenére egy hónap múlva ismét „rontás volt" a családon, aminek levételéért 500 ezer forintot kellett volna fizetniük. Ekkor vették a bátorságot és elmentek a rendőrségre feljelentést tenni. Az asszony ekkor elővette az amulettet, amit egy évig a párnájába varrva tartott, majd széttörte. Ekkor derült, ki, hogy abban nem arany van, hanem egy egyforintos viaszba olvasztva.

A nyomozás során egyik sértett elmondta, hogy 300 ezer forintot kért a nő, de megállapította, hogy rontás van a pénzen. Ezért kivitte a szabadlevegőre kiszellőztetni, majd amikor visszatért felgyújtotta a "pénzt", hogy biztosan tisztuljon. Legalábbis a sértett ezt elhitte.
A rendőrség is ügyfélként jelentkezett be Malvinánál, s amikor már ott voltak, elővették az igazolványukat és elkezdték a házkutatást. míg tartott a ház átvizsgálása, akkor is érkeztek ügyfelek rontás levételre. Malvina – nem beszél magyarul, nagynénje tolmácsolt a kihallgatásokon is – mindent tagadott, azt állította, hogy ő csak ötezer forintokat kért és csak jót jósolt.

A rendőrségnél már többen jelentkeztek sértettként, de nagy lehet a látencia, mert sokan szégyellik, hogy ennyire hiszékenyek, babonásak. Reinhoffer Csaba alezredes arra biztat mindenkit, bátran jelentkezzenek a sértettek. Az eddigiek között vannak győriek, zalaegerszegiek, egriek. A látencia nagy, így nagyon sokan lehetnek még az országban, akiket Malvina "kézben tartott". Eddig összesen 8-10 millió forint, amit a már ismert ügyfelek kifizettek a nőnek.

A sértettek jelentkezését a Győri Rendőrkapitányságon személyesen, vagy a 96-520-072-es telefonon várják a nyomozók.
Malvina hirdetése annak idején a kisalfold.hu figyelmét is felkeltette. Fel is kerekedtünk, hogy "csodás képességeiről" érdeklődjünk. Malvina édesanyjától örökölte a képességet és tarot kártyáit is. Apróhirdetésében olvastuk, hogy megtudja szabadítani az embereket az impotenciától, az alkoholizmusból és az epilepsziától is. Hogy igaz-e a róla írt állítás, arról természetesen a jósnő tolmácsától kaptunk választ, de (mivel "pácienssel" nem találkoztunk), így nem tudjuk megerősíteni ezt a képességet.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. andy 2009. április 23. 06:34
  „És azt ki tudja, hogy hivatalos szervezetük is van a bosziknak? :)
  www.boszorkanyszovetseg.hu”
 • 41. jockey 2009. április 22. 23:24
  „38-39.

  De olyankor legalább a saját bőrükre játszanak, nem a miénkre, mint a választásoknál. Ettől függetlenül undorító.”
 • 40. kefas 2009. április 22. 22:19
  „Azért minimum egy önkritika a Kisalföldtől elvárható lenne olyankor, amikor gátlástalanul lehoz ilyen és ehhez hasonló primitív hirdetéseket nem kevés bevétel ellenében. Malvinka extrabevételeiből Szammer úréknak is jutott tisztességgel vagy tisztességtelenül? Ja hogy ők nem is gondolták. Akkor őket is megvezették. Vagy csak ennyire képmutatók?
  Közröhej és hányinger.”
 • 39. Goldmund 2009. április 22. 21:28
  „38.hsz-ra:
  Tökéletesen egyetértek!
  És hogy miből fizetik? Részletre veszik! Ezért is kellemetlen nekik most az elvonás, ÁFA-emelés stb.”
 • 38. Túrabakancs 2009. április 22. 21:07
  „Romulus Malvína produkciója semmi ahhoz képest, amit jó pár legálisan
  működő cég művel szegény csóré nyugdíjasokkal! Összeszedik őket,
  majd buszokkal elviszik az összeset egy puccos helyre, majd ott előadást tartanak nekik különféle csoda berendezésekről. Ezek után jó színészi előadással egy KB. 15.000.-ft értékű porszívót stb.. eladnak nekik 150-
  200.000.-ft-ért! És veszik mint a cukrot!!! Csak tudnám miből... Ezek
  után ne csodálkozzunk azon, hogy a szociknak még van 23%-os szavazóbázisa.”
 • 37. lolita 2009. április 22. 18:12
  „Itt Becsben is becsapjak az embereket az itt a piros ,hol a piros nemtudom ismeritek-e!?Egy gyufasskatuja meg egy kis golyo meg ügyesseg es szedik a pezt ki az emberektöl.50-nel kezdik ha eltalalod hol a golyo 100-at kapsz vissza,mindig a duplajat.Kabe tizen összegyülnek harom a figyelö többiek egymasközt jatcanak mig ra akadnak a nyeröre,aki sosem fog nyerni csak veszteni.”
 • 36. jockey 2009. április 22. 16:50
  „Fasza, itt a konkurencia! :)”
 • 35. georgbob 2009. április 22. 15:35
  „jockey...Marha drágán csinálod, nálam ez 30.000 Ft és telefonon keresztül végzem. Garancia 1 év vagy 1000 Km. Mindegy hogy autóval, motorral, gyalog, de ezután mindenképpen ismételni kell.”
 • 34. georgbob 2009. április 22. 15:32
  „Na és ki az, aki bebizonyítja, hogy nem volt rontás a családon???”
 • 33. comet 2009. április 22. 12:44
  „akkor vannak olyan jósnők is akik nem csalnak, hanem tényleg megmondják a jövőt?
  Ha adót fizetne akkor nem lenne csaló?
  Ilyen alapon a hivatásos szélhámost hívhatjuk politikusnak.”
 • 32. MTT 2009. április 22. 12:40
  „Az emberi butaság, ostobaság, hiszékenység itt van a hétköznapokban, köztünk, emberek közt, csak olyan elvakultak vagyunk már ebben a rohanó világban, hogy még a sajátunkat sem ismerjük fel idejekorán, - akkor hogyan vesszük észre másét? Hogyan is tudnánk rászólni, hogy figyelmeztessük arra, amit mi sem látunk?”
 • 31. jockey 2009. április 22. 12:37
  „Az ilyen hírek hallatán először mindig elcsodálkozok, mennyi szerencsétlen hülye él ebben az országban. Utána eszembe jut a két utolsó országgyűlési választás eredménye és rájövök, nincs min csodálkozni.

  Az okosoknak innen üzenem, én fejenként 50000 Ft-ért is leveszem róluk az összes rontást, csak félévente kell ismételni és el sem kell jönni, csak a pénzt küldjék. Egyetrlen feltétel, a rendőrség nem tudhat róla! :)”
 • 30. geza11 2009. április 22. 12:35
  „Én három dologban hiszek: az emberi tudásban, az Isteni gondviselésben és a hülyeségben !!!
  Mindhárom határtalan!!!”
 • 29. mc 2009. április 22. 12:17
  „Mert az emberek nem olyan hülyék, mint amilyennek látszanak. Sokkal hülyébbek...

  A Kisalföld meg mintegy bevételként könyvelhette el a fényképes hirdetések megjelentetési költségere befizetett forintokat.”
 • 28. SC 2009. április 22. 12:05
  „Teljesen igaza van a JóSzínházat néven futó hozzá szólónak!
  Meg kellett volna nézni,kit engednek hirdetni az újságban!
  Hosszú időn keresztül jelentek meg a "reklám felhívásai" ennek a cigány lánynak,és sajnos sokan bedőltek neki,pedig olyan átlátszó volt...
  A rontásra tudok egy nagyon jó ellenszert,mindenkiben benne van és nem kerül semmibe!
  Úgy hívják hogy Szeretet és Önzetlenség!”
 • 27. jirzi1 2009. április 22. 10:55
  „Dobjunk össze pénzt .Hátha leveszi az országról a rontást, amit ez a sok politikusoknak nevezet barom rátett.”
 • 26. Tabornok 2009. április 22. 10:47
  „Mindenki oda viszi a pénzét, ahova akarja.
  A Pintér, mint belügyminiszter nyilatkozta annak idején, hogy nem tiltja a törvény, hogy kézitáskában átvegyen valakitől 8 millió forintot.
  Malvinának peche van, mert kicsiben játszott.”
 • 25. Freddy01 2009. április 22. 10:35
  „Malvinának valami vezető beosztást az apeh-nél, a "sértetteket" kivétel nélkül zártosztályra....Ennyi...”
 • 24. omm 2009. április 22. 10:14
  „23. detto

  Mindig ez járt nekem is az eszemben ha megláttam a hirdetését az újságban, hogy ki az a barom aki felveszi az ilyen hirdetést, beszerkeszti, és még le is adja. Nem is egyszer. Mindent lehet?”
 • 23. JóSzínházat 2009. április 22. 09:46
  „Melyik újság reklámozta, meg riportot is közölt róla?

  Megfejtés: K....föld.

  A pontozott betűk beküldői közt jósutalványokat kellene kisorsolni.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak sportosan: Borkai Zsolt betekert a munkahelyére

Győr - Bár az egykori olimpiai bajnok polgármesternek valószínűleg meg se kottyan betekerni a… Tovább olvasom